"השר אדרי: הרמטכ''ל שיכנע אותי לתמוך בעסקה"
גירסת הדפסה   שלח לחבר        
קבוצות דיון סקופים, חדשות ופרשנות נושא #12705 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 12705
גלובוס לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 8.5.07
7786 הודעות, 24 מדרגים, 31 נקודות.  ראה משוב
יום ראשון כ''ו בסיון תשס''ח    17:17   29.06.08   
עבור לצ'אט  
  השר אדרי: הרמטכ''ל שיכנע אותי לתמוך בעסקה  
 
   השר אדרי: הרמטכ"ל שיכנע אותי לתמוך בעסקה


שר הקליטה הסביר מדוע תמך בעסקה עם חיזבאללה: "ראש המוסד דיבר דברים ענייניים וחזקים, אבל מי ששכנע אותי היה הרמטכ"ל, והוא המפקד של כולם - של החיים והמתים". השר ישי הוסיף: "ההסכם של היום הוא במחיר יחסית נמוך, בהשוואה לעסקאות קודמות"

רונן מדזיני ואמנון מרנדה פורסם: 29.06.08, 16:51


התלבטות עד הרגע האחרון: חלק מהשרים, כמו ראש הממשלה אהוד אולמרט, התלבטו עד הרגע האחרון האם לתמוך בעסקה עם חיזבאללה - שתחזיר את החיילים החטופים, אהוד גולדווסר ואלדד רגב, לישראל. בסופו של דבר 22 שרים הצביעו בעד העסקה ושלושה - רוני בר-און, דניאל פרידמן וזאב בוים - התנגדו.

עסקת השבויים: ההחלטה המלאה

בין המתלבטים, שהצביעו אחר הצהריים (יום א') בעד העסקה היה שר הקליטה יעקב אדרי, שלדבריו התלבט על הרגע האחרון. "ראש המוסד דיבר דברים ענייניים וחזקים, אבל מי ששכנע אותי היה הרמטכ"ל, והוא המפקד של כולם - של החיים והמתים", אמר השר אדרי.


שרים מגיבים לעסקה (צילום: ערוץ 1)


סגן ראש הממשלה אלי ישי הסביר כי תנועתו קיבלה את ההחלטה לתמוך בעסקה, בלי שום קשר לפגישתו עם קרנית גולדווסר. "ההסכם של היום הוא במחיר יחסית נמוך, בהשוואה לעסקאות קודמות. היתה תמיכה ולחץ ציבורי לטובת העסקה, אך כל שר הצביע לפי מצפונו הוא".

השר ישי הוסיף כי "הרמטכ"ל אמר כי אין קשר בין מצבם של החטופים - חיים או מתים - למהות העסקה. זה לא צריך להשפיע על משא ומתן בעתיד".

שרת החינוך, יולי תמיר, שתמכה גם היא בעסקה אמרה כי לשרי הממשלה היה קשה להרים את ידם בעד שחרורו של סמיר קונטאר.

ח"כ עתניאל שנלר (קדימה) אמר: "פעמים הרצון הציבורי והחוסן הלאומי חשובים וחזקים יותר מהאינטרס המדיני ביטחוני. אני מברך את הממשלה על החלטתה".

גם חברי כנסת באופוזיציה בירכו על החלטת הממשלה. יו"ר השדולה להשבת החיילים החטופים, ח"כ זבולון אורלב (האיחוד הלאומי-מפד"ל): "אישור עסקת החטופים משדר מסר חשוב כי 'תדע כל אם עברייה שמדינת ישראל לעולם לא תפקיר את חייליה'". לדבריו, "גם אם הממשלה כשלה בהתנהלותה וגם אם היו נימוקים צודקים וכבדי משקל להתנגד לעסקה - עתה, משנפלה ההחלטה, יש להתלכד מאחוריה, לשים בצד את כל המחלוקות ולחבק את משפחות החטופים".

מי שעוד בירך על ההחלטה היה ח"כ אבשלום וילן (מרצ), זאת בניגוד לעמדתו של חברו למפלגה יוסי ביילין. "אני מברך את הממשלה על שקיבלה את ההחלטה השפויה היחידה, אך התהליך היה לקוי, מסורבל וארוך מדי", אמר ח"כ וילן.

YNET


              תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                    (ניהול: למבזק)  
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

  האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  החבר'ה האלה עפים להיכן שהרוח נושבת סבן קלימי 29.06.08 17:45 1

     
סבן קלימי לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 30.9.07
378 הודעות, 3 מדרגים, 5 נקודות.  ראה משוב
יום ראשון כ''ו בסיון תשס''ח    17:45   29.06.08   
עבור לצ'אט  
  1. החבר'ה האלה עפים להיכן שהרוח נושבת  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  


              תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 
 

____________________________________________________________
למנהלים:  נעל | תייק בארכיון | מחק | העבר לפורום אחר | מחק תגובות | עגן אשכול
     

 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net

גולשים יקרים, אין להביא לפורומים תמונות או מאמרים שיש עליהם זכויות יוצרים