Google

"הארץ: לקראת אישור זרם חינוך חדש - דתי-חילוני"
גירסת הדפסה   שלח לחבר        
קבוצות דיון סקופים, חדשות ופרשנות נושא #16260 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 16260
רושקה
חבר מתאריך 4.1.07
915 הודעות
יום חמישי כ' באדר ב' תשס''ח    11:46   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  הארץ: לקראת אישור זרם חינוך חדש - דתי-חילוני  

http://rotter.net/news/newsdata.php?prm=http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/969086.htm

יוקם זרם חינוך חדש: חילוני-דתי

מאת שחר אילן

אחרי 55 שנה: בתמיכת שרת החינוך אושרה טרומית הצעת חוק להקמת זרם ממלכתי חדש. היוזם מלכיאור: חילוניים ודתיים יגדלו יחד

תגיות: .

הכנסת אישרה אתמול בקריאה טרומית, בתמיכת הממשלה, הצעת חוק להקמת זרם ממלכתי שלישי בחינוך, חילוני-דתי משולב. זוהי הפעם הראשונה זה 55 שנה, מאז ימי בן גוריון, שמוקם זרם ממלכתי חדש. במערכת החינוך יש היום ארבעה זרמים: ממלכתי, ממלכתי דתי, החינוך העצמאי של אגודת ישראל ומעיין החינוך התורני של ש"ס. שלושת הראשונים פועלים מאז ראשית ימי המדינה ואילו מעיין החינוך התורני הוקם בשנות ה-80.

את הצעת החוק הגישו יו"ר ועדת החינוך מיכאל מלכיאור (העבודה-מימד) וח"כ אסתרינה טרטמן (ישראל ביתנו). היא אושרה ברוב של 38 נגד 10. מלכיאור מקווה לסיים את הליך החקיקה כבר במושב הקיץ הקרוב, ולהקים את הזרם החדש לקראת שנת הלימודים הבאה. סיכוייו של מלכיאור להצליח גבוהים לנוכח העובדה שהוא מכהן כיו"ר ועדת החינוך ושרת החינוך יולי תמיר הביעה את תמיכתה בחוק.

לדברי השרה תמיר, הצעת החוק נועדה לאפשר "הקמת בתי ספר מעורבים, אשר יוצרים זרם דתי מתון, פתוח, דמוקרטי וסובלני". היא הוסיפה כי הצעת החוק מתייחסת בעיקר לבתי ספר קיימים, שיבקשו לאפיין את עצמם כשייכים למסגרת החדשה, ולא לפתיחת מוסדות חינוך חדשים. לטענתה, משרד החינוך יתמוך בזרם החדש גם תקציבית וגם פדגוגית.

ההצעה קובעת, ש"למוסדות החינוך המשולב תהיינה אותן מטרות העומדות בבסיס החינוך הממלכתי, בתוספת ההכרה בחשיבות החינוך לסובלנות והחיים המשותפים בין דתיים, חילונים ומסורתיים תוך מתן דגש לערכים יהודיים". על פי הצעת החוק, יוקמו במשרד החינוך אגף לחינוך משולב ומועצה לחינוך משולב, כפי שקיימים לגבי זרמים אחרים.

כל בית ספר יוכל להחליט אם ברצונו להצטרף לזרם החינוך המשולב.

כבר היום פועלים יותר מעשרה בתי ספר משולבים, חלקם בחינוך הממלכתי, חלקם בחינוך הממלכתי דתי וחלקם במסגרת פרטית. שבעה בתי ספר פועלים במסגרת רשת מיתרים שלה סניפים בירושלים, מודיעין, רעננה, זכרון יעקב, לוד, בית שמש ורעננה. כן פועלים כמה בתי ספר משולבים עצמאיים, חלקם בהתנחלויות כמו כפר אדומים. סביר להניח שגם בתי הספר של רשת תל"י, תגבור לימודי היהדות, שבה 68 בתי ספר, יעמדו בפני השאלה אם להצטרף לזרם המשולב.

"להפחית הניכור"

מלכיאור אמר ש"הפרדת החינוך הממלכתי והממלכתי דתי יצרה קיטוב עמוק במדינת ישראל. עלינו להפחית את הניכור בחברה הישראלית. חילונים ודתיים יוכלו לגדול ביחד". הקמת הזרם הזה, אמר, היא "החלום שלי. זו מהפכה". טרטמן אמרה שהחינוך המשולב יאפשר להעניק העשרה ביהדות לתלמידים. מלכיאור ציין שכל הניסיונות לשלב לימודי יהדות בזרם הממלכתי נכשלו.

השרה תמיר אמרה: "אני מאוד בעד. יש רצון הולך וגובר לראות חינוך יהודי שלא במסגרת החינוך הדתי וזה נותן אפשרות למפגש בין המגזר הדתי והחילוני". היא דוחה את הטענה שמדובר בתחילת הפיצול של הזרם החילוני, וגם מדגישה שהזרם יקלוט בתי ספר קיימים ולא יוקמו בעבורו בתי ספר חדשים.

כל הסיעות החילוניות התאחדו מאחורי ההצעה, כולל מרצ. בין התומכים: יו"ר מרצ חיים אורון ויו"ר מרצ היוצא, יוסי ביילין. ש"ס ויהדות התורה התנגדו, ואילו סיעת האיחוד הלאומי, המייצגת את הציבור הדתי לאומי, התפצלה. יו"ר המפד"ל זבולון אורלב ואריה אלדד תמכו. יצחק לוי ואפי איתם התנגדו.

"הצעה הרת אסון"

ח"כ אברהם רביץ מיהדות התורה טען ש"מדובר בהצעה הרת אסון לחברה הישראלית". הוא השווה את הזרם המשולב לאנדרוגינוס, "לא זכר ולא נקבה"; והזהיר שהזרם החדש יגרום נזק כבד לחינוך הממלכתי דתי. גם השר משולם נהרי מש"ס מתנגד. לדבריו, "אם יוקם עוד זרם, מערכת החינוך תיכנס לפיצולים אינסופיים, וכל אחד יבקש. עדיף להשקיע בתגבור ערכי היהדות בבתי הספר הממלכתיים".

שחר אילן; השתתף: אור קשתי

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                    (ניהול: למבזק)  

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  נפתרו כל הבעיות במערכת החינוך? שלומצי 27.03.08 11:48 1
     לא מבין את מלכיאור - אם נכשלו הנסיונות לשלב תכנים רושקה 27.03.08 11:54 2
  לא שאני מאמין בזה יותר מדי, אבל אם המהלך יגרום להוצאת שרוליק 27.03.08 12:25 3
  זהו נסיון להציל או לשקם את החינוך הממלכתי דתי המקורי Big Joe 27.03.08 12:35 4
  רבים מבתי הספר הממ''ד כיום הם כאלה אוהב ישראל 27.03.08 12:36 5
     בדיוק, הוצאת לי את המלים מהמקלדת. ענבל 27.03.08 12:39 6
         זה טוב רק בתנאי שההורים החילוניים מקבלים עליהם את אופי ביה''ס ותנאיו שרוליק 27.03.08 12:41 7

שלומצי
חבר מתאריך 14.8.05
17341 הודעות
יום חמישי כ' באדר ב' תשס''ח    11:48   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  1. נפתרו כל הבעיות במערכת החינוך?  
בתגובה להודעה מספר 0

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
רושקה
חבר מתאריך 4.1.07
915 הודעות
יום חמישי כ' באדר ב' תשס''ח    11:54   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  2. לא מבין את מלכיאור - אם נכשלו הנסיונות לשלב תכנים  
בתגובה להודעה מספר 1

ערכתי לאחרונה בתאריך 27.03.08 בשעה 11:55 בברכה, רושקה

יהודיים בזרם הממלכתי - מה יכרום לזה שזה יצליח בשרם חילוני-דתי? ובנוסף, מה האינטרס של ההורים הדתיים לשלוח למסגרת כזו דווקא? האם זה רק יגרום לכך שהאוכלוסיה המסורתית "תוצא" מהחינוך הממ"ד?

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
שרוליק
חבר מתאריך 26.8.03
5930 הודעות
יום חמישי כ' באדר ב' תשס''ח    12:25   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  3. לא שאני מאמין בזה יותר מדי, אבל אם המהלך יגרום להוצאת  
בתגובה להודעה מספר 0

הילדים ממשפחות חילוניות השולחות את ילדיהן לממ"ד - דיינו!

אני כותב זאת בכאב, כי באופן אישי הייתי רוצה לראות עוד ילדים חילוניים מתחנכים וסופגים ערכים יהודיים במסגרת הממ"ד ובאמצעותם - להוריהם.
אבל הנסיון האישי שלי, בתור יו"ר ועד הורים במוסד ממ"די מספר שנים, מלמד כי המצב הוא הפוך.
ההורים החילוניים התנגדו ומתנגדים לכל מהלך שאמור לחזק את הדת במוסד.

הרנינו גויים עמו, כי דם עבדיו ייקום, ונקם ישיב לצריו, וכפר אדמתו עמו.

Big Joe
חבר מתאריך 2.9.05
28546 הודעות
יום חמישי כ' באדר ב' תשס''ח    12:35   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  4. זהו נסיון להציל או לשקם את החינוך הממלכתי דתי המקורי  
בתגובה להודעה מספר 0

לאור תהליך ההתחרדלות שככל הנראה משפיע גם על הזרם הממלכתי דתי.

זה לא האתר שלי: http://bigjoe.com/

אוהב ישראל
חבר מתאריך 28.1.03
30783 הודעות
יום חמישי כ' באדר ב' תשס''ח    12:36   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  5. רבים מבתי הספר הממ''ד כיום הם כאלה  
בתגובה להודעה מספר 0

ענבל
חבר מתאריך 5.8.02
14996 הודעות
יום חמישי כ' באדר ב' תשס''ח    12:39   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  6. בדיוק, הוצאת לי את המלים מהמקלדת.  
בתגובה להודעה מספר 5

הרבה מהממ"דים הם כאלו היום, וזה טוב.
כמו בחו"ל - בית הספר דתי, והתלמידים באים מרקעים שונים.

שרוליק
חבר מתאריך 26.8.03
5930 הודעות
יום חמישי כ' באדר ב' תשס''ח    12:41   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  7. זה טוב רק בתנאי שההורים החילוניים מקבלים עליהם את אופי ביה''ס ותנאיו  
בתגובה להודעה מספר 6

הרנינו גויים עמו, כי דם עבדיו ייקום, ונקם ישיב לצריו, וכפר אדמתו עמו.

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net