ראה וקבל אפליקציית אייפון לפורום סקופים
קבל אפליקציית אנדרויד לפורום סקופים
קבל אפליקציית מחשב לפורום סקופים

גירסת הדפסה   שלח לחבר   אשכול נעול - לקריאה בלבד
 
     
קבוצות דיון סקופים נושא #18981 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 18981      
boynet
חבר מתאריך 1.4.12
260 הודעות
שבת קודש ב' בסיון תשע''ג    13:09   11.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  איגוד האינטרנט הישראלי : למי שייך שם המתחם Facebook.co.il?  
 
ננעל בתאריך 11.05.13 בשעה 13:54 על-ידי סוס-עץ. סיבה: פורסם לפני כשבוע
 
שם המתחם facebook.co.il, יוחזר לחברת Facebook העולמית, כך החליט לאחרונה הרכב ה- ILDRP, מנגנון יישוב המחלוקות שמפעיל איגוד האינטרנט הישראלי, בעקבות עתירתה של חברת Facebook. האתר facebook.co.il מספק מידע על ארגוני צדקה שונים בישראל למטרות פילנתרופיה ורשום על שמו של גל אראל, המחזיק בו מאז אוקטובר 2006.

בהחלטת ההרכב נכתב כי "יש אינדיקציות ברורות ביחס לזכויות העותרת בשם המתחם וכי "facebook" הוא סימן מסחר מוכר היטב בישראל ובעולם והוא מזוהה מאוד עם שירותי הרשת החברתית של העותרת. לשירות יותר מ-800 מיליון משתמשים ברחבי העולם ומשותפים בו כ-30 מיליארד תכנים מדי חודש." בנוסף, קבעו הבוררים כי לארגוני הצדקה אין נגיעה או קשר לשם Facebook, לא מבחינה שמית ולא במהות העשייה שלו, ולא הוכחה זיקה שתצדיק את השימוש בשם המסחרי של חברת Facebook העולמית.

יצוין, כי במסגרת המשא ומתן בין הצדדים, טרם הפנייה להליך הבוררות, הציעה חברת facebook העולמית לשלם לגל אראל סכום של 3000$ במסגרת פשרה תמורת העברת שם המתחם לבעלותה, אלא שאראל סירב להצעה. בעקבות הסירוב פנתה חברת Facebook העולמית למנגנון יישוב המחלוקות שמפעיל האיגוד, המנהל את מרשם שמות המתחם (דומיינים) בישראל, שכאמור פסק הרכבה לטובתה.

הליך הבוררות בין הצדדים התנהל במסגרת ה- IL-DRP המופעל על ידי איגוד האינטרנט הישראלי, עבור ציבור רושמי שמות המתחם, מנגנון זה דן בסוגיות הקשורות בהקצאת שמות מתחם (דומיינים) והזכויות לאחזקתם.

מקור:http://www.isoc.org.il/pr_heb/pr_201304c.html


 
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד


  האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  פורסם כבר בחודש שעבר יאניס 11.05.13 13:47 1

       
יאניס לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 15.11.02
7513 הודעות, 54 מדרגים, 104 נקודות.  ראה משוב
שבת קודש ב' בסיון תשע''ג    13:47   11.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. פורסם כבר בחודש שעבר  
בתגובה להודעה מספר 0
 

תודה למדרגים


                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

__________________________________________________________________________
למנהלים:  שחרר | מחק | העבר לפורום אחר | מזג לאשכול אחר | מחק תגובות | גיבוי אשכול | עגן אשכול | עריכת אשכול
       


© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
archive