גירסת הדפסה   שלח לחבר        
קבוצות דיון פוליטיקה ואקטואליה נושא #28662 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 28662
מסתנן החדשות
חבר מתאריך 13.7.12
73 הודעות
יום ששי א' באב תשע''ב    15:06   20.07.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  אני מאשים ! מדוע רון חולדאי צריך לקחת אחריות על המצב הקשה בדרום ת''א ?!  

מסתנן החדשות: הקפצתי אל ראש הפורום בשעה 15:25
מדוע ראש עיריית תל-אביב, מר רון חולדאי הוא האשם העיקרי למצב הקשה בשכונות דרום העיר, וכיצד עדיין ביכולתו לנקות במעט את הכתם הגדול הרובץ על הקריירה ארוכת השנים שלו כראש העירייה.

במרוצת עשרות השנים האחרונות קמו ונפלו בישראל אין ספור ממשלות, התחלפו ראשי ממשלה, שרי פנים, שרי משטרה ומפכ"לים. במהלך כל אותה תקופה ארוכה רק אדם אחד בודד נשאר כל העת על כסאו ובתפקידו רם המעלה ורב העוצמה. זהו מר רון חולדאי ראש עיריית תל-אביב. היום מר חולדאי מנסה לברוח מאחריותו למצב הקשה הפוקד את שכונות דרום העיר אשר הפכו בעל כורחם למדינה זרה בתוך המטרופולין הענק של מרכז ישראל.

בראשית מאמרי ברצוני להבהיר מספר נקודות:

א. אינני בא בשום טענה לשום שוהה בלתי חוקי בישראל ! רצונם להשתלב ב-"אמריקה של המזרח התיכון" הוא ברור, מובן והגיוני מאד. מה גם שידוע להם שאין למדינת ישראל שום מדיניות נוקשה שתאסור עליהם לממש את חלומם ולכן הם גם מוכנים לשלם כסף רב למבריחי גבולות שעושים עבורם את המסע לארץ הרבה יותר פשוט ונוח.

ב. מדינת ישראל צריכה לכבד פליטים שאכן סכנת קיום רובצת על ראשם. כך היה תמיד והיה זה ראש ממשלת ישראל מר מנחם בגין ז"ל שעם היכנסו לתפקיד הורה על קליטתם בארץ של מאות פליטים מוייאטנם שנסו מארצם באותה תקופה בגלל המלחמה הקשה שפקדה אותה.

ג. אין לי בעיה עם זרים שמעמדם בארץ הוסדר חוקית במרוצת השנים האחרונות מתוקף צווים כאלה ואחרים שהוציאה המדינה.

ד. גם אני תמכתי כמו רבים אחרים בזמנו במאבק לגבי סוגיית "ילדי העובדים זרים" ומתן אישורי קבע לשהייתם בארץ, זה נראה הומני ונכון וההחלטה שקיבלה מדינת ישראל בנושא ראויה לציון.

ה. אבל, יש לי גם יש לי ביקורת קשה מאוד כאזרח המדינה ותושב העיר תל-אביב, שומר חוק ומשלם מיסים וארנונה, ביקורת קשה מאוד על עיריית תל-אביב, ממשלת ישראל וקובעי המדיניות שאיפשרו ומאפשרים באוזלת יד חמורה להציף את ערי ישראל בכלל ואת שכונות דרום תל-אביב בפרט בעשרות אלפי מסתננים ומהגרי עבודה ואשר הפכו את חייהם של תושבי השכונות החלשות לבלתי נסבלים.

למאמר המלא:

http://www.south-tlv.co.il/article1796

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net