מה עם השורשים?מי שבודק את מבנה הקואליציה כיום, את מהותן של המפלגות העיקריות המרכיבות אותה, מבין מיד את מצבה העגום של מדינת ישראל.
שום תחושה של חדווה לא אחזה בי השבוע כששמעתי על התפרקות מפלגת העבודה. למפלגת העבודה, עם כל חילוקי הדעות וההתדרדרות הערכית שלה בשלושת עשורים האחרונים, שורשים עמוקים בבניין הארץ משך 120 שנות ציונות.
במערכת הפוליטית בישראל, היסטורית, היכרנו שני סוגי מפלגות: מפלגות שורשיות, כאלו שהשאירו חותמם על מפת ארץ-ישראל, בנו יישובים, נטעו עצים, קבעו עובדות בשטח; ומפלגות אוויר ריקניות כבלון, שמורכבות בעיקרן מעסקנים פוליטיים, שכל תרומתם למדינה היתה בתככים ותמרונים פוליטיים שלא חרגו מגבולות בנין הכנסת.
עם הראשונות נמנו מפלגת העבודה ההיסטורית עוד מימי מפא"י, הפועל-המזרחי ויורשתה המפד"ל, מפ"ם (ללא יורשתה מרצ), האיחוד-הלאומי (ששורשיו בגוש-אמונים) ואפילו מפלגות שכבר נשכחו לחלוטין כמו הפרוגרסיבים שהיו לימים הליברלים-העצמאיים, ופועלי אגודת-ישראל. קיבוצים, מושבים, כפרים ואף ערים שלמות בכל רחבי הארץ נבנו בידי תנועות אלו.
אלא שכאן אירעה תקלה לא מתוכננת. ילדי תל אביב הסקרנים טיפסו על העצים כדי לחזות בצ'רצ'יל מקרוב. העצים נטולי השורשים לא עמדו בעומס, והחלו קורסים בזה אחר זה.
עם האחרונות נמנות מפלגות כמו הליכוד (ברגע שהתנתקה מעברה הבית"רי), קדימה, ש"ס וישראל-ביתנו. שוטטו בכל רחבי הארץ, ולא תמצאו אפילו עץ רשום על שמם. (דווקא שמעון פרס, היום לפני 35 שנים, בט"ו בשבט תשל"ו, נטע עץ בעפרה). היו גם עוד אי אלו מפלגות שצצו בסערה, השחיתו את הפוליטיקה ונעלמו כמו לא נודע כי באו אל קירבה של הכנסת. מי זוכר את ד"ש? הדרך-השלישית? שינוי? הגמלאים?
מי שבודק את מבנה הקואליציה כיום, את מהותן של המפלגות העיקריות המרכיבות אותה, מבין מיד את מצבה העגום של מדינת ישראל. התפרקות מפלגת העבודה החלה ביום שבו היא ויתרה על השורשים שלה.
היום, ט"ו בשבט, חוגגת הכנסת 62 שנים להקמתה. זה הזכיר לי סיפור מתאים גם לט"ו בשבט וגם לפוליטיקה הישראלית: לפני 80 שנה, בחג פורים תרפ"א, 24 במרס 1921, הגיע וינסטון צ'רצ'יל, שר המושבות הבריטי באותם ימים, לביקור ממלכתי בתל-אביב. ראש העיר מאיר דיזנגוף החליט להרשימו. מאחר שתל אביב הייתה אז בת פחות מ-15 שנה ורחובותיה היו דלים וחפים מצמחייה, הובאו עצים בוגרים מן המושבות הסמוכות, וניטעו באופן זמני בחולות שדרות רוטשילד. צ'רצ'יל עמד נפעם מול "העיר שהתפתחה פלאים".
אלא שכאן אירעה תקלה לא מתוכננת. ילדי תל אביב הסקרנים טיפסו על העצים כדי לחזות בצ'רצ'יל מקרוב. העצים נטולי השורשים לא עמדו בעומס, והחלו קורסים בזה אחר זה. דיזנגוף הנבוך לא ידע את נפשו, אבל צ'רצ'יל פרץ בצחוק למראה העצים הקורסים אחד אחד, טפח על שכמו של דיזנגוף ואמר לו: "מר דיזנגוף ידידי. תדאגו לשורשים, כי בלי שורשים זה לא יחזיק מעמד".
http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/9284
תגוביות:
1.אכן צודק הכותב שנדרשים שורשים אולם לא ניתן לדאוג לשורשים
כל עוד הקרן לישראל חדשה ושתי"ל קובעות את חומר הלימוד באזרחות והיסטוריה במדינת היהודים.ילדי לומדים במערכת החינוך והמסרים שהם מקבלים להוותי הם על גירוש הערבים וגניבת הארץ מידיהם.אני אמנם מנסה להציל משהו בקרב מאסף,אך המבחנים הם הקובעים מה יתקע בראשם של הילדים.
עד שמערכת החינוך לא תטופל טיפול שורש ויוחזר לחומר הלימוד כל הנדרש ליצירת שורשים וקשר לעם היהודי,לא יעזור דבר.הנשירה תמשיך וכולנו נעמוד מול שוקת שבורה חסרת יכולת לאגור אהבת מולדת וצידקת דרך.שם הבעיה העיקרית!
אנא היכנס לאשכול המרכז את כל החומר על הפאשלה הגדולה בהיסטוריה המודרנית של עם ישראל בארצו:החינוך בישראל כפאשלה לאומית.
2.המורה גדעון מלמד אזרחות /מאת ישראל הראל
גדעון סער הודיע, שבכל שבוע ילמד שיעור בבית ספר אחר. שר חינוך, הוא משדר, אינו דואג רק להטבות שכר למורים, עניין נכבד כשלעצמו. המקצוע שבחר ללמד, אזרחות, יאפשר לו לעצב את הזהות הלאומית והאזרחית של אזרחי המחר.
כמעט בכל המקצועות הנלמדים בתיכונים קיים פלורליזם בתכנים - מלבד במקצוע שהשר בחר ללמד. את האינדוקטרינציה של תלמידי ישראל, יתברר לו, האגף לתוכניות לימודים במשרדו אינו מוכן להפקיד בידי "מי שלא משלנו". יש ספר רשמי אחד, "להיות אזרחים בישראל", שערכו אותו אנשי האגף, והוא מיועד לכלל התלמידים - יהודים וערבים, דתיים וחילונים. זה הספר שגם המורה גדעון ילמד על פיו.
כשיתכונן לשיעורים יגלה, שהספר מדגיש בעיקר ערכים אינדיווידואליסטיים וליברליים וממזער ערכים לאומיים וקולקטיוויים. חתרני במיוחד הוא הפרק על הסכסוך שבין הערבים ליהודים. זה גם הפרק היחיד מכל פרקי הספר שבכתיבתו התכבד אדם מחוץ למשרד החינוך.
האיש היחיד בישראל שנמצא ראוי בעיני האגף לתוכניות לימודים לכתוב אותו הוא ד"ר אסעד גאנם, שבמקרה, או לא, הוא גם המנסח הראשי של "מסמך החזון" של ערביי ישראל, שם כתובות הפנינים האזרחיות האלה: "ישראל היא תולדה של פעולה קולוניאליסטית אותה יזמו האליטות היהודיות-ציוניות... הוקמה בסיוע מדינות קולוניאליסטיות... (היא) ממשיכה להתעמת עם סביבתה באופן מתמיד... וליישם מדיניות קולוניאליסטית... לא ניתן להגדיר את ישראל כמדינה דמוקרטית אלא כאתנוקרטית... (עליה להכיר) באחריותה לנכבה ובערבים הפלסטינים בישראל כקבוצה לאומית ילידה שיש לה זכות לבחור ישירות את נציגיה ולנהל את ענייניה... ותהיה (לה) זכות וטו וניהול עצמי לעניינים ייחודיים...".
גם בספר האזרחות גאנם מקדם, אמנם בניסוח פחות חריף, את הדעות הללו. בקטע על מלחמת העצמאות הוא מתעלם מהתקפות הדמים של הערבים שקדמו למלחמת השחרור, מסירובם לקבל את החלטת החלוקה של האו"ם ומהמלחמה המשולבת שבה פתחו שעות אחדות לאחר הכרזת העצמאות. כל שאירע בימים האדומים ההם הוא "סכסוך שהסלים בין יהודים וערבים... שהלך ונעשה אלים..." היהודים, ורק היהודים, הם האשמים בהיווצרות בעיית הפליטים.
והתכנים הללו, בלי שהוצגו דעות אחרות, נמצאו ראויים בעיני הקובעים את תוכניות הלימודים בישראל להיכלל כמידע בלבדי בספר הרשמי של משרד החינוך. והמורים לאזרחות במדינה האתנוקרטית והקולוניאליסטית - שאזרחיה הערבים יציינו ב-15 במאי מלאות 61 שנים לנכבה, הוא אסון הקמתה - מחויבים ללמדם.
גם מורים המתקוממים נגד התכנים נאלצים ללמדם. על בסיס המידע שבספר זה מנוסחים שאלוני בחינות הבגרות באזרחות; איזה מורה ירצה להכשיל את תלמידיו?
פרופ' אורית איכילוב מאוניברסיטת תל אביב, החוקרת בין היתר את החינוך האזרחי בישראל, כותבת באחד ממאמריה: "בעוד שבדמוקרטיות המערביות מחנכים למחויבות משולבת לעם, למדינה ולדמוקרטיה, בישראל, בכל מקרה של התנגשות בין השתיים, מעדיפים מערכת ערכים אוניוורסלית-דמוקרטית על פני המחויבות למערכת הערכים היהודית-ציונית. למצב זה אין אח ורע באף אחת מן הדמוקרטיות המערביות כיום, בה כולל החינוך לאזרחות גם עקרונות דמוקרטיים והומניסטיים וגם פטריוטיזם וגאווה במורשת הלאומית לדורותיה".
3.קרא על חיסול לימוד התנ"ך בישראל ותבין שלא יהיו שורשים לאיש:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1092124.html
ושוב, לא פתחתי אפילו דף אחד מחוברת ההדרכה הזאת. הודעתי מראש לתלמידים להגיע לשיעור רק עם תנ"ך מלא, ובמשך ארבעת החודשים שלמדנו יחד, למדנו כולנו בכיתה, ברצף אחד, מפרק י"ג ועד כ"ה. כי ברצף הסיפורי הזה דבר קשור לגמרי למה שקדם לו, ואסור לקטוע.
פרק ג': כך לימדתי תנ"ך
הנה כמה מהמושגים והעניינים שהייתי אמור ללמד בכיתות ט', למשל, על פי תוכנית הלימודים הנתונה (נסו לדמיין את התלמידים מקשיבים): "אקספוזיציה; סצנה; מוטיב; מילוי פערים; קיצור ואריכות במקרא; חוק המלך כמבטא מלוכה מסופוטמית; מלה מנחה; בעיות בעריכת ספר שמואל; העיצוב הספרותי-אמנותי של שאול; חוק קזואיסטי ואפודיקטי". יש עוד.
עם המושגים הקרים, המיובשים והאיומים האלה, הייתי אמור לעניין את התלמידים קצרי הקשב, לקויי העברית ומנוכרי התנ"ך שלנו. עם זה הייתי אמור להאהיב עליהם את המופלא בספרים.
אני מבטיח לכם, לא נגעתי אפילו במלה אחת מהסדרה הזאת, הלקוחה כולה מן הז'רגון האקדמיסטי הנפוח והמגוחך להוראת התנ"ך, מין גבבה יומרנית החוצצת בין התלמידים לבין הספר האלוהי היחיד בעולם (ייתכן בהחלט, אגב, שמטרתם הסמויה של המילון הזה ושל הגישה הזאת היא אכן למנוע היקשרות של התלמידים אל התנ"ך, מתוך חשש אתיאיסטי אופייני ש"הם עוד יאמינו למה שמסופר שם"). לא במקרה ריקים חוגי המקרא באוניברסיטאות שלנו מסטודנטים - הם יכולים לבחור מה ילמדו. אבל על מאות-אלפי תלמידי בית הספר, שאינם רשאים לבחור, עדיין מנסים מלומדי "חקר המקרא" שלנו לכפות את השיממון הזה, ברשות ובסמכות משרד החינוך. שורשים =התנ"ך.
4.משרד החינוך המונהג בידי השמאל פיתח שיטות אידיוטיות וחיסל את החינוך היהודי:
פרק ב': לקויי הוראה
יחד עם זאת צריך להזכיר, כי גם חומר לימוד תפל הוא סיבה להפרעה. גם תלמיד משועמם עלול להפוך לתלמיד מפריע. היום נוטים למקד את הבעיה אצל התלמיד ולקרוא לזה "הפרעת קשב" - כי ההנחה היא שיש למה להקשיב, ומי שלא מסוגל סובל מהפרעה. אבל במקרים רבים פשוט מאוד לא כיף להקשיב, והתלמידים הפחות-סבלניים, אינטליגנטיים לעתים, מתנתקים מהר יותר. כי אותם זה משעמם יותר. ובצדק.
ככל שנוצרו הפרעות קשב וליקויי למידה במערכת - הם התרחשו בעיקר בקרב כלל התלמידים. שורשי ההפרעה והליקוי הם בלימוד השפה הרשלני בבית הספר היסודי. נזכיר: עשרות שנים לימדו אצלנו קרוא וכתוב בשיטת "השפה כמכלול", עוד יבוא גרוע מארצות הברית, שיטה שהתעלמה מן הניקוד (המקביל לאותיות התנועה, הוואולס, באנגלית) ושלימדה באופן לא מסודר את האותיות. מאחורי השיטה הזאת עמדה איזו אידיאולוגיה טיפשית, שדיברה על "למידה טבעית", על "ניחוש" וכיו"ב.
השיטה הזאת, שנכפתה למעשה על ידי משרד החינוך, הצמיחה כאן דורות של תלמידים לקויי קריאה וכתיבה, אשר אינם יודעים להגות כהלכתו טקסט מנוקד ולכן גם אינם יורדים לשורשי העברית, ואינם מסוגלים להתמודד בין השאר עם פסוקי התנ"ך והשירה העברית, הכתובים בניקוד. מדובר כאן אפוא בליקוי הוראה ולא בתלמידים לקויי למידה. בשנים האחרונות הפסיקו רשמית עם "השפה כמכלול", אבל הוראת האלף-בית בכיתות אל"ף היא עדיין בעייתית מאוד. עדיין לא חזרו לשיטה הישנה והטובה של אלף בקמץ - אה.
ולא רק זה: גם לא עושים אצלנו כמעט הכתבות לחיזוק הכתיבה בלי שגיאות (בלימוד אנגלית דווקא עושים), ולא כותבים חיבורים לשיפור ההבעה ולא מתרגלים הקראה בקול ולא לומדים בעל פה. למעשה, בבתי הספר שלנו בכלל לא מתקנים שגיאות בכתיבה ובדיבור ובקריאה - עוד הנחיה ותיקה ושוטה של משרד החינוך, משהו שקשור לאותה השתדלות שלא לפגוע בביטחונם העצמי של התלמידים, השתדלות שהביאה לפיחות הולך ונמשך בדרישות המחשבתיות מהם. לקויי הוראה, אמרנו?
כל תרבות ההעתקות הענפה שהתפתחה אצל התלמידים - מעתיקים זה מזה, מעתיקים מהאינטרנט, מעתיקים במבחן - היא חלק מטיפוח הבטלנות המחשבתית הזאת. מכאן גם כל תרבות ההקלות שהתפתחה במערכת החינוך - כל מיני דרגות של הקלה והתחשבות בתלמידים הנבחנים, הקלות שלא אחת נקנות בכסף שמשקיעים הורי התלמיד אצל פסיכולוג מאבחן, הקלות שלא אחת ניתנות לתלמידים מוכשרים ומסוגלים לגמרי, אשר לפעמים באמת יתחילו להתייחס אל עצמם כמוגבלים. אחת התלמידות המוכשרות שהיו לי בכיתה ח' טענה בפני בתוקף, לאחר שביקשתי מהכיתה ללמוד שני פסוקים בעל פה, שהיא לא יכולה כי יש לה ליקוי בלימוד בעל פה. זה קרה בסוף התקופה שלי ולא הספקתי להוכיח לה שהיא טועה. חבל.
ועוד לא דיברנו על תרבות הריטלין, שמנסה להשיג בכפיית סם את מה שלא הושג באמצעות חומר לימוד משמעותי ובאמצעות תקנות משמעת יעילות - כלומר, הקשבה.
5.לא יהיו שורשים למבוגרים שגדלו עם מסרי הקרן החדשה:
הטלויזיה החינוכית - האצ''ל והלח''י היו אירגוני טרור
לא להאמין!!!
הטלויזיה החינוכית שידרה בסופ"ש מרתון של סידרה העוסקת בטרור העולמי, פרק אחר פרק דנה הסידרה באירגוני טרור עולמי, חיזבאללה, אל קעידה, חמאס וכמובן....האצ"ל והלח"י. באחרונים דן הפרק בשם "הטרור הישראלי המוקדם". לשפשף את העיניים ולא להאמין, הנה לוח השידורים מאתר החינוכית עם ציון הפרק המדובר.
http://cafe.themarker.com/view.php?t=728699
הטלביזיה "החינוכית".
6.על מנת לגדל מחדש את שורשי ילדינו ועמנו יש לערוך 2 מהפיכות:בחינוך ובמערכת המשפט.
חובה לפצל מיד את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה שהפך למעין ראש ממשלה-על,
מטעם "ממשלת העל המשפטית במדינה הזאת.
גם אנו בישראל רוצים הפרדת רשויות מיד.
המשמשים כעורכי דין וכשופטים קיבלו תואר באוניברסיטה לשמש בשפיטה ועריכת
דין , אך לא נבחרו על ידי העם לנהל את המדינה!
רק לשפוט על פי חוקי הכנסת.תו לא!
מי שלא נבחר על ידי העם,אי אפשר לסבול שייצור מצב לא תקין שבו הוא הופך
את עצמו לגורם השולט על העם,וקובע מדיניות למדינה ולעיריות, משל היה נבחר
הציבור.
נבחרי הציבור הם אלה שאמורים להחליט כיצד לפעול בנושאים הנוגעים לבניה,
ולפיתוח המדינה.
על נבחרי הציבור להחליט כיצד להתמודד עם בניה לא חוקית ערבית,ולא על יועץ
משפטי לממשלה או בית משפט כלשהו, שאין זה כלל מעניינו.
המדינאים ינהלו מדיניות,והשופטים עם התואר במשפטים שלהם,רק ישפטו בבית
המשפט על פי חוקים שחפץ בהם העם ומחוקקם באמצעות הכנסת.
ממתי שופטים הם מדינאים נבחרים?
מי בחר אותם?
מה להם ולמדיניות?
האם להרוס בניין,או לפנות בניין זה נושא לבית משפט?
לא!
זה נושא הנובע אך ורק ממדיניות!
על הכנסת לשנות ולחוקק את החוקים הנדרשים על מנת לפעול מול השתלטות ערבית
על אדמות ושטחים של המדינה,ועל נבחרי הציבור לפעול על פי החוקים הללו.
המצב המתקיים בו מערכת המשפט פועלת כמחוקקת וכמחליטה בו זמנית,לא יכול להימשך.
העם אינו מסכים לכך,והעם דורש הפרדת רשויות כפי שנדרש בדמוקרטיה!
היועץ אינו ראש ממשלתנו ואינו יכול לנהוג כאילו הוא סך כל 120 נבחרי
הכנסת ,מחוקקינו!
פשוט לא!
לא בכדי התקוממו בפראות כל מסיימי תואר במשפטים באוניברסיטה ,שהתמקמו
במוסדות המשפט של המדינה היהודית שלנו,כאשר רצה פרידמן בצדק שאין גדול
ממנו לפצל את התפקיד של היועץ ולעקר את בג"צ מהתפקיד של ממשלת על אותו
ניכס שלא כדין לעצמו בעורמה ועקיפת כל כללי הדמוקרטיה הברורים כשמש
במדינות הדמוקרטיות בעולם כולו.לא בכדי!הם ידעו כל מסיימי התואר האלה
שברגע שיפוצל התפקיד,יחוסל שלטון בג"צ על המדינה המתבצע באמצעות ידו
הבוחשת של בג"צ בקרבי הממשלה-היועץ המשפטי.
תתפקיד היועץ - שהפך את קערת הדמוקרטיה על פיה!היועץ הפך רועץ הדמוקרטיה
כפי שטוען פרידמן בדייקנות.
7.בג''צ מאלץ את הממשלות לפעול כמו אידיוטיות שימושיות
עם הראש שלנו בקיר!
בג"צ מאלץ את הממשלות לפעול כמו אידיוטיות שימושיות בידי השמאל ההזוי שנכון יותר לכנותו ימין קיצוני ערבי.
הימין הערבי המגולם על ידי מר"צ ואירגוני זכויות הערבים' שהם היחידים הנחשבים לאדם,מאלץ את הממשלה לפעול בתבוסתנות המזמינה התקפות.
הערבים והגויים רואים בנו חיה פצועה ומדממת' ומתפתים לבעוט בנו בעיטה אחרונה הגונה' לזירוז המוות.
עלינו לשנות את דרכנו,לסלק את חוקי הטימטום, ולפעול על פי חוקי הטבע וההישרדות בלבד.
או אז,כולם יקחו מרחק בטחון מפחד בעיטתנו.
די לשלטון בג"צ והימין הערבי המתקרא שמאל.
חיסול שורשים יסודי.
8.הצעת חוק של לוין: נשיא ביהמ''ש העליון ייבחר ע''י הכנסת
הצעת חוק של לוין: נשיא ביהמ''ש העליון ייבחר ע''י הכנסת
ידיעות אחרונות (12.1.10): "ח"כ לוין בהצעת חוק חדשה- הכנסת תבחר מחליף לבייניש".
ח"כ לוין מציע שנשיא בית המשפט העליון ייבחר ע"י הכנסת ולא לפי הוותק כפי שנהוג היום.
לוין: "דרך זו תבטיח מתן ביטוי הולם להשקפות הרווחות בציבור ותחזק את כוחה של הכנסת מול הרשות השופטת".
ציטוט מדף הפייסבוק של הח"כ.כך נייצר מהפך.
9.להקים מיידית גוף מפקח על הפרקליטות''
להקים מיידית גוף מפקח על הפרקליטות"
בעקבות דו"ח המבקר על הפרקליטות קורא הפורום המשפטי ליועץ המשפטי לממשלה להקים באופן מיידי את הגוף המפקח על הפרקליטות.
בעקבות דו"ח המבקר על הפרקליטות קורא הפורום המשפטי ליועץ המשפטי לממשלה להקים באופן מיידי את הגוף המפקח על הפרקליטות.
נחי אייל מנכ"ל הפורום אומר כי הממצאים שהעלה המבקר חמורים ומלמדים על זלזול בזכויות הנאשמים ובזכויות קרבנות.
"העובדה שתיקים נסגרים בשל "חלוף הזמן" לאחר שהעלו אבק בין המדפים בפרקליטות הופכת את שלטון החוק ואת אכיפת החוק לחוכא ואטלולה, כך גם העובדה שיש מקרים של עינויי דין, כשתיקים פתוחים נגד אזרחים ונגד אישי ציבור במשך שנים ארוכות ללא טיפול", אומר אייל.
בפורום המשפטי קוראים לויינשטין לדאוג להקמה מיידית של גוף מפקח ומבקר, "כל יום שבו עדיין לא פועל הרגולטור על עבודת הפרקליטות, המדינה משלמת מחיר כבד על אובדן האמון בעשיית הצדק והמשפט במערכת אכיפת החוק".
בפורום המשפטי אומרים גם כי הדו"ח החמור על הפרקליטות הוא תעודת עניות לראשיה בשנים האחרונות עו"ד ערן שנדר והשופטת עדנה ארבל. "יש להעמיד למשפט הציבור את מי שעמדו בראש המערכת שכעת מתברר שקרסה".
בדו"ח מיוחד שפרסם אחר הצהריים (שני) מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, הוא מתריע על הסחבת העצומה בעבודת הפרקליטות.
מהדו"ח עולה כי באלפי תיקים המצויים בפרקליטות המדינה טרם התקבלה החלטה לגבי אופן הטיפול במשך שנתיים או יותר. מהדו"ח עולה כי כמה עשרות תיקים ממתינים יותר משבע שנים בפרקליטות, בהם גם כאלה המתייחסים לאנשי ציבור, כמו שר החוץ אביגדור ליברמן.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/213636
10.לא דמוקרטיה, אלא שלטון זר ומוזר - אוליגרכיה שיפוטית
1.יש לפצל מיד את מישרת היועץ המשפטי לממשלה-ולהפוך אותו ליועץ בלבד.היום הוא שולט על הממשלה.הוא משמש ידו הבוחשת של בג"צ בקרבי הממשלה.מה שהוא מרשה מותר לממשלה,ומה שהוא אוסר אסור לממשלה.אז מי שולט? ממשלת העל של בג"צ.יש לבטל זאת על ידי פיצול וחקיקה מתאימה.יועץ שיהיה רק יועץ-לא שליט על.זו הסיבה שבג"צ מתעקש בפראות לבחור את היועצים.הם תמיד כלבבו,ומשרתים את האג'נדה שלו.הם מכשיר אינוס הממשלה האולטימטיבי.במיוחד נופח תפקיד זה לממדים מפלצתיים מאז איבד השמאל את השלטון.כך הבטיח לעצמו השמאל בעורמה שליטת על ,וחמק מהכרעת הבוחר שסולד ממנו ומעמדותיו.
2.יש לבטל מיד את חוק כבוד האדם ואת חוק חופש העיסוק.אלה שני המכשירים באמצעותם הפך בג"צ את עצמו לממשלת העל.ברק לקח את החוקים האלה שעברו עם 32 אצבעות עלובות בכנסת,והפך אותם ברמייה ובאחיזת עיניים ל"חוקה".פרופ' פוזנר לועג על המעשה של ברק וקורא לו "שודד ים" ולא בכדי.זה חייב להתבטל!רוצים חוקה,תעשו חוקה עם רוב מוחלט בכנסת.32 מתוך 120 אצבעות זה לא חוקה.זו רמייה.בעזרת חוקים אלה קבע אהרון ברק שבג"צ יוכל לבטל כל חוק של הכנסת שייראה לו.מי שולט? בג"צ=בייניש=אג'נדת אהרון ברק וכל תואמיו=השמאל הקיצוני ביותר,ללא השפעות ואיזונים פוליטיים אחרים ומגוונים כפי שמתקיימים באוכלוסייה,וללא פתחון פה קטן ביותר לימין הלאומי מול אג'נדת מדינת כל אזרחיה ודת "זכויות האדם" המבטלת בקצב מבהיל את מדינת היהודים ואת זכותה לגבור על כל זכות אחרת.כמו כן לא מתקיימת הפרדת רשויות ודבר זה נוגד את החוק.
3.יש לחוקק את החוקים המתאימים שישנו את המצב בו השופטים בוחרים שופטים.בכל המדינות הדמוקרטיות המערביות רק הממשלות בוחרות שופטים וכך נוצר גיוון דעות והשקפות עולם בבתי המשפט במערב.רק בישראל מתקיים מצב לא חוקי כזה,בו השופטים בוחרים את עצמם.כך נוצרה חונטה אחידה שהפכה למכשיר שיכול לחסל את המדינה היהודית.אין איזונים ואין בלמים מול העריצות של בג"צ.זה חייב להשתנות מיד.זה בסך הכל בית משפט .
רק אם יתבצעו 3 השינויים ,תצא המהפיכה לדרך.רק אז תוכלנה ממשלות ישראל לשוב ולשלוט במדינה ולערוך את השינויים הנדרשים לצורך הגנה על בטחונה ועל בטחון אזרחיה,ורק אז תוכל סוף סוף הכנסת לחזור ולהיות המחוקקת הנבחרת,היחידה והלגיטימית, שתדאג בעזרת חוקים מתאימים לייצר את מעטפת ההגנה למדינה ,לבטחונה,ולאזרחיה,כמו גם לייצר בעזרת החוקים המתאימים(שבג"צ כבר לא יוכל לבטל) את המצב המתבקש על מנת להילחם בבוגדים מבית ובאוייבים מחוץ,בלי להושיב על כתף כל חייל עורך דין,לקשור את ידיו,לדרוש מלחמות "מידתיות",לבדוק כל יריה של הצבא במיקרוסקופ אור, ועוד דרישות מטורפות והזויות,ובלי לאפשר לתקשורת עויינת לבצע תעמולה ארסית בתחפושת של "חופש ביטוי " "טוהר נשק" ו"דמוקרטיה".