ראה וקבל אפליקציית אייפון לפורום סקופים
קבל אפליקציית אנדרויד לפורום סקופים
קבל אפליקציית מחשב לפורום סקופים

גירסת הדפסה   שלח לחבר          
קבוצות דיון סקופים נושא #15571 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 15571      
דוידזון לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 3.3.08
84150 הודעות, 230 מדרגים, 371 נקודות.  ראה משוב
יום שני י''ט באייר תשע''ג    14:09   29.04.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  ביהמ''ש המחוזי: שוטר נשך אזרח  
 
   שלושת שופטי בית המשפט המחוזי קיבלו את ערעור המחלקה לחקירת שוטרים והרשיעו שוטר סיור בכך שנשך אזרח בשפתו ופצע אותו.

פרסום ראשון: י"ט באייר תשע"ג, 29/04/13 13:56שלמה פיוטרקובסקי

שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב, הנשיאה דבורה ברלינר, והשופטים ג'ורג' קרא ומרים סוקולוב, קיבלו את ערעור המחלקה לחקירת שוטרים והרשיעו את השוטר סימון שלום בנשיכת אזרח.

סיפור המעשה, על פי כתב האישום, אירע באור יהודה בחודש יולי 2010, אז הוזעק השוטר הנאשם יחד עם שוטרים נוספים לרחוב תפארת ישראל בעקבות תלונות חוזרות על הפרעת מנוחה, עקב מסיבה שנערכה במקום.

השוטר רשם דו"ח לעורכת המסיבה חרף מחאות באי המסיבה. לאחר מתן הדו"ח, ניגש אחיה של עורכת המסיבה לשוטר והחל לגדף אותו. כתוצאה מכך הודיע השוטר לאח כי הוא מעכב אותו ולאחר שסירב לעיכוב הוא נעצר והוכנס בכוח לניידת המשטרה אשר הייתה במקום.

במקביל נזרקה על ידי אדם נוסף, שזהותו אינה ידועה, לבנה לכיוון הניידת. כתוצאה מכך התנפצה השמשה האחורית של הניידת.

לאחר זריקת הלבנה וניפוץ השמשה, ניגש השוטר לאח, אשר ישב עדיין בניידת, הטיח בו שהוא אשם בהתרחשויות, חנק אותו ואף סטר לו. בן דודו של האח ביקש מהשוטר לחדול, אולם אז ניגש שוטר נוסף ותפס את ידיו של האח לאחור בעוד לטענת מח"ש בשלב זה השוטר קירב את פניו אל פניו של האח תפס בצווארו ונשך את שפתו בחוזקה, כך שנגרם לו פצע משמעותי.

בערעור טענה מח"ש, כי "בית המשפט קמא לא דק (דקדק) פורתא בראיות שבאו בפניו ושגה כאשר לא הגיע למסקנה המתבקשת מחומר הראיות המצטבר ולפיה פציעתו החריגה והייחודית של המתלונן לא יכולה הייתה להיגרם אלא בדרך של קריעה ע"י נשיכה".

"שגה בית המשפט קמא הנכבד כאשר לא הבחין כי בגזרה צרה זו, גרסתו יוצאת הדופן של המתלונן ("שוטר נשך אדם") נתמכת בראיות אובייקטיביות חד משמעיות ובעדות מומחה המתיישבת עם גרסתו, וכן עם מידע ראשוני שמסר עם קבלתו לבית החולים, ולפיו הוא ננשך על ידי אדם אחר", מוסיף רונן בן יצחק ממח"ש בערעור.

לדבריו, "טעה בית המשפט הנכבד קמא עת קבע כי "נותר בליבי ספק ממשי בנוגע לדרך גרימת הפגיעה בשפתו של רועי דדוש" וכן "כי קביעותיה אינן חד משמעיות". כפי שפורט להלן, ה'ספק' שקינן בלב בית המשפט הנכבד קמא לאו ספק הוא, ודאי שהוא אינו 'ממשי' ואפילו לא 'ספק סביר', כמתחייב".

בית המשפט המחוזי קיבל את הערעור והתערב באופן חריג בממצאים העובדתיים שנקבעו על-ידי בית המשפט השלום. לאחר בחינת הטענות בהודעת הערעור, קיבל בית המשפט המחוזי את עמדתה של מח"ש, בין היתר, תוך העדפת חוות הדעת הרפואית מטעמה, אשר קובעת באופן חד משמעי וברור מהו מנגנון החבלה היחידי האפשרי ואשר אף מתיישבת עם טענת המתלונן ולפיה החבלה מקורה בנשיכה.

מקור: http://www.inn.co.il/News/News.aspx/255148


              תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה           (ניהול: למבזק)           שתף       
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד


  האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  נבלות של בימ''ש אבא אבן 29.04.13 14:29 1

       
אבא אבן לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 16.11.11
4102 הודעות, 76 מדרגים, 57 נקודות.  ראה משוב
יום שני י''ט באייר תשע''ג    14:29   29.04.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. נבלות של בימ''ש  
בתגובה להודעה מספר 0
 
   אנשים עושים רעש מלא זמן, משטרה מגיעה והם לא מפסיקים.
מחליטים לרשום דוח ובכל זאת הם לא מפסיקים.
מקללים את השוטרים, זורקים אבן ענקית על ניידת.

בעולם שבו אני הבוס, החוק, המלך חלק ממארגני המסיבה הזו היו בעולם
הבא, חלק במאסר עולם והשאר שנה בכלא עם 2,000 ש"ח קנס.
ימח שמם וזכרם של החלאות הללו. ימח ימח ימח.


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 
 
      
__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________
למנהלים:  נעל | נעל אשכול עם סיבה | מחק | העבר לפורום אחר | מזג לאשכול אחר | מחק תגובות | גיבוי אשכול | עגן אשכול
       


© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
archive