שני נערים מבאר שבע נעצרו בחשד שהתעללו בצורה מחרידה בבן כיתתם. על פי החשד, הם קשרו אותו לעמוד, הכניסו מקקים לחולצתו, וזרקו עליו חרקים
עודד רב-מאיר פורסם: 29.04.13, 07:57
"מה עשו לבן שלי? אני לא מאמינה. זה פשוט מחריד. הבן שלי הוא ילד טוב. אני שולחת ילד לבית הספר ואני לא יודעת מה עושים לו שם. הבן שלי לא מזיק לאף אחד. אני לא מאמינה שזה קרה לו". כך, בוכה ונסערת, אמרה אמו של נער תושב באר שבע, שעל פי חשד המשטרה שניים מבני כיתתו התעללו בו לאחרונה.
הנער עצמו אמר לחוקרי המשטרה כי "חששתי שיעשו עליי חרם בכיתה, ולכן לא סיפרתי דבר על המקרה. אבל אחרי שאמא שלי הבחינה שמשהו לא בסדר וגם ראתה תמונות שמישהו צילם את מה שעשו לי והעביר לה, כבר לא יכולתי להסתיר את הדבר".
אמו של הנער הגיעה לתחנת משטרת באר שבע ובפיה סיפור מצמרר. על פי תלונתה, שניים מבני כיתתו של בנה התעללו בו בצורה קשה. לדבריה, הם קשרו אותו לעמוד, הכניסו לו מקקים לחולצה, השליכו עליו חרקים .
האם הופנתה למחלק הנוער בתחנה, ובעקבות תלונתה פתחו חוקרי יחידת הנוער בחקירת המקרה. עוד באותו היום כבר נעצר אחד הנערים החשודים במעשה, ומעצרו הוארך בבית המשפט בארבעה ימים. ביום שני שעבר הוא שוחרר על ידי בית המשפט למעצר בית. במקביל נעצר ביום שני שעבר נער נוסף החשוד במעורבות במעשה. בתום חקירתו הוא שוחרר למעצר בית.
"מדובר באירוע קשה של התעללות בקטין", ציין קצין הנוער בתחנת באר שבע, מפקח חיים דמרי. "מעורבותה של האם הביאה להפסקת ההתעללות בבנה ולטיפול מיידי שלנו. אנחנו ננהג באפס סובלנות במקרי אלימות כלפי קטינים ונמצה את הדין עם מבצעי העבירות. תיק החקירה בפרשה הזו הוגש על ידינו לפרקליטות עם המלצה להגיש כתב אישום נגד שני הנערים בגין עבירה של התעללות פיזית ונפשית בקטין".
מנגד, טוען בא כוחו של החשוד העיקרי בהתעללות, עו"ד רונן טל, כי "האירוע אינו כפי שהמשטרה מתארת אותו. במהלך אותה הפסקה נקשרו מספר ילדים כחלק ממשחק שאפשר לתהות על הגיונו, אך בשום אופן אינו יכול להיחשב כהתעללות ולא נעשה בכוונה כזו. מדובר בילדים וזה המשחק שבחרו לשחק. גם הנער המתלונן לא חווה את הדברים כהתעללות, אלא רק לאחר שהדברים הגיעו לאוזני אמו, שפירשה את הדברים באופן לא נכון".
"כתוצאה מאי הבנה זו 'בילה' התלמיד ארבעה ימים בבית הסוהר, חוויה קשה מאוד שלא היתה הכרחית וגרמה לנזק מיותר", הוסיף הסניגור. "לבית הספר יש את הכלים ואת הסמכות לטפל באירועים מהסוג הזה בדרך הרבה יותר טובה וחינוכית מאשר טיפול משטרתי".
מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4373185,00.html