אפליקציית אייפון לפורום סקופים  |  אפליקציית אנדרואיד לפורום סקופים  |  אפליקציית WindowsPhone לפורום סקופים

גירסת הדפסה          
קבוצות דיון גילוי מסמכים נושא #7635 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי מקוון    צל"ש  
אשכול מספר 7635   
פילוביץ שחף
חבר מתאריך 9.2.02
98335 הודעות
יום ראשון כ''א באב תשס''ז    19:39   05.08.07   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  

''מתי שותק שמעון פרס?''  

 
ערכתי לאחרונה בתאריך 05.08.07 בשעה 20:35 בברכה, פילוביץ שחף
 
פתיח אישי שלי (פ"ש):
הכתבה הזו היא אחת החשובות שאני מכיר ושלדעתי שום כלי תקשורת לא יפרסם זאת, פרט לערוץ 7, שימו לב מי כותב את הכתבה, מה עברו ומה הקשר שלו לנשיא שמעון פרס, קיראו והפנימו, זה לא עוד הזוי וסהרורי שמדבר סרה ומקנא בשמעון פרס, זה אחד שמכיר היטב היטב....


מתי שותק שמעון פרס?
מאת: יוסף "עבו" עברון | פורסם: כ"א אב תשס"ז 5.8.2007


שגריר צרפת, אלן פיירה, עונד ליוסף עבו עברון את אות
"אביר מסדר הכבוד" מטעם נשיא צרפת, באולם בית העירייה בצפת.

http://www.abbo.org/page.asp?id=10
יוסף "עבו" עברון, הוא סופר ועיתונאי. שימש בין היתר ככתב מדיני של השבועון "מבט חדש" וביטאונה של רפ"י (הפלג האקטיביסטי שפרש ממפא"י בשנות השישים בראשותו של בן גוריון). הכיר מקרוב את שמעון פרס, ואף כתב את הספר הראשון שפורסם אודותיו: "ביום סגריר" (מאחורי הקלעים של מבצע סואץ)
http://www.abbo.org/family5_2.asp?print=y

כזה הוא שמעון לכל אורך מסלול חייו.

פחות משלושה שבועות חלפו מאז כניסתו של שמעון פרס לארמון הנשיאות, לא עבר יום בלי שיצא באיזו הצהרה פוליטית חדשה בכל נושא שעל הפרק או שהזדמן לו באקראי. בשבועיים הראשונים בלבד, מאז היבחרו, הספיק להתראיין לשלושים כלי תקשורת ברחבי העולם, וזהו רק אפס קצהו של לשונו הנטויה...

כזה הוא שמעון לכל אורך מסלול חייו. הימים ששמו אינו מוזכר בכלי התקשורת (לטובה או לרעה) הם הימים הקודרים ביותר בתולדותיו.

אך היה יום אחד בשבוע שעבר שבו העדיף הנשיא שמעון למלא את פיו מים. היה זה ביום שני, ה- 30 ליולי 2007 , היום שבו יצא שר הביטחון בהתקפת זעם נגד המשתמטים משירות בצה"ל: "הגיע הזמן לחזור אל הימים שבהם לשרת בצה"ל היה זכות וכבוד, ולהשתמט היה כמו לשאת אות קין על מצח...", הכריז אהוד ברק. והנשיא שמעון שמע, ושלא כדרכו שתק.

הוא העדיף את בגדי השרד על פני המדים של צה"ל

הוא שתק מכיוון שהוא עדיין נושא על מצחו את אות הקין של ההשתמטות משירות בצה"ל. זוהי אות שלא תמחה לעולם, והמלווה אותו לכל אורך דרכו הפוליטית. "התחננתי לפניו להתגייס לשירות מקוצר ואפילו נכון הייתי לאפשר לו לעבור קורס מיוחד לקצונה", אך הוא מיאן אפילו לדון בכך..." , סיפר לי רב אלוף חיים לסקוב, הרמטכ"ל ה-5 של צה"ל באחד מראיונותיי עימו בשנות ה-60.

על "מלחמת הקוממיות" השקיף פרס ממקום מושבו המרווח במטה הכללי שעל שפת ימה של תל אביב. יחד עם עוד אחד עשר מבין עובדי המטה טיפס במאי 1948 על גג "הבית האדום", קיבל כרטיס מגויס (השמור עמו בגאווה עד היום), ובזה תמה פארסת הגיוס שלו ועימה הפרק הצבאי בחייו.

הוא העדיף את בגדי השרד על פני המדים של צה"ל, מה שלא הקנה לו כבוד בעיניהם של רבים מקציני הפיקוד במלחמות ישראל ובראשם משה דיין שלא פעם התייחס אליו בזלזול מופגן. אך מי שהגדיל מכולם להבין את טיבו היה יצחק רבין שבתוקף המסיבות "נאנס" לקבל אותו כשר ביטחון בממשלתו: "לא חשבתי ששמעון פרס מתאים לתפקיד שר הביטחון, משום שהוא מעולם לא שירת בצה"ל... קיבלתי אותו לתפקיד בלב כבד. זו הייתה טעות. ידעתי שאצטער עליה ואשלם את מלוא המחיר", אמר.

דברי הביקורת החריפים שהשמיע לפני ימים אחדים שר הביטחון, אהוד ברק, על הדה-לגיטימציה שזוכה לו השירות הצבאי בחברה הישראלית הסעירו את הציבור ברחבי המדינה. עשרות חברים ב"פורום ההורים לשוויון בנטל" וארגונים נוספים ערכו מסע אלונקות בלב תל - אביב במחאה על תופעת ההשתמטות משירות צבאי. מירי בראון מ"פורום הורים לשוויון" וממארגני המסע הסבירה ל-ynet, כי נתוני ההשתמטות שפורסמו לאחרונה זעזעו אותה. "אנחנו ההורים מחנכים לנתינה והדבר הזה פוגע בחוסן הלאומי... לא ייתכן שמישהו עושה את העבודה, בעוד שאחרים מפתחים קריירה".

ומה על המשתמטים מצה"ל בנימוק של "מצפונם אמונתם"

את האצבע המאשימה מכוונים כמעט הכל אוטומטית לעבר חוק טל המשחררת אחוז ניכר מקרב הנוער הדתי משירות צבאי בנימוק ש"תורתם אומנותם", אך משום מה שוכחים שראשיתה של המסורת הפציפיסטית בתוככי החברה היהודית בארץ נעוצה הרחק בשנות העשרים של המאה הקודמת, בתנועת "ברית שלום" שנוסדה ב-1925. נתן חופשי (אחד מחבריה הוותיקים) הקים ב-1947 את "אגודת סרבני המלחמה מטעמי מצפון בארץ-ישראל". מקרה הסירוב הראשון שזכה לתהודה ציבורית רבה היה זה של אמנון זכרוני ב-1953. לאחר מאסרים חוזרים ונשנים הוא פתח בסוף מאי 1954 בשביתת רעב, וכשלושה שבועות לאחר מכן בעקבות עצומות ומכתבים לשחרורו, קוצר עונשו. הוא שירת כמה חודשים בהג"א ללא מדים, עד ששוחרר מן הצבא. הוא לא היה המקרה היחידי של סרבני הגיוס לצה"ל שלא על רקע דתי.

בדברי הביקורת של ברק על תופעת ההשתמטות משירות בצה"ל הוא תקף בחריפות את "'הלגיטימציה לה זוכה תופעת ההשתמטות מכל קצוות החברה", החל ממרצים באוניברסיטה...ועד למעצבי דעת קהל המקדמים ומפרסמים גיבורי תרבות שהשתמטו מצה"ל...

אף מילה על המשתמטים הקלאסיים "שמצפונם אמונתם". הדבר הקל ביותר הוא לשוב ולהצביע על החרדים כמקור הרעה החולה. האם שמעון פרס הוא פחות חשוב לציון מ"אליל הנוער", אושרי כהן, כדוגמא חיה לצעירי הדור?

"ברק היה יכול לפרט את שמותיהם של אלילי נוער שהשתמטו משירות צבאי. למשל, אושרי כהן המשחק את המ"פ ב"בופור", אך הוא לא שירת בצבא", כותב יואל מרקוס ביום שישי שעבר ב"הארץ" תחת הכותרת: גט כריתות לחרדים. "אם ברק רוצה להיות באמת נאמן לקריאתו עליו לאזור עוז, להתעמת עם החרדים, לקרוא תיגר על חוק טל ולפעול לביטולו", מסכם מרקוס את מאמרו. "ממילא החרדים יתחברו בכל מצב למחנה הימני", הוא מרגיע את ברק.

אף מילה על המשתמטים הקלאסיים "שמצפונם אמונתם". הדבר הקל ביותר הוא לשוב ולהצביע על החרדים כמקור הרעה החולה. האם שמעון פרס הוא פחות חשוב לציון מ"אליל הנוער", אושרי כהן, כדוגמא חיה לצעירי הדור?

זוכרים את אמרתו הידועה של ג'ורג' ברנרד שו: " אם נגזר עלינו לשמש דוגמא לילדינו, מוטב שהדבר ייעשה כאזהרה ולא כמופת...".

הדוגמא המוחשית ביותר לכך היא, ללא ספק, נשיאה הנוכחי של מדינת ישראל, שמעון פרס.
http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/6859


********




*******




http://mizkar.ios.st/Front/Pages/pages.asp


******




יוסף עברון

קריסתה של מפלגת העבודה בהנהגתו של פרס
24.10.2005 (10:05)

הסופר והעיתונאי יוסף עבו עברון סבור "שהיו"ר הזמני" הפך את מפלגתו ללוויין נצחי החג סביב שרון

מפלגת העבודה בראשותו של פרס ספינה טובעת המיטלטלת ללא הגה, ללא מצפן, ללא כיוון, ללא מנהיג, ולאיש מראשיה לא אכפת. בהנהגתו של פרס הפכה יורשתה החוקית של מפא"י ההיסטורית ללוויין החג, ללא תכלית, סביב עגלתו של שרון. אין לה מה להציע לבוחריה, ומתפקדיה איבדו כל אמון בהנהגתה הנוכחית ומעדיפים את שרון כשראש הממשלה הבאה על פניו של שמעון פרס, שהפך בעיניהם לקריקטורה מעוררת גיחוך. באורח פרדוכסאלי, זוהי גם שאיפתו של פרס עצמו, שאינו מגלה שום נטייה לפרוש אי פעם מהקואליציה, או לפתוח במסע הסברה והתארגנות ערב הבחירות לכנסת הבאה. תוכניותיו מתמקדות סביב ציר אחד, כיצד לשרוד בממשלה לצידו של אריק שרון גם בכנסת ה-17 - אם לא באמצעות המפץ הגדול (הוא טרם אמר נואש), כבר מוכן באמתחתו קלף נוסף: המערך. "אנחנו הולכים בידיים כנועות לזרועותיו של אריק ודוחפים את פרס לכישלונו הגדול ביותר" – מזהיר בנימין בן אליעזר לאוזניים אטומות. הכול מודעים לכך, אך הייאוש במפלגת העבודה הוא כה גדול, שהבחירות אינן מעוררות עוד תקווה כלשהי ונציגיה בממשלה נאבקים על כל יום נוסף של הישרדות בשלטון ונתלים בכל תירוץ קלוש להצדיק את אי פרישתם מהממשלה.
לכתבה המלאה

בהתמודדות על הקדמת הפריימריז בליכוד – המפסידן העיקרי שמעון פרס

כשהכריז צחי הנגבי בשעת חצות של יום שני, 26 בספטמבר 2005, על ניצחונו הדחוק של אריק שרון על יריבו הראשי, בנימין נתניהו - הופנו כל הזרקורים אל שני המתמודדים המרכזיים בביתני התערוכה בתל אביב ודילגו, משום כך, על צלליתו המתחמקת של שחקן רפאים נוסף באותה מערכת בחירות חטופה, האדם ה ש ל י ש י, שמאחורי הקלעים, ו ה מ פ ס י ד ן העיקרי מאותה התמודדות, שמעון פרס

מ א ה ו א ר ב ע ה קולות בלבד הם שהפרידו בינו לבין התגשמותו של חלום המפץ הגדול, מפלטו הפוליטי האחרון של ה מ פ ס י ד ן הסדרתי. כל הסקרים ניבאו את ניצחונו של נתניהו; צעירים ממפלגת העבודה וממטה הסכם ז'נבה, בחולצות עם כתובות תמיכה בנתניהו ובהקדמת הפריימריז, נשלחו משעות הבוקר אל אזור הקלפיות, ושאגות העידוד שלהם, "ביבי! ביבי!" החרישו את האוזניים.

במטה העבודה שפשף היו"ר הזמני את ידיו בסיפוק. ואז, הקללה הרודפת אותו כל חייו שבה והדביקה אותו גם הפעם: מארת "הניצחון על הסף".

מ א ה ו א ר ב ע ה קולות מוטטו את כל מגדל הקלפים של שמעון פרס.
כך היה ב-1981 בבחירות לכנסת העשירית,, כשחצי אחוז (פחות מעשרת אלפים קולות) הפרידו אותו מראשות הממשלה; כך היה ב- 1996, בבחירות לכנסת ה- 14 , כשהפסיד לנתניהו בהפרש של אחוז אחד (49.5% מול 51.5% ). כך גם היה ב-23 בפברואר 1977 (בבחירות הפנימיות במרכז מפלגת העבודה), כשרבין הביס אותו בהפרש של 41 קולות.. וכך לאורך כל הקריירה הפוליטית רכש לעצמו את הכינוי של המפסידן הנצחי, בלע"ז: ה- LOOSER .

העוני יישוב הגליל – כל תירוץ יצלח לדבוק בכיסאות

חלום הבלהות של שמעון פרס הוא התסריט, שבו יאלץ להתמודד במערכת הבחירות הקרובה מול הליכוד בראשותו של אריק שרון. והסיוט הזה אינו מנת חלקו בלבד, הוא משותף לכל צמרת מפלגת העבודה בקואליציה הממשלתית. ככל שמתקרב מועד הבחירות לכנסת הבאה, כן גוברת שם הדאגה. .
לאחר תרועות הניצחון, "שהליכוד אימץ את דרכה", אין לה למפלגת העבודה מה להציע, וכדברי עוזי בנימין ב"הארץ" (9.10.2005): "ראשי מפלגת עבודה, שהזדרזו להודיע כי בדעתם להוסיף ולכהן בממשלת שרון, נדרשים להשיב: לשם מה ? אילו יעדים מציגים הם לשנה הקרובה? הסיסמה שכבר הספיקו לטבוע –'במקום להוציא את עצמנו מהממשלה, אנחנו רוצים להוציא את העוני מהמדינה' – נשמעת מזויפת, כפי שהיא, אכן, במקורה: העבודה הייתה שותפה, לפחות, בשנה האחרונה, למדיניות הכלכלית הקשורה בשמו של נתניהו. בדעתה גם לתת יד לאישור התקציב שהכין, בעיקר הוא – כיצד אפוא תפטור את המדינה ממצוקות הדלות והפערים החברתיים ?"

אכן, שאלה לעניין. אך התשובה לכך פשוטה ביותר: "מצוקת הדלות והפערים החברתיים בישראל" מעניינים את ראשי העבודה בקואליציה כשלג דאשתקד. מה שחשוב בעיניהם – בעיקר בעיניו של היו"ר "הזמני -נצחי" הוא המשך ההישרדות בשלטון - לשם כך, יהיה מוכן לבלוע כל צפרדע, אפילו את לעגם של חבריו להנהגה, על שסוף סוף "גילה את העוני בישראל". אם תדמית ה"רובין הוד" אינה עולה יפה, מה עם דיוקן החלוץ מיישב שממות הגליל ? "אם נפרוש מהקואליציה בדצמבר, יפסיקו מיד את המשאבים לגליל ויפנו אותם לעבר ההתנחלויות..." עיפעף בעיניו בהתחסדות אל מול העיתונאים.

וכמוהו כל חברי הקואליציה של מפלגתו – בלי הבדלי גיל או השקפה – כולל נציג הדור הצעיר, שר הפנים, אופיר (פז) פינס, שהצהיר חגיגית עם כניסתו לממשלה, "כי העבודה לא תישאר בקואליציה אלא עד לאחר ההינתקות..." זה היה כשההינתקות נראתה חזון רחוק... כשהתרחיש הושלם מהר יותר משציפו - מצאה עצמה העבודה לפתע פתאום, ערב הבחירות לכנסת ה-17 - חשופה במערומיה בזירה הפוליטית, ללא מנהיג נבחר, ללא מועד בטוח לפריימריז, ללא ספר בוחרים מאושר ותוך התכתשות פנימית חסרת תכלית, ואם לא די בכך: גם ללא כל תירוץ הגיוני להמשך הישארותה בממשלה.

בן אליעזר: דוחפים את פרס להתמודדות כדי שיפסיד בבחירות

"הייאוש ממפלגת העבודה הוא כל כך גדול, שהבחירות לא מעוררות תקווה כלשהי לשינוי", הכריז לאחרונה השר, מתן וילנאי, המתמודד על ראשות המפלגה, כשהוא מציג את שמעון פרס ולצידו תמרור, אין מוצא. על הפרסומים, שפרס מוביל בסקרים, העיר באירוניה: "אם כן, למה להתרגש מהבחירות הפנימיות, אשר מי שינצח בהן יפסיד אחר כך לליכוד ?!"- כאן גם התשובה לתמיכתו המפתיעה של ברק במועמדותו של פרס לראשות המפלגה – המתכון הבטוח לתבוסתה של התנועה בבחירות הקרובות לכנסת ונקמתו המתוקה בחברים שבעטו בו.

"מישהו החליט לוותר על ניצחון המפלגה בבחירות" – מגיב על כך בנימין בן אליעזר ב-YNET ומאשים את חבריו בהנהגה בניסיון להפוך את יו"ר המפלגה הנוכחי, השר שמעון פרס, למריונטה ולפיקציה. "כל אחד, משיקוליו הוא, דוחף את פרס להתמודדות, כדי שיפסיד בבחירות, ואז יתקיימו בחירות חדשות", טוען פואד. "הצעירים חושבים שזאת הזדמנות פז להיפטר מדור הביניים... הם יצרו אווירה של 'תנו לשמעון'... נוצרה קונספירציה מטורפת לרסק את המפלגה...אנחנו הולכים בידיים כנועות לזרועות של אריק שרון ודוחפים את פרס לכישלונו הגדול ביותר! פרס חושב שהם דוחפים אותו כיוון שהם אוהבים אותו ?!", הוא שואל באירוניה, "מה קרה לו? הפכו אותו לפיקציה ורוכבים לו על הגב...".

דרך תפקודו של היו"ר הזמני ואדישותו המוחלטת למתרחש בתנועה מעוררים מזה זמן רב תמיהות אצל יריביו ותומכיו כאחד. אך לפרס לא אכפת וזה כלל לא "מזיז לו". גם לא האפשרות, כי הפריימריז לראשות התנועה עמדו על סף דחייה בפעם השלישית בשל עתירתו של בנימין בן אליעזר (לכלול בספר הבוחרים למעלה מ-9000 מתפקדים, שנפסלו על ידי השופטת בדימוס, שרה פריש). "הייתי שמח לשמוע על כך את דעתו של היו"ר הזמני, שמעון פרס, שמזה שנתיים נוהג, כאילו מצב העבודה אינו אחריותו ואינו מעניינו", הגיב בזעם מתן וילנאי. והחרה החזיק אחריו, מגיש העתירה, פואד, באזהרתו החוזרת: "המפלגה מתפרקת – ופרס שותק...הוא מתנהג כאילו אין זו מפלגה שלו, וכאילו אינו עומד בראשה..."

קיפאון המחשבה בגיל 83 הצמיח לפרס רעיונות נפל מלפני 40 שנה

בן אליעזר לא ידע, אולי, עד כמה קלע בול. מפלגת העבודה מעניינת את פרס כל עוד יוכל להבטיח באמצעותה את המשך הישרדותו בצמרת השלטון. זאת ותו לא. "התרגיל המסריח" הבא נכון היה מזה זמן באמתחתו: המפץ הגדול. הרעיון, כשלעצמו, איננו חדש. הניסיון הראשון ליישמו היה ב-29 ביוני 1965, שעה שנטש את מפלגת העבודה (מפא"י דאז) ויזם את הקמתה של רפ"י (רשימת פועלי ישראל) בראשותו של דוד בן גוריון. הכישלון היה צורב. עשרה מנדטים! זה כל שזכתה בו רפ"י בבחירות לכנסת השישית (לעומת 45 של המערך ו-26 של גח"ל). תקוותו של פרס, שהשם של בן גוריון ימשוך אליו את כל מצביעי מפא"י הפוטנציאליים ויסייע לו לטפס לצמרת השלטון, התבררה כחסרת שחר.

כעבור ארבעים שנה הוא מנסה שוב להחיות את רעיון הנפל, הפעם עם שרון. לרגע נדמה היה שהכול הולך למישרין. במוחו הקודח כבר ראה עצמו ניצב במסיבת העיתונאים לצדו של אריק (עם לפיד או בלעדיו) ומכריז על הקמתה של המפלגת החדשה, שתלכד סביבה את בוחרי הליכוד והעבודה גם יחד.

הניצחון כבר היה בכיס, ווהנה באו 104 קולות והכריעו לטובתו של שרון – וחלום "המפץ הגדול" התנפץ לרסיסים.

ומה הלאה ?

ה ל א ה - ? למפלגת העבודה בראשותו של פרס אין הלאה.

בהנהגתו - הפכה יורשתה החוקית של מפא"י ההיסטורית לגלגל שישי או שביעי בעגלתו של אריאל שרון. היא קורסת לעיני כול, ללא מצפן, ללא כיוון, ללא מנהיג, ולאיש מראשיה כיום לא אכפת. הכול עסוקים שם במלחמת ההישרדות האישית ונראה, שגורל התנועה אינו מזיז להם כלל, ופחות מכול ליו"ר הזמני. למפלגת העבודה אין מה להציע לבוחריה, והעומדים בראשה יודעים זאת, וגם קהל מתפקדיה. מה תימה, אפוא, שכמחצית ממתפקדיה סבורים, "שאריאל שרון צריך להיות גם ראש הממשלה הבא ולא יו"ר מפלגתם, שמעון פרס ..." (סקר "הארץ"- 14.10.05 ).

באופן פרדוקסאלי , שמעון פרס מסכים עמם בכל לבו. כפי שצוין בתחילת המאמר, לשמעון פרס אין שום נטייה להתמודד עם אריק שרון על ראשות הממשלה. לשם כך, היה על העבודה לפרוש מהקואליציה ולפתוח במסע התארגנות אינטנסיבי לקראת הבחירות הקרובות. לתסריט הזה אין זכר באמתחתו של היו"ר הזמני. כל תוכניותיו סובבות סביב ציר אחד: כיצד לשרוד בממשלה לצידו של אריק שרון גם בכנסת ה-17; אם לא באמצעות המפץ הגדול (פרס טרם אמר נואש), ישלוף מאמתחתו קלף נוסף: המערך.

המערך היה שמם של שני גושים פרלמנטריים ממפלגות השמאל.

המערך הראשון הוקם ב-19 במאי 1965 בין מפא"י ואחדות העבודה, לקראת הבחירות לכנסת השישית וסימל, למעשה, את קיצה של אחדות העבודה כמפלגה עצמאית. (כעבור שלוש שנים התמזגה סופית עם מפא"י, שהסבה את שמה, למפלגת העבודה).

המערך השני הוקם ב-1969 בין מפלגת העבודה, למפ"ם. הדבר הביא להיחלשותה של מפ"ם ובסופו של דבר למחיקתה כמפלגה עצמאית. בבחירות לכנסת -12 התמודדה לבדה וזכתה ב-3 מנדטים בלבד, מה שגרם בהמשך הקדנציה לאיחודה עם רץ ושינוי ולהקמתה של מרץ.

מוסר ההשכל מתולדות המערכים המפלגתיים בישראל בארבעים השנים האחרונות מוביל למסקנה אחת: השותפות הקטנות חדלות להתקיים כמפלגות עצמאיות בסופו של התהליך. גורל דומה צפוי למפלגת העבודה, אם תעדיף מערך עם הליכוד (אפשרות תיאורטית שכמעט ואיננה ניתנת ליישום) על פני הליכה עצמאית .בבחירות לכנסת הבאה.

יפרשו רק אם יבעטו בהם

מבחינתו של פרס, בן ה-83 , עתידה של מפלגת העבודה (אחריו) חדל מכבר לשמש שיקול בהכרעותיו. מה שמניע את החלטותיו הוא המשך הישרדותו בשלטון. לשם כך, ייצמד בכל מחיר לספסלי הממשלה, לפחות, עד אפריל 2006 - הסיבוב השני בין נתניהו לשרון. לדעתו, אין כל ערובה ששרון ישוב וינצח, והמפץ הגדול יהיה אקטואלי מתמיד. בנקודה זו, לפחות, אין לפרס שום ויכוח עם עמיתיו בקואליציה. איש מהם אינו נוטה לוותר על כיסאו, כדי לחזור לספסלי האופוזיציה – אל המדבר הפוליטי הצחיח.

הנימוק שלא לפרוש מהממשלה אינו חשוב; "יישוב הגליל", "המאבק בעוני", "אם אפשר לצאת מהעוני בנובמבר 2005 , האם צריך לדחות זאת בשנה ?! "מה אני, משוגע ?" מגלגל פרס את עיניו השמיימה בהתחסדות ("הארץ" – 7.10.05).

לא, אין כאן שום טירוף דעת, רק צביעות לשמה, וכדברי מתן וילנאי במסיבת העיתונאים ב- 10.10.2005 : "יושב שמעון פרס עשרות שנים בממשלות ופתאום מגלה שיש עוני בארץ !?"

אך מה לעשות – ? הרי היה עסוק ראשו ורובו בפתרון מצוקות העוני של הפלשתינאים בעזה...

* כותב המאמר, הסופר והעיתונאי יוסף עבו עברון, שימש, בין היתר, כתב מדיני של שבועון "מבט חדש", ביטאונה של רפ"י (הפלג האקטיביסטי שפרש ממפא"י בשנות השישים בראשותו של בן גוריון). הכיר מקרוב את שמעון פרס ואף כתב את הספר הראשון שפורסם אודותיו, "ביום סגריר" (מאחורי הקלעים של מבצע סואץ 1956).

ספרים נוספים מפרי עטו: "סואץ מבט חדש" (הוצאת מודן), "התעשייה הביטחונית בישראל", "מגן ורומח", "גידי – המערכה לפינוי הבריטים מארץ ישראל" - כולם "הוצאה לאור של משרד הביטחון").
http://news.havoda.co.il/Front/NewsNet/reports.asp?reportId=104595

********

שמעון פרס
http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=show_thread&om=6137&forum=gil&omm=0

___________________



לחץ כאן » פרס הוא המפתח לפרשת אלטלנה



              תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה 
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד


  האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  כששואלים אותו מאיפה הוא קיבל 300,000 דולאר?!?!?!? madboy 05.08.07 19:55 1
     מכבסת כספים במיסווה של ''מרכז פרס לשלום'' bublik 05.08.07 19:56 2
         אכן !! פילוביץ שחף 06.08.07 23:31 3
  בשעה טובה - רצח רבין פוענח במלואו! רגע האמת 14.08.07 00:56 4

     
madboy
גולש אורח
יום ראשון כ''א באב תשס''ז    19:55   05.08.07   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. כששואלים אותו מאיפה הוא קיבל 300,000 דולאר?!?!?!?  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
bublik
חבר מתאריך 27.9.07
4382 הודעות
יום ראשון כ''א באב תשס''ז    19:56   05.08.07   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. מכבסת כספים במיסווה של ''מרכז פרס לשלום''  
בתגובה להודעה מספר 1
 



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
פילוביץ שחף
חבר מתאריך 9.2.02
98335 הודעות
אור ליום שלישי כ''ג באב תשס''ז    23:31   06.08.07   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. אכן !!  
בתגובה להודעה מספר 2
 

לחץ כאן » פרס הוא המפתח לפרשת אלטלנה



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
רגע האמת
גולש אורח
אור ליום שלישי ל' באב תשס''ז    00:56   14.08.07   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  4. בשעה טובה - רצח רבין פוענח במלואו!  
בתגובה להודעה מספר 0
 
   רצח רבין פוענח במלואו: השב"כ ירה ברבין את הכדור הקטלני במהלך הנסיעה, ולאחר מותו ירה בגופה את 2 כדורי ההולופוינט שיוחסו ליגאל עמיר

הקדמה

דו"ח שמגר חשף (שלא במתכוון) את הארוע המוחי בו לקה רבין בטרם הוא נורה במכונית ע"י איש שב"כ. סיבת המוות: ארוע מוחי (ראה קביעה זו בדו"ח שמגר, ע' 38). אישור לממצאים המוחיים שצויינו בדו"ח שמגר נמצא גם במסמכי המיון.


גילוי זה משלים למעשה את תמונת הרצח בכללותה, רבין נורה במכוניתו לאחר שהיה ברור שהוא סיים את תפקידו כראש ממשלה בעקבות שבץ מוחי פטלי, כשהשארתו בחיים היתה צפויה להיות בעייתית לו עצמו, למפלגה וכמובן לשב"כ.


וכעת נתחיל מבראשית:

באוגוסט 1995, כשהפופולריות של רבין ומפלגתו צללה לשפל המדרגה ואילו זו של נתניהו נסקה מעלה מעלה, התקבלה ההחלטה ליישם את עבודת התזה של כרמי גילון, אודות מתנקש ימני בודד שינסה לפגוע בראש ממשלה הלכה למעשה (בבחינת נבואה המגשימה את עצמה).

באותו הזמן הכין כרמי גילון את דעת הקהל, באמצעות התקשורת, לנסיון התנקשות עתידי ברבין ושירטט את פרופיל המתנקש הפוטנציאלי ("סטודנט ימני, חובש כיפה, לא מתנחל, גר בהרצליה ולומד בבר אילן"), ובמשך 3 החודשים הבאים הבשילו התנאים לביצוע הקנוניה.

נבחרה תפאורה הולמת (מה יותר מתאים מעצרת שכותרתה: "כן לשלום לא לאלימות"?) וככיסוי לקנוניה הוצמד המהלך ל"תרגיל שב"כ", למקרה שמשהו ישתבש ופרטים ידלפו. מאבטחי השב"כ תורגלו מראש ועם התקרב שעת האפס קיבלו "התראות" באופן שוטף (שכללו צפי אפשרי ליריות סרק), ובכלל זה הופצה תמונתו של יגאל עמיר בין המאבטחים. גם רבין ופרס היו בסוד התרגיל וקיבלו התראות קונקרטיות לקראת סיום העצרת.

יגאל עמיר, סוכן שב"כ שפעל בבר-אילן וגוייס לשירות כבר ב- 1992, נקרא לעצרת ע"י אבישי רביב, ובדרכו לעצרת התלווה אליו איש שב"כ נוסף. בזמן שהותו בחניון החשוך, נצמדו ליגאל עמיר איש קשר נוסף, שהחנה את מכונית ה GMC שלו בסמוך למכוניתו של רבין, על מנת להבטיח שיגאל עמיר לא יוזז מהמקום בטעות, וכן קבוצה של אנשי שב"כ שהתרועעו עימו מספר דקות לפני הארוע.

ברובד הגלוי של "התרגיל", היה אמור יגאל עמיר לאתגר את אגף האבטחה ולהוות "אבן הבוחן" לערנות המאבטחים (לאחר שהללו קיבלו התראה מראש, כולל את תמונתו של עמיר), כשעל פי התרגולת היה אמור יגאל עמיר להיעצר ע"י המאבטח הרביעי א', שכיסה את גבו של רבין משמאל.

ברובד החסוי של "התרגיל" (לו היו חשופים רק מתי מעט) , על יגאל עמיר היה לשחק את המשחק, ולהודות לאחר מעצרו ("עם אקדח טעון") בהשתייכותו לאירגון אי"ל של אבישי רביב, ולשבת תקופה קצרה בפנים, תוך שעורך דינו דואג להצביע על הסתה מצד רבנים וגורמי ימין (ובהם נתניהו) כנסיבות מקלות. הפרקליטות כבר הספיקה עד אז לצבור מוניטין רב בשיתוף הפעולה ההדוק עם האגף היהודי, כפי שהוכח בכל משך הפעלתו של אבישי רביב וסביב הפרובוקציות שלו. בסופו של דבר היה אמור יגאל עמיר לשוב לתפקידו כמודיע/פרובוקטור יעיל ומוצלח באוניברסיטת בר אילן ובקרב ההתיישבות ביו"ש, לאחר שיקבל "הכרה" כפעיל ימין קיצוני בעקבות מעצרו.

ואכן, עד לכ- 10 שניות לפני יריות הסרק הכל דפק ממש כמו שעון שוויצרי, ואולם אז אירעה תקלה איומה, חמורה ובלתי צפויה!

המאבטח הרביעי א' שאיבטח את גבו של רבין, והיה אמור על פי "התרגולת" לצעוד עם הפמלייה עד לדלת המכונית ואז לפנות לאחור כשגבו לרבין ופניו ליגאל עמיר, כשהוא מצפה ליגאל עמיר ועוצר אותו כמתוכנן (ובכך מסיים את "תרגיל ניסיון ההתנקשות" בהצלחה), הקדים במספר שניות את תמרון הפנייה לאחור. כתוצאה מכך, נוצר רווח בין המאבטח הרביעי לבין רבין, ויגאל עמיר שנכנס בהתאם לתרגולת לתוך הפמליה לאחר שרבין חלף על פניו, הופתע למצוא את עצמו לבדו במרחק נגיעה מרבין, כשהמאבטח הרביעי שהיה אמור לחצוץ בינו לבין רבין חסר.

צפו בתמרון של המאבטח הרביעי הפונה לאחור על מנת לעצור את יגאל עמיר כמתוכנן, אולם הוא התחיל בפנייה רחוק מדי מדלת המכונית ולכן פיספס את יגאל עמיר. אותו מאבטח ירה ברבין לאחר השבץ המוחי, ובהמשך חוסל גם הוא.


רבין במדרגות עם ארבעת המאבטחים, ובהם המאבטח שירה בו בנסיעה ובהמשך חוסל גם הוא:

המאבטח הרביעי לפני הסיבוב לאחור (ראשו מסומן בנקודה אדומה):


בזמן הסיבוב לאחור בציפיה ליגאל עמיר מספר שניות מוקדם מדי מהמתוכנן:


יגאל עמיר שלא היה מתורגל למצב זה הוסיף חטא על פשע ובמקום להכיר בשיבוש בתכנית ולאפשר ל- 3 המאבטחים האחרים לעצרו, הלך עם התרגיל "עד הסוף", שלף את אקדחו וירה 3 כדורי סרק מטווח מגע מרבין, אשר נכנס לפאניקה ונחרד עד עמקי נשמתו.

יש לציין שיגאל עמיר נחשב מלכתחילה דמות בעייתית ואישיות מופרעת בעיני השב"כ (בדומה לאבישי רביב), אבל כרמי גילון דאג לכך שבשום מקרה לא תהיה לעמיר נגישות לנשק חם, ושהוא יישאר תחת השגחה צמודה. אולם כרמי גילון לא חזה את הנולד, ומי שבכל זאת הציל את המצב ומיהר מייד לשגר קריאות חדל: "סרק, זה לא אמיתי" היה מפעילו של יגאל עמיר, שקלט כהרף עין שהארוע עומד לגלוש לירי אמיתי או לחיסולו במקום של סוכן השב"כ-יגאל עמיר.

למרות הסטייה החמורה מן התכנית המקורית, נכנס יצחק רבין למכונית השרד ללא שריטה לגופו (כפי שהעידה מרים אורן), והמכונית שעטה כמתוכנן לעבר מטה השב"כ/ צהלה, לשם הזדרז להגיע עוד קודם לכן איתן הבר על מנת לארגן מסיבת עיתונאים "מאולתרת" בה יהיה נוכח הפר' גבי ברבש, שהוזמן על מנת להקנות לארוע גוון של "כמעט התנקשות" עם הפי-אנד.

מה שהתרחש במהלך הנסיעה לא לגמרי ברור, אך מה שידוע הוא שיצחק רבין, אשר עבר חוויה טראומטית, התמוטט לפתע ולקה בארוע מוחי, שהתבטא באובדן הכרה עם סטיית מבט חזקה שמאלה ואובדן שליטה על הסוגרים.

מאבטחי השב"כ נאלצו לדווח למעלה על ההתפתחות החמורה, ואיכשהו, כאשר נראה היה לבכירים שרבין "אבוד", התקבלה החלטה לירות ברבין על מנת להקנות לאובדנו הודאי אופי של התנקשות אמיתית בכיכר, להבדיל ממוות מטופש במכונית כתוצאה מכשל של השב"כ.

רבין הועבר למיון באמבולנס נט"ן, והגיע למיון 22 דקות לאחר הארוע הכושל בכיכר מלכי ישראל (קרי בשעה 21.52). הרופאים לא עודכנו בתחילה שמדובר ברבין, ורק לאחר שיורם רובין הגיע במכונית השרד למיון, נודע להם שהפצוע המונשם הוא לא אחר מאשר ראש ממשלת ישראל.

רבין הגיע למיון עם פצע ירייה בודד בחזה מימין, אשר ריסק את החוליה בגובה D5-6 וגרם לשוק ספינלי. הוא נפטר כעבור 40 דקות בדיוק, קרי ב 22.32, לאחר החייאה ומתן 8 מנות דם.

עם מותו של רבין נשארו אנשי השב"כ להשגיח על הגופה, ואז התקבלה הוראה לירות בגופה 2 כדורים נוספים בגב, על מנת לשוות למותו של רבין אופי של התנקשות מאחור, לאור הדווחים התקשורתיים הראשוניים על ירי מאחור.

המאבטחים אכן ירו בגבו של רבין 2-כדורי הולופוינט (שמטבעם אינם יוצאים מחוץ לגוף) , ומייד אח"כ הורו לצוות הרפואי לחזור ולטפל בגופה, וזאת על מנת להבטיח ש-2 היריות בגופה יהיו מתועדים במסמכים הרפואיים.

הרופאים נאלצו לקחת את הגופה לחדר ניתוח ולהזליף עוד 14 מנות דם, ולנתח גופה, על כל המשתמע בכך. הפר' ולדימיר יקירביץ אשר ניתח את ליבו של רבין, לא היה מודע לפטירתו של רבין 40 דקות קודם במיון ולכן וסירב לנתק את רבין מן המכשירים עם סיום הניתוח. אולם הרופאים גוטמן וקלוגר שנכחו בכל שלבי הטיפול הרפואי, התעלמו מטענותיו של יקירביץ וניתקו את המכשירים מייד בתום הניתוח, קבעו את מותו של רבין פעם נוספת. (במאמר מוסגר, יקירביץ איים לדבר בעתיד, אולם בהמשך דאגו הרשויות להלביש עליו 2 אישומי הריגה ולנטרלו).

כל שנותר בשלב זה היה להפעיל על פר' יהודה היס מכבש לחצים ואיומים (ולסלק את הפתולוג פר' לוי שנילווה אליו). היס אכן נכנע ללחצים והשמיט את הכדור בחזה ולעומת זאת הכליל את פצעי הירייה בגופה כאילו היו שייכים לרצח רבין.

לבסוף, השב"כ מיהר להחרים את כל המסמכים הרפואיים המקוריים ודאג להכתיב לד"ר גוטמן גירסה משלו, כשבפועל שקד ד"ר גוטמן למחרת על כתיבת מסמכי המיון מחדש.

קרא על הנקודה הקריטית: התמרון המוקדם של המאבטח הרביעי א', שהיה אמור להסתובב לאחור סמוך למכונית ולעצור את יגאל עמיר שבא לקראתו בהתאם לתרגולת, אולם א' הקדים בכמה שניות ופיספס את יגאל עמיר, מה ששיבש את התרחיש הסטרילי ועורר פאניקה נוראית (סרק...):


וכעת למאמר של אמיר אורן, ובו פרטים על השבץ המוחי בו לקה רבין בזמן הנסיעה, ועל ההשלכות שהיו עלולות להיות לשבץ המוחי על תפקודו של רבין, אילמלא הוא נורה והושתק באופן סופי:


מה הרג את רבין

אורן אמיר 17/11/95

... לפי הדיווח המהימן ביותר, דיווחו של רובין, השתנק רבין ונאלם שניות מעטות לאחר הירי,
עוד בחניון. לבית החולים הגיע, לפי הדיווח הרפואי, עם "סטיית-מבט שמאלה" וחרחורים אחרונים.


העיסוי והעירוי וניקוז החזה לא יכלו להצילו, מפני שהמוח - כפי שהסתבר
בנתיחה ובטומוגרפיה - כבר סבל מתסחיף, שנגרם ברגע הפציעה ולא מפני
ההשתהות בדרך.


השאלה המצמררת ביותר, למרות הניסיון הרפואי השולל אפשרות זו, היא: מה
היה קורה אילו הצליחו מאמצי ההחייאה? חומרת הנזק בעמוד-השדרה היתה, ככל
הנראה, בעוצמה של שיתוק. הנזק המוחי היה הופך את קורבנו לצמח, ולכל הפחות
גורע רבות מתפקודו,
בדומה למצבו של השגריר בלונדון (וסגנו של רבין בהיותו
שגריר בוואשינגטון), שלמה ארגוב, שההתנקשות בחייו ביוני 1982 היתה יריית
הזינוק למלחמת לבנון.

קשה לדמות - מבחינה אנושית בוודאי אך גם מבחינה ממשלית ופוליטית - את
רבין כראש ממשלה המשתקם מפציעה קשה, אט-אט ובמידה מוגבלת מאוד, ללא
כישוריו השכליים.

פורסם בתאריך- 17/11/1995

עתירות לבג"ץ בפרשת רצח רבין שהתקשורת מעלימה מן הציבור

בינואר 2006 היגשנו לבג"ץ את העתירה האחרונה (229/06), הדורשת לפסול את הדו"ח הפתולוגי של היס בפרשת רצח רבין. בג"ץ הורה לשר הבריאות להשיב על העתירה ותשובת הפרקליטות ניתנה כבר בפברואר 2006. אולם מאז חלפה שנה וחצי והחלטה אין.

הרקע: המסמכים הרפואיים וצילומי הרנטגן קובעים בודאות שרבין הגיע למיון בשעה 21.52 כשהוא סובל מסטיית מבט שמאלה, ובגופו קליע בודד בעמוד השידרה. רבין נפטר בשעה 22.32 בחדר הטראומה, לאחר שקיבל 8 מנות דם. דקות לאחר פטירתו נקראו הרופאים חזרה לחדר הטראומה ונדרשו להמשיך את הטיפול בגופה. הם לקחו את הגופה של רבין לחדר הניתוח וגילו שם שני פצעי ירייה נוספים, הפעם בגבו של רבין. לאחר 40 דקות נוספות הם קבעו את מותו של רבין בשנית, אלא שפרופסור יקירביץ שהגיע בשלבים מאוחרים יותר לא היה מודע למותו של רבין והתעקש שהטיפול ברבין יימשך, בניגוד לדעתם של קלוגר וגוטמן שידעו מה שיקירביץ לא ידע והחליטו לנתק את רבין מכל המכשירים. יקירביץ סירב לחתום על דו"ח הפטירה ואיים לחשוף דברים, אך בסופו של דבר הוא מצא את עצמו תחת שני אישומי הריגה, שלפחות אחד מהם מוטל בספק.

המסמכים הרפואיים:
פרט למסמך אחד, כל המסמכים הרפואיים שהגיעו לבית המשפט הינם מסמכים משוכתבים, מסמכים שנכתבו בדיעבד ע"י ד"ר גוטמן למחרת הרצח במקום המסמכים האותנטיים שנכתבו ע"י רופאי המיון, ד"ר ניר כהן וד"ר ענת רביד.

צילומי הרנטגן:
כל הצילומים הועלמו מייד, שכן הצילומים חושפים את הקליע בעמוד השידרה ואת ריסוק החוליה הגבית, הנוגדים באופן מוחלט את הגירסה הרשמית ואת הדו"ח הפתולוגי שהוכנסו בו שינויים בלחץ השב"כ. אולם למרבה המזל, אחד הצילומים נחשף בשגגה ע"י פר' היס בנובמבר 2005 והוא אימת לגמרי את מסמך המיון האותנטי שהכתב מייד לאחר פטירתו של רבין במיון. העובדות הרפואיות: רבין הגיע למיון עם שיתוק בגפיו התחתונות, כתוצאה מירי מלפנים שריסק את החוליה הגבית D5-6 וגרם לשוק ספינלי. שני כדורים נוספים נורו בגבו של רבין לאחר המוות, והם איפשרו לטשטש את אופן ביצוע הרצח, ירי מלפנים בזמן הנסיעה.

http://x.2all.co.il/atira229-06



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד



תגובה מהירה  למכתב מספר: 
 
      

__________________________________________________________________________
למנהלים:  נעל | נעל אשכול עם סיבה | תייק בארכיון | מחק | העבר לפורום אחר | מזג לאשכול אחר | מחק תגובות | גיבוי אשכול | עגן אשכול
     


© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
חדשות