גירסת הדפסה   שלח לחבר        
קבוצות דיון משפטים נושא #15281 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 15281
odz
חבר מתאריך 16.9.11
409 הודעות
יום ששי ה' באייר תשע''ב    15:32   27.04.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  שאלה בעניין מדיניות החזרת מוצרים ברשתות הספרים  

אפתח בסיפור שהיה לי ואח"כ השאלה על המדיניות הכללית שלהם והאם היא מסתדרת עם החוק.

שבוע שעבר הלכתי לקנות ספר באחד מסניפי צומת ספרים לחבר, כשיצאתי מהחנות התקשרתי לבשר לו והתברר שהייתה ביננו אי הבנה מוקדמת והוא לא מעוניין בספר. חזרתי לחנות כעבור דקה והמוכרת במעמד מנהלת הסניף אמרה לי שאם אביא חשבונית אוכל לקבל החזר כספי, ואם לא אוכל לקבל זיכוי לקנייה אחרת. כיוון שזרקתי את החשבונית לפח יצאתי לנסות להוציא אותה מהפח משלא מצאתי חזרתי למוכרת ושאלתי אם בטוח אין לה מה לעשות למרות שהיא ראתה אותי קונה לפני דקה. היא אמרה לי לגשת למנהלת הסניף (שכאמור שמעה את הדין ודברים הקודם) והיא אמרה לי שבכלל לא משנה אם אביא חשבונית או לא אני יכול לקבל אך ורק זיכוי לקנייה אחרת. שאלתי אותה למה לפני כן היא שמעה שאני הולך לחפש בפח ולא אמרה כלום והיא ענתה לי אני לא שלחתי אותך לשום מקום.

השאלה הראשונה היא אם יש מה לעשות עם ההתנהגות המחוצפת של מנהלת הסניף?

אך השאלה העקרונית היא האם באמת יש להם זכות לא לאפשר החזר כספי? לפי מה שהבנתי הם מסתמכים על כך שבחוק נאמר שאם יש אפשרות לשכפל את המוצר לא ניתן לדרוש החזר כספי, ואם כן כשמוכרת ראתה אותי יוצא וחוזר מיד האם מותר להם למנוע החזר כספי?

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net