ממקורות מזרח-אירופאיים המקורבים למוסקבה עולה כי בשבועות האחרונים שוהים יועצים רוסיים באיראן כחלק ממהלך משותף לשיפור פעילות סוללות טילי ההגנה האווירית (נ"מ) מדגם "פנטסיר" S1E. היועצים הצבאיים עוסקים ביישום הלקחים והמסקנות מפעילות מערך הנ"מ הסורי הזהה, שכשל מול התקיפה האווירית הישראלית-אמריקנית מעל שמי דיר א-זור בליל ה- 6 בספטמבר 2008.
מערכות הטילים המדוברות מצויות בידי איראן הודות לעסקה סיבובית במסגרתה זכתה ב"עודפים" ממשלוח רחב יותר שנועד לסוריה. תקיפת הכור הסורי (ככל שניתן לכנותו בשם זה) התאפשרה הודות ללוחמה אלקטרונית מתוחכמת שהשביתה או שיבשה את יכולת התגובה של סוללות הטילים הרוסיות והותירה את שמי היעד פרוצים כמעט לחלוטין. בנוסף, מזה זמן שוררת בטהרן התחושה כי התקיפה מעל שמי דיר א-זור הייתה מלאכותית ונועדה להוות "חזרה גנרלית" - בהשתתפות כלי טיס ישראליים ואמריקניים - לקראת מתקפה אווירית רחבה נגד יעדים גרעיניים באיראן. יצויין כי תפיסה זו הולכת ומתבססת עד כי גוף מודיעין אירופאי חשוב מטיל אף הוא ספק לאחרונה באמיתות הטענה הישראלית-אמריקנית בדבר "הכור הגרעיני" שהוקם במדבר הסורי... ...על פי חשדם של היועצים הפועלים באיראן, הכוחות המערביים שפעלו מעל שמי סוריה היו ערים לעובדה שמהלכיהם יתועדו ובחרו לחשוף ו"לשרוף" בכוונה שיטת לוחמה אלקטרונית אחת אשר תחפה על שיטה מתקדמת יותר בה ייעשה שימוש עתידי.
זכור לי משהו מאד הגיוני ששמעתי כאן ... למעשה זה מה שאני מאמין שקורה בדיוק.
בזמן פירוק ברית המועצות , נמכרו לאיראן טילי גרעין . היום הרוסים נושכים לעצמם את הלשון בגלל זה ויעשו הכל כדי לעמעם את המקרה\מקרים. הם רוצים לתת זמן לאיראן לפתח לבדה פצצת גרעין ובכך יסירו מעצמם כל אשמה ואחריות .
זה לא נראה לי מדע בדיוני . בהתפרקות בריה"מ המרדף אחר מכירת נשק וכל הבא ליד היה בשיאו (לא שעכשיו אין מסחר גואה בתחום ) בריה"מ לשעבר היתה שקועה בחובות . ובזמן המלחמה הקרה יוצרו פצצות אטום על הילוך גבוה . והמחיר לאותם פצצות כנראה היה שווה לאינטרס מסוים .
אין צורך בפצצה מתפקדת כמו שנאמר פה באחת התגובות, יש צורך רק בבסיס כגון פצצה מיושנת + מספר מדענים מושחט שבשביל כסף ימכרו את ארצם ואת שלום העולם , והרי לכם פצצה\ות שמוסתר\ות מתחת לאף העולם .
אנחנו קטנים ויש סיכוי שכל ההצהרות הללו הן חלק ממשחק של רוסיה ואיראן .
אני לא שוכח את גלי ההדף המסתוריים שהיו בישראל לפני תקופה של שנה וחצי לערך. להערכתי, היו אלה ניסוים בפצצה מתוחכמת המשמידה רדיוס קרקעי(ובעיקר תת-קרקעי) נרחב.
האיראנים מחכים למשהו מהאוויר, אבל עוד לפני שיספיקו להגיד אחמד-ניג'אד, הם יחטפו בומבה בסגנון רעידת-אדמה בינונית שתשמיד כמה וכמה איזורים ותהפוך אותם לאתרים פרה-היסטוריים.
ואולי אני סתם מדמיין. אתם יודעים, הדמיון המזרחי המפורסם..