Google

"רוכב אופנוע נהרג בתאונה עם אמבולנס"
גירסת הדפסה   שלח לחבר        
קבוצות דיון סקופים, חדשות ופרשנות נושא #16348 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 16348
Hermon
חבר מתאריך 15.8.02
14916 הודעות
יום חמישי כ' באדר ב' תשס''ח    18:18   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  רוכב אופנוע נהרג בתאונה עם אמבולנס  

רוכב אופנוע נהרג בתאונה עם אמבולנס
יום חמישי, 27 במרץ 2008, 17:47 מאת: נתיב נחמני, מערכת וואלה! חדשות

"מד"א מצר על התאונה, נמתין לתוצאות החקירה של המשטרה ונשתף פעולה ככל שידרש" (צילומים: ניר לנדאו)

צוות החירום שהיה באמבולנס ירד להגיש לפצוע טיפול ראשוניהאמבולנס היה בנסיעה מבצעית כשאורות החירום והסירנה פועלים. כשחצה את הצומת נפגע רוכב האופנוע, שמת מפצעיו

רוכב אופנוע מת הערב (חמישי) מפצעיו לאחר נפגע באורח קשה בתאונה עם אמבולנס שהיה בנסיעת חירום. סמוך לשעה 13:15 נסעו הרוכב והאמבולנס במחלף לה-גארדיה בתל אביב. נהג האמבולנס נהג ממזרח למערב ובצומת עצמה פנה דרומה, לכיוון הירידה לכביש איילון דרום.

מחקירה ראשונית של האירוע עולה כי נהג האמבולנס נעמד בכניסה לצומת כשהוא מפעיל את אורות החירות ואת הסירנה. המכוניות שעמדו מולו נעצרו על מנת לתת לו את זכות הקדימה. אז הגיע רוכב האופנוע, עבר את אותן המכוניות ונפגע מחלקו הקדמי של האמבולנס, שכבר הספיק להיכנס לצומת.

כתוצאה מהפגיעה נפצע כאמור רוכב האופנוע באורח קשה. צוות החירום שהיה באמבולנס ירד להגיש לפצוע טיפול ראשוני ובמקביל הזעיק ניידת טיפול נמרץ. נהג האופנוע, צעיר בן 29, הובהל לבית החולים איכילוב שבתל אביב, היישר לחדר הניתוח. אולם, סמוך לשעה 17:45 הוא מת מפצעיו בבית החולים.

"מד"א מצר על התאונה שארעה בנסיבות חירום, במהלך נסיעה מבצעית", אמר ירוחם מנדולה, דובר הארגון, "אנו נמתין לתוצאות החקירה של המשטרה ונשתף פעולה ככל שידרש". נהג האמבולנס עוכב לתשאול על ידי המשטרה ולבסוף רשיונו הוחזר לו.

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                    (ניהול: למבזק)  

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  נהגי האמבולנסים חייבים להבין שעצם הדלקת הסירנה והאורות kitzz 27.03.08 18:27 1
  אל תשמיץ סתם, צריך לבדוק איך נהג רוכב האופנוע בן אברהם 27.03.08 20:27 2
     אמבולנס בנסיעת חירום = גורם סכנה בכביש MK 27.03.08 21:27 3

kitzz
חבר מתאריך 7.5.07
3679 הודעות
יום חמישי כ' באדר ב' תשס''ח    18:27   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  1. נהגי האמבולנסים חייבים להבין שעצם הדלקת הסירנה והאורות  
בתגובה להודעה מספר 0

לא מקנים להם זכות להתפרץ לצמתים בצורה פראית .
גם לי היה מפגש מצמרר עם אמבולנס אשר הגיע במהירות מופרזת לצומת עם סירנה אשר אותה לא שמעתי (ימי חורף היו החלונות היו סגורים ומוזיקה התנגנה ברכב) . נהג האמבולנס לא ניסה אפילו לראות אם הוא מקבל זכות קדימה התפרץ לכביש וכמעט פגע ברכבי בעוצמה גדולה, אילולא ביצעתי תמרון התחמקות מסובך לא אני ולא ילדיי היינו בחיים היום .
אני מאמין שרוכב האופנוע לא שמע את הסירנה מתחת לקסדה .
תנחומים למשפחה .

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
בן אברהם
חבר מתאריך 9.11.07
28 הודעות
אור ליום ששי כ''א באדר ב' תשס''ח    20:27   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  2. אל תשמיץ סתם, צריך לבדוק איך נהג רוכב האופנוע  
בתגובה להודעה מספר 0

ומדוע הוא עקף רכבים שעצרו לתת לאמבונלס זכות קדימה. לנהוג באופנוע זה לא אומר שמותר לנהוג בחוסר אחריות. יש נהגי אמבולנס שטועים, אבל יש הרבה יותר נהגים לא חכמים. פעם הייתי מתנדב מידי פעם כחובש על אמבולנס, ואני רואה את שני הצדדים. לעקוף בטיסה שורת מכוניות שעומדת, בלי להתבונן למה השיירה עצרה - זה יכול לעלות בחיי אדם. כמה פעמים רוכבי אופנוע עקפו מכוניות שעצרו - ופגעו בהולך רגל שבגללו עצרו המכוניות (בין אם זה היה במעבר חציה, ובין אם לאו), ובלי קשר לאמבולנס. כמה פעמים נהגים פשוט מתעלמים מצפירות האמבולנס, ולא בגלל שלא שמעו. בעיני ראיתי נהג שמנופף ידו בכעס כלפי נהג אמבולנס, שמיהר לטפל בתאונת דרכים. היום ראיתי אמבולנס ש"תקוע" מפני שמולו עקפו, במקום שהיה אסור לעקוף, אבל יש תמיד חכמים, שסתמו את הדרך. אני לא מסנגר על נהגי אמבולנס שאינם זהירים, ואם יש כאלה - צריך להעיף אותם מהכביש, אבל בדרך כלל הם נהגים מעולים, מתגברים על בעיות קשות, וכל זאת תוך אחריות לחולה ולפצוע שבתוך האמבולנס, או הפצוע שממתין להם, וחייו בסכנה.
זהירות בכביש, וזהירות בלשון!!!

אל יאוש, הגאולה תגיע (ותשתדלו לזרז אותה!!!)

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
MK
חבר מתאריך 21.4.02
1497 הודעות
אור ליום ששי כ''א באדר ב' תשס''ח    21:27   27.03.08   
עבור לצ'אט  
  3. אמבולנס בנסיעת חירום = גורם סכנה בכביש  
בתגובה להודעה מספר 2

זה מה שלימדו אותנו בקורס הנהגים.
ברגע שהפעלנו סירנה - אנחנו ממש גורם מסכן.
אסור להיכנס לצומת בלי שבולמים בלימה מוחלטת לפני, ומתקדמים לאט לאט, נתיב נתיב, עד שמוודאים שהכל פנוי.
נהג יודע שכאשר הוא רואה משהו בצומת - זה אומר שיש למעלה ממטר וחצי אמבולנס כבר בתוך הצומת. כנ"ל לגבי רוורס כשהגלגלים נוגעים במדרכה - זה אומר שהאמבולנס כבר עמוק בתוך המדרכה (שלא כמו ברכב פרטי), ואם היה שם מישהו - הוא חס וחלילה נפגע.
מהמשמרות שעשיתי - הייתי חוזרת עייפה ורצוצה אחרי משמרת, לא בגלל העבודה עצמה, אלא בגלל שהנהיגה עצמה מצריכה ריכוז אדיר.

ועוד דבר - מחקרים בארץ הראו שכל ההבדל בין נסיעה עם סירנה לבין נסיעה בלי סירנה - הוא 3-5 דקות.

האחריות היא כל כולה על הנהג. אי אפשר לסמוך על מישהו אחר ששמע אותך או ראה אותך, כשאתה זה שגורם לבלגאן בכביש ועובר על חוקי התנועה.

אכן מקרה מצער.

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net