קבוצות דיון
סקופים
נושא #16349
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי
צל"ש
|
Moshe71
חבר מתאריך 2.4.12
8430 הודעות | אור ליום חמישי כ''ב באייר תשע''ג
21:36 01.05.13 |
|
אלמנתו של אביתר בורובסקי: ''אם המדינה לא תגיב - תהיה תגובה מצידנו''
| |
ערכתי לאחרונה בתאריך 01.05.13 בשעה 21:39 בברכה, Moshe71 אלמנתו של אביתר בורובסקי הי"ד התייחסה הערב לפיגוע בו נרצח בעלה בצומת תפוח, "היו צריכים להרוג את המחבל במקום".אלמנתו של אביתר בורובסקי הי"ד התייחסה הערב (רביעי) לפיגוע בו נרצח בעלה אתמול בצומת תפוח שבשומרון. "שני הקטנים לא מבינים מה קרה ושלושת הגדולים - אחד שותק, אחד שואל שאלות והשלישי ישן", אמרה האלמנה צופיה בראיון לערוץ 10. "הוא חשב תמיד האם להשתמש באקדח ואני תמיד הייתי דרוכה". "היו צריכים להרוג את המחבל במקום", אמרה צופיה בורובסקי, "מחבל הורגים ולא משאירים חי". "הרצח יכול היה להימנע אם היה מחסום. לא בודקים אותם ויש להם גישה חופשית. הם יכולים להיכנס עם הכל. לא הגיוני שהמדינה לא יכולה לשמור על המתיישבים". בהתייחסה לתגובה על הרצח הדגיש בורובסקי, "תגובה מהמדינה זה הכי טוב, אבל אם לא תהיה תגובה מהמדינה, תהיה תגובה מצידנו". http://www.inn.co.il/News/News.aspx/255294
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק)
שתף
(ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
ET

חבר מתאריך 17.6.02
20723 הודעות, 138 מדרגים, 246 נקודות. ראה משוב | יום חמישי כ''ב באייר תשע''ג
06:49 02.05.13 |
|
18. זאת לא חייבת להיות מחתרת
בתגובה להודעה מספר 17
| |
מדוע לא להקים את תנועת 'השומר' כפי שהקימו בצפון גם באיו"ש? אם בצמתים כמו צומת תפוח למשל יעמדו מבוקר עד ערב 2 אנשים חמושים מטעם המתנחלים, תוך התחייבות מוצהרת לנסות למנוע כל נסיון פיגוע ולפגוע בכל מחבל שיבצע נסיון כזה, מובטח לך בוודאות כמעט מוחלטת שתוך זמן קצר הצבא יעמיד שם אנשים מטעמו. אז אמנם בצומת תפוח דווקא קיימת למיטב הבנתי עמדה כזאת (שגם הגיבה בפיגוע הנוכחי, לצערנו ושלא באשמתם באיחור), אבל לא חסרים מקומות בהם זה לא קיים. צעד כזה, בניגוד אולי למחתרת, הוא חוקי למהדרין, ואיש לא יכול לבוא עליו בטענות. מצד שני יש בכוחו להשיג את הגברת הבטחון אם ע"י נוכחותם של אותם חברים ב'ארגון' החדש, אם ע"י כך שהצבא לא ירצה בכך ויעדיף להעמיד אנשים משלו, דבר שהוא נמנע מלעשות בלי הצעד הזה.
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
| |
|
|
 |
|
 |
ET

חבר מתאריך 17.6.02
20723 הודעות, 138 מדרגים, 246 נקודות. ראה משוב | יום חמישי כ''ב באייר תשע''ג
07:32 02.05.13 |
|
20. לפי מה שאני מכיר את הראש של כוחות הבטחון, התוצאה של מעשה כזה תהיה
בתגובה להודעה מספר 19
| |
הצבא יעמיד סיירים משלו באותם מקומות. השיקול שלו יהיה פשוט: הוא לא יכול למנוע חוקית את עמידת המתיישבים במקום, אבל הוא כן רוצה שיעזבו. הדרך הקלה והפשוטה היא להעמיד אנשים מטעמו, ובכך לאפשר למתיישבים את השגת המטרה הראשונית (שהיא נוכחות בטחונית קבועה במקום). הדברים האלה עבדו בעבר מצוין (אפילו כמה נקודות אחיזה הוקמו כך), ואין כל סיבה שלא יעבדו הפעם. ככל שבכל זאת לא יעבדו, עצם השמירה של הסיירים האזרחיים במקום תוסיף לבטחון מטבע הדברים, כך שמבחינת השגת המטרה, הרווחנו גם כך וגם כך.
|
|
| |
|
|
 |
|
 |
ניצוץ

חבר מתאריך 9.4.02
3801 הודעות, 29 מדרגים, 58 נקודות. ראה משוב | יום חמישי כ''ב באייר תשע''ג
10:10 02.05.13 |

|
23. יכול להיות שהרעיון הוא נכון!
בתגובה להודעה מספר 20
| |
אני חולק עליך, בתוצאות הסופיות של ביצוע הרעיון הזה. אני לא מדבר על תשלום לאותם חברי הארגון, שישמרו במקומות המועדים לפורענות. אני מדבר על כוחות הביטחון. לא פעם אנו קוראים פה, באכסניה זו, על "נשמות טובות" מהמחלקה המיוחדת בשב"כ שעושה את המירב והמיטב כדי לשמור על אזרחי ישראל הגרים באיו"ש. הם מציעים את "עזרתם" למי שנפגע, או מנסה לעשות מעשה באופן חוקי. בתמורה, הוא צריך רק "להדליף" להם ידיעות על אנשים הרוצים/חושבים לעשות משהו לא הכי חוקי. הם אפילו מוכנים "לתמרץ" אותו על הזמן והמאמץ, שהוא מקדיש לשם כך. לדעתי, גם במקרה דנן, זה צפוי/יכול/עלול לחזור על עצמו. 

|
|
| |
|
|
|