|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
haier_82

חבר מתאריך 31.12.08
7054 הודעות, 33 מדרגים, 37 נקודות. ראה משוב | יום שלישי י''ז באלול תשע''ב
03:24 04.09.12 |

|
11. לא רוצה להתנגח אבל עשיתי חיפוש
בתגובה להודעה מספר 9
 |
מויקפדיה - היה עיתון כזה The Deutsche Zeitung in den Niederlanden (DZN, German Newspaper in the Netherlands) was a German-language nationwide newspaper based in Amsterdam, which was published during almost the entire occupation of the Netherlands in World War II from June 5, 1940 to May 5, 1945, the day of the German capitulation in the "Fortress Holland". Its objective was to influence the public opinion in the Netherlands, especially the one of the Germans in this country (residents, staff working for the occupying power, soldiers). הגבתי.
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|
 |
להב אש
חבר מתאריך 14.7.10
733 הודעות | יום שלישי י''ז באלול תשע''ב
03:33 04.09.12 |

|
12. שמת לב מתי הרצל נפטר ?
בתגובה להודעה מספר 11
| |
ערכתי לאחרונה בתאריך 04.09.12 בשעה 03:57 בברכה, להב אש במידע שהבאת הוא על עיתון שיצא מ-1940הרצל נפטר ב-1904. אבל זה לא משנה בכלל אם היה כזה עיתון גם אם הרצל כשהיה צוציק שנים לפני שייסד את התנועה התיונית, פלט את זה הרי כשכבר עמד על דעתו פעל וחשב אחרת לגמרי. מאחר והמנהלים לא עשו מלאכתם נאמנה לנעול האשכול אגיב להניח את דעתך במעט. בכתבי הרצל מעיד הרצל בעצמו ש-" "האנטישמיות גָדְלָה וּגְדֵלָה והולכת - ועמה גם אני. .... בראשונה פגעה בי שאלת היהודים עד מאד. אולי היה זמן, שהייתי מתחמק ממנה ברצון, אולי אל הנצרות, לכל מקום שהוא. מכל מקום, היו אלה נטיות עמומות שבחולשת-נעורים. ..." הרצל גם כותב ביומניו שבמסגרת פניותיו למנהיגי ואישי ציבור בעלי השפעה על מנת לתמוך בהבאת יהודים לארץ ישראל, הוא גם פנה לאפיפיור. "אתמול נתקבלתי אצל האפיפיור... הוא קבלני בעמידה והושיט לי את ידו, אשר לא נשקתיה... נדמה לי, כי בזה קלקלתי את יחסו, שכן כל הבא אליו כורע ונושק לפחות את היד... הרציתי בקצרה על מבוקשי. אך הוא ענה: לא. אין אנו יכולים להמליץ על תנועה זו. לא נוכל לעצור את היהודים מללכת לירושלים, אבל להמליץ עליהם לא נוכל... כראש הכנסייה, איני יכול לומר דבר אחר. היהודים לא הכירו באותו האיש, ולכן אין אנו יכולים להכיר בעם היהודי..." הרצל לא הסכים לא יהודי ולא כמייצג את העם היהודי להתנהג בצורה מושפלת מול האפיפיור למרות שידע שבכך זה יכול לקלקל את מטרתו בפגישה זו. ומיותר לציין שבשלב זה לא היה בדעתו של הרצל כלל דבר עם הנצרות כפי שענה לו האפיפיור שאינו תומך בהם כי אינם מתנצרים. האופציה הזו כלל לא הייתה בעיני הרצל והדבר אף היה ברור לכולם. הכרת כל התוכן הרב שכתב הרצל בימי חייו מעידה עליו היטב שלא התכוון מעולם ובוודאי לא אחר שעמד היטב על דעתו לנצר את עם ישראל. הרצל העיד עצמו על השקפתו ואמר: "אין אומתינו אומה אלא באמונתה" (ספר הימים א 57). |
|
| |
|
|
 |
להב אש
חבר מתאריך 14.7.10
733 הודעות | יום שלישי י''ז באלול תשע''ב
03:55 04.09.12 |

|
13. ואם כבר דברים שאמר הרצל - נזכיר
בתגובה להודעה מספר 11
| |
בתשובה שפרסם בנימין זאב הרצל לדברי הרב הראשי של וינה ד"ר גידמאן, שיצא נגד התנועה הציונית, התייחס הרצל לתנועת ההתיישבות בארץ שהתנהלה למעלה מ-50 שנים שקדמו לזמנו, ומשתתפיה הקימו את "היישוב הישן": "...מר ד"ר גידמאן יוצא אל המערכה נגד הציונות בהמון מקראות, אך חושב אני, כי למצער כאלה וכאלה אפשר למצא בעד הציונות. אינני כמובן מלומד כל כך, כדי שאוכל להביאם ... אבל במחברת קטנה שנדפסה זה מקרוב, כתובה ביד הסוחר התורני אהרון מרקוס בפודגורז', אני מוצא מקום אחד המסייע לנו: "תנועת היישוב נוצרה לפני יותר מחמשים שנה בחוגים היותר חרדים בידי גדולי הרבנים למטרה גלויה של יסוד מדינה. הספר "שיבת ציון" יכיל יותר ממאה הסכמות של גדולי רבנינו". – איך יצדיק מר ד"ר גידמאן לעומת עובדא זו את דבריו...? ... ואהרן מרקוס זה ... כדאי הוא שנסמוך עליו. הוא בעצמו הנהו "חסיד", ויחד עם זה איש שקנה חכמה הרבה וסופר בעל טעם, שכתב ספר נפלא על הפילוסופיה החדשה. במצבו האזרחי הוא סוחר. הוא "איננו חי מן היהדות" – כדברי ידידנו ליאון קלנר – "אלא בעד היהדות". ". מקור – בנימין זאב הרצל: "היהדות הלאומית" של ד"ר גידמאן |
|
| |
|
|
|