המדובב: זדורוב סיפר לי כיצד רצח את תאיר
האדם שדובב את החשוד ברצח הילדה תאיר ראדה תיאר בביהמ"ש את הלילה שבו הודה בפניו במעשה; ההגנה: הוא הילך אימים על הנאשם
מדובב המכונה ארתור, אשר בפניו התוודה רומן זדורוב כי רצח את תאיר ראדה, העיד היום (חמישי( במשפטו של זדורוב. ארתור, הגיע לבית המשפט עטוי בחליפת הסוואה צבאית, העיד כיצד בליל ה-18.12.06 הודה זדורוב במעשה, לאחר ששהו ביחד בתא המעצר במשך שישה ימים רצופים.
לדברי המדובב, הודה בפניו זדורוב בליל ה-18.12.06 במעשה, לאחר ששב מבדיקה פסיכיאטרית. "הוא שאל אותי אם אפשר לכבות את האור בחדר. אמרתי לו שלא יכבה כי ידעתי שהמצלמות צריכות לצלם", אמר המדובב, שנתן לדבריו לנאשם להבין כי הוא יכול לסמוך עליו, "ישבתי לידו על המיטה שלו. הוא שכב, ואז אמר לי 'עיצבנו אותי בבית הספר. עשו לי כל מיני דברים, ניתקו לי את החשמל של מכונת חיתוך הקרמיקה. היו כל מיני עניינים עם סיגריות, בקשות ולכלוכים מצד הילדים".
"הוא אמר לי שגם אם היה שם מוסיקה בווקמן היה מרגיש את הדיבורים של הילדים", המשיך המדובב, "כל זה התאסף אצלו והוא היה כבר על סף שבירה. הוא סיפר לי גם שנאלץ לעבוד בכל מיני חלטורות ושמשרד הפנים לא נותן לו תעודת זהות, היחס של האנשים שמסתכלים עליו בתור רוסי ולא בתור בנאדם - כל זה התאסף הוא אמר, אני עשיתי את זה". לדברי ארתור, "הוא (זדורוב) התחיל להסביר איך עשה את זה, איך נכנס בשקט אחריה לשירותים וחתך אותה בדרך שהדם לא ילכלך".
חשד שהושתלו מיקרופונים, ואמר בקול רם דברים שונים
לטענת המדובב, זדורוב חשד כי בתא המעצר הושתלו מיקרופונים ומצלמות ולכן כשהשניים שוחחו חלק מהדברים נאמרו בשקט, ובקול רם אמר דברים שונים. לטענתו, גם כשהדגים בתא המעצר איך רצח את ראדה עשה דברים שונים במקצת מכפי שתיאר כשהתוודה בפניו.
המדובב הוסיף כי זדורוב העלה את תיאורית השכחה, לפיה ייתכן שרצח את הנערה אך אינו יכול לזכור זאת. "הוא דיבר איתי על אח שלו ועל קטע שהיה לו ברוסיה, כשהם הלכו מכות שכמעט נגמרו ברצח".
פרקליטו של זדורוב, עו"ד דוד שפיגל, עימת את המדובב עם דברים שנאמרו בתא המעצר, לפיהם ארתור הוא שהעלה את נושא השכחה ושכנע את זדורוב כי ייתכן שמה שקרה לו עם אחיו קרה גם במקרה הזה. כן הציג עו"ד שפיגל ציטוטים מהדיאלוגים בין השניים, מהם ניתן להבין כי העד הלך אימים על זדורוב וניסה לכוון אותו בדבריו.
החקירה מטעם ההגנה תימשך בדיון הבא, כאשר כוונתה היא להביא עדים שמכירים את המדובב בניסיון לקעקע את אמינותו.
אביה של תאיר: אין לי ספק שהוא הרוצח
חלק מהחקירה היום נערכה בדלתיים סגורות כדי לא לחשוף את זהות המדובב. לדברי עו"ד גליל שפיגל מצוות ההגנה, המדובב השתיל דברים בפיו של זדורוב וכיוון אותו. "הוא השתמש בו כחומר ביד היוצר ועשה בו מה שהוא רוצה", טען שפיגל, שהוסיף כי "בדינמיקה שהיתה בתא המעצר הוא הוביל את השיחות ונתן את הטון ואת הכיוון".
שמואל ראדה, אביה של תאיר, אמר כי "המדובב עשה את עבודתו הוא אמור למשוך את החשוד כמו מגנט אבל זה לא פשוט להודות בדברים כאלה. אני אומר חד וחלק: זדורוב הוא הרוצח ואני מקווה שיעשו לו את אותו דבר בכלא. אם הייתי יכול הייתי עושה את זה למרות הקושי הכרוך בכך".