ערכתי לאחרונה בתאריך 16.08.12 בשעה 20:52 בברכה, CarbonMonoxid
באתר 'וואלה' כונו התוקפים 'אזרחים זרים' ושום איזכור לאלימות הקשה שהופעלה על הנאנסת. באתר 'ynet' הוזכר מוצאם האריתראי של התוקפים אך לא צוין שהאונס היה אלים, רק נטען (בתוך הכתבה) שהשוטרים הבחינו על גופה 'סימנים חבלה קשים'.
באתר עיתון 'הארץ' לא מצאתי שום כתבה לאירוע אלא רק מבזקון לקוני וקצרצר. (שום מילה על אונס אלים, שום מילה על התינוק שהיה עימה וגם טעו בגילה)
הבהרה: מהם אין לי ממש ציפיות אז נעזוב אותם.
רק באתר Nrg נאמר בכותרת שהתוקפים מאריתראיה והאונס היה אלים. (כמו שנאמר: בלי כחל ושרק)
יש כאלה שעכשיו יגידו לי, מזה חשוב? למה צריך לדעת שהם מאפריקה?
זה חשוב.
צריך להבין, שאתה אומר עובדים זרים אתה מכניס למשוואה גם את עובדים הסיניים, התאילנדים, הפיליפינים וכ'ו על לא עוול בכפם.
מי שבינתיים 'מככב' בכותרות לא נעימות אלו המסתננים (רק חלקם הקטן מאוד ראויים להיקרא 'פליטים') מאפריקה.
הדבקת צמד המילים 'עובדים זרים' למסתננים מאפריקה מבקשת לזייף את האמת ומעמידה את העובדים הזרים שעובדים כחוק פה באור שלילי.
אם התקשורת כבר עוסקת בענייני סמנטיקה, עדיף שכבר תכתוב 'עובדים לא-חוקים זרים מאפריקה'.
מכבסות המילים ('עובד זר', 'פליט' ושאר ירקות) כיום מיותרת, הבלוף התגלה...
איפה המשטרה?
אני כבר שנים חושב שהמשטרה שלנו חלשה, חלשה מול חזקים וחזקה מול החלשים.
המשטרה נמצאת במצב לא פשוט, לא רק שהיא מתקשה להתמודד עם הפשעים של אזרחיה אלא גם עם הפשעים של זרי מדינתה.
חוסר תקציב, חוסר כוח אדם, חוסר מוטיבציה ובקיצור חוסר אחד גדול.
לרדוף אחרי מסתננים בלי תעודות, בלי שם, בלי פנים שנבלעים ונטמעים בתוך קהילתם זאת עבודת נמלים ממש.
בהצהרות של המפכ"ל ושל שר הפנים אין בשורה ואין חדש.
אם כבר יוצאות הודעות מטעמם, הן מביכות עד כאב.
ההצעה המגוחכת ביותר שיצאה משניהם היא שצריך לתת להם לעבוד.
כנראה שלפי המפכ"ל ושר הפנים אם יש חור בקיר צריך להרוס את כולו. (רק שלא יציע פתרון דומה לאמריקאים עם כל בעיית ההסתננות של המקסיקנים)
זורקים את המסתננים לשכונות הכי עניות ומעט העבודות שיש שם נלקחות ע"י המסתננים. (למה להעסיק יהודי במינימום שאפשר אריתראי כמעט בחינם?)
כנראה הם לא קראו את רש"י שכתב: עניי עירך קודמים.
מה התוכניות לעתיד? כנראה שכרגע אין.
הקמת מתקני השהייה היא פלסטר לחולה סרטן, הכלב קבור ליד הגדר.
בינתיים ההסתננות לישראל נמשכת ומתחילת השנה קרוב 10,000 מסתננים נמצאים בישראל. (המספרים שיצאו, זניחים)
ככה זה שיד אחד שולחת 100 ויד שניה מביאה 300.
איפה אחריות האזרח?
עם כל מה שאמרתי, הכי קל להפיל את התיק על משטרה.
האזרח הקטן צריך לגלות אחריות ולנהוג בזהירות יתרה.
ממה שהבנתי (ואני מתייחס ספציפי למקרה הזה), האישה הובלה למקום הסגור שלא בכוח אלא ע"י שכנוע.
ממתי הולכים עם זרים למבנה סגור כשאת עוד עם תינוק? (רחוב המסגר בת"א הוא לא בדיוק שדרת הכוכבים בהוליווד)
הרי הסוף היה יכול להיגמר רע גם לתינוק...
אותנו ההורים תמיד חינכו עוד מקטנות ש-'לא הולכים עם זרים', איפה האחריות הפרטית של האזרח? (במיוחד שהוא מבוגר ובמיוחד שהוא עם תינוק רך בשנים)
איפה התקשורת?
לפני כ-3 חודשים התפרסם בעיתון 'הארץ' מאמר (שיהיה...) דעה אודות ההסתננות מאריתריאה מאת העיתונאי (נגיד...) גדעון לוי.
פרופ' ארנון סופר, ראש קתדרת חייקין לגיאואסטרטגיה באוניברסיטת חיפה, שלח מכתב לעיתון ובו חופן תהיות איך לוי מגיע לשטויות שהוא כותב. (בלשון שלי)
בבשרו של המכתב פירט פרופ' ארנון סופר למה דבריו של גדעון לוי לא מחזיקים אפילו לא מים ובסופו חותם שראייתו של גדעון לוי מוגבלת מאוד ובלתי אמינה.
עורכת מדור מכתבים של עיתון 'הארץ' התקשרה וביקשה מפרופ' ארנון סופר רשות להשמיט את עיקרי מכתבו ולהשאיר רק את סופו.
"השבתי לה כי אם יש לעיתונה ענין שאבהיר את דעתי על המהגרים מאפריקה שיתנו לי חצי עמוד ולא שתי שורות במדור מכתבים. השיבה יוספה (ויינר, עורכת מדור מכתבים של עיתון 'הארץ') בצורה קטגורית-לא. ועוד הוסיפה "על לוי לא תאמר מילה כי לא שוכנעתי כי הוא המציא סיפור ובכל מקרה ענין זה של המצאת הסיפור הוא שולי..." (אצלם 'המצאת סיפור' הוא עניין שולי)
כמובן שפרופ' ארנון סופר סירב שמכתבו יצונזר וסיים את השיחה.
מקרה זה משקף, פחות או יותר, את מצב התקשורת בנושא.
איפה הממשלה?
ישנה,ששש... רק אל תעירו לי אותה...