אפרים סנה: עימות עם איראן הוא בלתי נמנע
סגן שר הביטחון לשעבר טען כי העימות הצפוי יתרחש בזירה הלבנונית, במגרש הצבאי. זו אינה הפעם הראשונה שהוא מביע את חששותיו מהאיום האיראני, ובעבר טען כי לא מוקצים מספיק משאבים למטרה זו
חדשות נענע 10 21:2427.03.2008
סגן שר הביטחון לשעבר, אפרים סנה, הזהיר הערב (חמישי) כי אין מנוס מעימות צבאי בין איראן לבין ישראל.
"רואה את ההתעצמות". העימות איתם הוא בלתי נמנע. עימות עם איראן במגרש הלבנוני, בזירה הצבאית, הוא ככל הנראה בלתי נמנע", טען סנה בראיון לתחנת הרדיו רדיוס. "אני רואה את ההתעצמות, אני רואה את הרטוריקה, אני רואה את הכוונה האיראנית, ואני חושש שעימות עם המשטר ועם שלוחיו הוא בלתי נמנע".
סנה כבר התבטא בעבר בנושא האיום האיראני והביע חשש מהיערכות מערכת הביטחון לקראת עימות אפשרי. ערב סיום תפקידו כסגן שר הביטחון, ביולי שעבר, טען סנה כי צה"ל ומערכת הביטחון אינם מקבלים מספיק משאבים כדי להתמודד עם האיום האיראני, ודרושים עוד מאות מיליוני שקלים כדי להשלים את ההיערכות ההגנתית וההתקפית.
בסוף דצמבר, סביב אישור התקציב, הוא התייחס לנושא פעם נוספת כאשר שב וטען כי קיים פער של לפחות מיליארד וחצי שקלים בתקציב הביטחון כדי "לתת מענה לאיום האירני ולנושאים ביטחוניים נוספים". הוא האשים את הממשלה ואמר כי האחריות מוטלת "על מי שבקבינט. מי שיצביע על התקציב, עליו האחריות. האחריות היא בסוף על מי שמרים את ידו, בדבר שאני רואה בו פגם או מחדל חמור".
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=546222