ערכתי לאחרונה בתאריך 11.07.08 בשעה 22:49 בברכה, שטח אש
החקירה של אולמרט עסקה הפעם בקשר שהוא מנהל זה שנים עם סוכנות הנסיעות "ראשון טורס". על פי החשד, פנתה הסוכנות לגופים וולונטריים שונים, שמימנו את נסיעותיו של אולמרט לחו"ל, לפעמים במקביל, כשהעודף הופקד בחשבון מיוחד ששימש את אולמרט להוצאות אישיות. במהלך החקירה נזף ראש הממשלה בחוקריו וטען כי בני משפחתו לא נסעו לחו"ל על חשבון אותם הארגונים, אלא על חשבון נקודות הזכות שצבר כנוסע מתמיד
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=566141
ארבעה שבועות מנהלת המשטרה חקירה רגישה נגד ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בחשד לשיטה מושחתת בה הוא מנהל לכאורה את הנסיעות לחו"ל. החקירה עוסקת בקשר בין נסיעות לכסף, שמנהל אולמרט כבר שנים עם סוכנות הידיעות "ראשון טורס".
וכך עבדה השיטה: בזמן שאולמרט נוסע לחו"ל, פנתה הסוכנות לארגונים וולונטריים מוכרים שונים וביקשה מימון לטיסות ואירוח, רק שלפעמים נעשו הפניות לארגן אחד ולפעמים לכמה ארגונים בו זמנית. אולמרט היה מקבל למעשה חשבון כפול או אפילו משולש, וכל אחד מהם חויב במלוא הסכום. העודף הופקד בחשבון מיוחד שמחזיקה עבורו הסוכנות, וכל הכסף, שהגיע לסכום של 100 אלף דולר, הלך על פי חשד לצרכים אישיים של משפחת אולמרט, ובמשטרה ובפרקליטות בטוחים כי שימשו את בני המשפחה בנסיעות לחו"ל.
בין הארגונים המממנים ניתן למצוא את אקי"ם - שפועל למען ילדים עם מוגבלות מוחית, על"ה – שפועל למען סטודנטים עיוורים, האגודה למען החייל בארה"ב, יד ושם ומכון ויזנטל. כשהגיעו החוקרים לאותן העמותות, אמרו אנשיהן שהם חשים מרומים, וכך הפכו מבחינת המשטרה למתלוננים.
במהלך חקירתו בעניין, לה הקציב אולמרט שעתיים בלבד, נזף ראש הממשלה שוב בחוקריו. כשהחלה החקירה, ביקש אולמרט לרשום כל שאלה וביקש גם שיקריאו לו את תשובותיו. כמו כן, הקראי אולמרט מן ההתחלה עד הסוף כל מסמך שהוצג לו. זה שיגע את החוקרים, והוא מצידו הודיע להם בתום השעתיים שהוקצבו להם: "אני מצטער, הזמן תם". אולמרט לא ממש ענה לשאלות חוקריו על חשבוניות הפיקטיביות, אך הסביר כי בני משפחתו לא נסעו לחו"ל על חשבון הארגונים שהוזכרו, אלא על חשבון הנקודות שצבר כנושא משרות ציבוריות.
גם ראש לשכתו לשעבר של אולמרט, שולה זקן, נחקרה בעניין ושמרה, כהרגלה, על זכות השתיקה. בחקירה אחרת שנערכה לפני 17 שנה בפרשה אחרת בה אולמרט נמצא זכאי היא דווקא דיברה, ואף התייחסה למשרד הנסיעות המדובר.
"אני כעוזרת השר מטפלת בכל נושאי נסיעות השר אולמרט לחו"ל, כולל נסיעות פרטיות של כל המשפחה", אמרה זקן. "זאת חברה שאני רגילה לעבוד איתה מזה שנים רבות עוד כאשר היה לשר משרד עורכי דין. השר נוסע הרבה לחו"ל ובמסגרת תפקידו הוא נוסע בשליחות מספר גופים כגון המגבית, קרן היסוד ומשרדו... אני שוב חוזרת ואומרת שאין לי שום קשר לתהליך קבלת התשלום מאותם גופים שהשר יוצא לחו"ל בשליחותם".