לפני שנה וחצי +/-
אח שלי הקטן, שיש לו ניוון שרירים והוא מרותק לכיסא גלגלים.
אח שלי עבר תאונת דרכים. בדרך לבית הספר הנהג שכח לחגור אותו היטב/לא חגר טוב (זוהי חגורה מיוחדת, לכיסא גלגלים שלו. לכן הנהג אמור לעשות. זו לא חגורת בטיחות רגילה).
ובאמצע הנסיעה הנהג עצר בבלימה פתאומית או משהו כזה אני לא כזה יודע, ואחי התהפך ועף מהמקום האחרון ברכב הסעות עם הכיסא גלגלים על הרגליים שלו עם הפנים קדימה.הברכיים/רגליים של אחי כבר המון שנים לא מצליחות להגיע למצב "ישר" הוא עמד בעבר על
מכשיר שנקרא "עמידון" אבל זה לא עזר. אז הנפילה הזאתי מהכיסא בעוצמה על הברכיים זה ממש כאבי תופת עבורו. הוא התהפך עם הכיסא גלגלים בעוצמה.
מייד הזמינו אמבולנס, משטרה, לקחו את אחי לבית חולים.
שם אמרו שיש שברים, שמו לו גבס בשתי הרגליים, התברר ששמו לו את הגבס לא נכון, אז שמו שוב אחרי תקופה כניראה הגבס הראשון עיקם משהו כי הוא הוכן בצורה לא נכונה.
אחי היה עם אמא שלי יותר מחצי שנה - שנה בבתי חולים שיקומים, ומוסדות שיקומים.
הם נדדו בין 4 בתי חולים שונים בארץ, היו בבתי אבות, בתי שיקום.
ככה חצי שנה - שנה. כל חודש בבית שיקום כזה עולה 4,000-5,000 שקל שאמא נאלצה לשלם מכספה (כשבזמן שאחי לא נמצא בבית, אז הקצבת ביטוח לאומי לא משולמת. אז נכנסו לחובות כי לא ידענו מאיפה נביא את הכסף. אנו חיים רק מהקצבה).
אני מנסה לקצר אז אני מחסיר המון פרטים.
היום כשנה+ לאחר המקרה, אחי לא מסוגל לשבת יותר משעתיים-שלוש על הכיסא גלגלים.
זה קרה מאז שהוא השתחרר מהבתי שיקום והבתי חולים.
לפני התאונה הוא היה נכה שאומנם יכל להיות בכיסא גלגלים שלו, היום מאוד כואב לו והוא במיטה כל שעות היום.
הוא כבר שנה שלא הולך לבית הספר, כי שם צריך לשבת על הכיסא גלגלים. לפני התאונה הוא היה הולך אל בית הספר מתראה עם החברים, לומד.
כיום הוא לומד בבית. מהמיטה.
הוא לא יוצא בכלל בחוץ כי יש לו כאבים כשהוא יושב.
בכלל הוא השתנה נהיה אדם אחר.
לפני התאונה הוא עוד אמר בסדר אני נכה, לפחות אני עם כיסא גלגלים.
עכשיו גם בכיסא גלגלים הוא לא יכול להשתמש.
מנסים לעשות לו פיזיותרפיה ודברים כאלה, זה לא הכי עוזר.
עכשיו אנחנו משפחה שלא מבינה דבר בנושאים מסובכים כאלה.
מהבית ספר ניסו להמליץ על עו"ד, הוא כבר שנה מדבר עם החברת ביטוח של הנהג,
הם מגיעים רק להסדר של לתת 20 אלף שקל, ואמרו שאם לא נסכים גם את זה הם לא יתנו.
היה פה חוקר ביטוח שהתחזה למישהו אחר, בא לחקור, לא ידעתי שזה חוקר לצערי בזמנו.
הם אומרים אם הוא היה אדם רגיל, ובעקבות התאונה הוא היה הופך לנכה הכל היה אחרת.
אבל בגלל שהוא היה נכה לפני התאונה, זה לא חמור ואין מה לעשות.
אותי זה מכעיס, זה מרתיח לי את הדם ממש.
הילד לפני התאונה היה ילד שהולך לבית ספר כל יום 8-10 שעות!
מתראה עם החברים, היה ילד חכם, מוצלח בלימודים.
היה יוצא למועדונים של ילדים עם מוגבליות כמוהו, היה נהנה מהחיים אפילו שהוא נכה בכיסא גלגלים!
מאז התאונה הוא לא יוצא בחוץ, הוא לא מסוגל לשבת יותר משעה-שעתיים על הכיסא, הוא לא הולך לבית הספר, הוא לא ביקר אפילו פעם אחת במועדון הזה של בעלי מוגבליות כמוהו.
הוא רק יושב בבית ונהיה דיכאוני. הוא אושפז יותר מ - 5 פעמיים מאז התאונה בעקבות מחלות שנהיו לו שאני חושב שזה כי הוא רק יושב בבית ולא מתעסק בכלום, כי הוא לא יכול!
אני לא יודע מה לעשות אנשים.
אתם חושבים להגיד לאמא שתסכים להצעה של חברת הביטוח לקבל 20 אלף שקל?
למה הם לא מוכנים לשלם 5 אלף שקל על כל הנסיעות שהלכו לנו בתחבורה ציבורית
שנה שלמה לנסוע לבתי חולים שונים בארץ ולהתרוצץ בגללם (לא שמרתי את כל החשבוניות, רק לקראת הסוף כשאמרו לנו לשמור אדם טוב נתן לנו עצה) כל החשבוניות אצל העו"ד הכל יוצא 5 אלף כי זה מקומות שמגיעים לשם עם תחבורה לא נגישה ויש צורך במוניות. הייתי נוסע ביום יותר מכמה פעמיים. אמא היתה נוסעת. זה מקומות שנמצאים במקום כזה שצריך אוטובוס + אוטובוס + מונית בכדי לגיע לשלם. אותו הדבר בחזרה. ככה כל יום.
למה הם לא מוכנים לשלם על כל חודש שאחי היה במקומות שיקומיים בגללם?
כל חודש להיות במקום כזה שהוא מין בית חולים זה 5,000-4,000 שקל שנאלצנו לשלם
והוא היה שם חצי שנה +
לכל דבר יש קבלות הוכחות, מסמכים.
יש לנו ניירת יש הכל.
הכל יוצא יותר מ 20 אלף והם אומרים או 20 אלף או גם את זה לא ניתן לכם!!
הבעיה שאני צריך לדעת אם באמת בגלל שאחי היה נכה לפני התאונה, אין מה לעשות ולקבל את ה20 אלף, או לנסות להלחם?
העו"ד התייאש, הוא אומר אין מה לעשות ודברים כאלה.
אני ממש כועס!
אני יודע שאי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, אבל אני ממש כועס ורוצה
שהביטוח ישלם מה שמגיע. אחי הקטן מספיק סבל בחייו מהניון שרירים כל חייו.
עכשיו גם התאונה הזאת הרסה לו את החיים והם עושים צחוק אני פשוט עצבני.
אני לא יכול לעשות כלום, אני אדם קטן. אבל אני יכול להילחם בככה שהם ישלמו כל מה שמגיע.
הכסף לא יחזיר את אחי להיות כמו פעם, אבל מה עוד יש לי לעשות?
אני עצבני אני לא יודע מה לעשות אני חושב שאני מדבר מתוך כעס חברים באמת אני כבר מיואש לא יודע.
לאמא לא אכפת, היא מיואשת מההתחלה כבר.
היא בכלל לא פנתה לעו"ד (מישהו אחר פנה בשמה), לא אכפת לה בכלל. העיקר שהבן שלה חיי והוא שרד את התאונה והבתי חולים האלה וכל המעברים האלה של הבתי חולים והמוסדות השיקומים והכל.
אבל אני לא מסוגל לחשוב על זה שהם מתנהגים ככה.
מה הייתם עושים?
האם לאור מה שסיפרתי באמת המקסימום זה 20 אלף שקל וגם את זה הם יכולים לא לתת?
מכיס מאוד שאחי סובל כל כך, וכל מה שמגיע לו זה רק 20 אלף.
זה אפילו לא מכסה את כל החודשים ששילמנו לבתי חולים השיקומים וכל ההוצאות שהלכו (שלהכל יש קבלות, לחצי לפחות כי לא ידענו שצריך לשמור. עד שמישהו אמר תשמרו)
אני גם לא יודע אם נניח תגידו לי שמגיע לנו יותר והחברת ביטוח מציעה קצת כי אנחנו חסרי ניסיון בדברים האלה, אז מה אני עושה?
לבקש מהעו"ד את כל התיק ולהגיד לו סליחה אני עובר לעו"ד אחר?
הוא לא יכול לקנוס אותי או משהו כזה? כי זה לא יפה כל כך