קבוצות דיון
סקופים
נושא #16706
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי
צל"ש
|
שמשון

חבר מתאריך 12.2.06
14376 הודעות, 71 מדרגים, 131 נקודות. ראה משוב | יום רביעי ה' בשבט תש''ע
08:12 20.01.10 |
|
פסוקים מהברית החדשה חרותים על רובים של צבא ארה''ב
| |
מלחמת קודש? גילוי:פסוקים מהברית החדשה חרותים על הכוונות של רובים רבים בצבא ארה"ב. יצרנית הכוונות:כבר שנים שאנו עושים את זה. מה רע בזה? זה חוקי לגמרי... 'US weapons have verses from Bible' AGENCIES, 20 January 2010, Coded references to passages about Jesus Christ in the New Testament have been inscribed on high-powered rifle sights provided to the American military by a Michigan company for years, a media report said on Tuesday. The sights are used by US troops in Iraq and Afghanistan and in the training of Iraqi and Afghan soldiers. The maker of the sights, Trijicon, has a $660 million multi-year contract to provide up to 800,000 sights to the Marine Corps, and additional contracts to provide sights to the US army, the ABC News reported. http://timesofindia.indiatimes.com/world/us/US-weapons-have-verses-from-Bible/articleshow/5478283.cms 
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
Heineken
חבר מתאריך 4.2.08
354 הודעות | יום רביעי ה' בשבט תש''ע
11:05 20.01.10 |
|
12. כן אבל ההפרדה היא סינטתית
בתגובה להודעה מספר 11
| |
למשל אצלנו.. יש קשר בין מוסדות דת ומוסדות מדינה - אין קשר בין החייים האזרחיים למוסדות הדת (לרוב!).. כלומר רוב החיילים שהולכים אצלנו לצבא עושים את זה מתוך הבנה מושכלת של המציאות בשטח.. כלומר גם אם החיילים הם דתיים, וגם אם הם באים משבי שומרון או כל התנחלות אחרת.. הם לא באים לצבא להלחם בגלל ש"האל שלח אותם" אלא בגלל המציאות בשטח - וההבנה שלהם את המציאות הזו. בארה"ב זה קצת שונה, דווקא אלה שחיים את החיים האזרחיים.. הבורגניים אפילו.. מתרכזים במקומות כמו ניו יורק \ קליפורנויה וכו'... ואותם אלה שהולכים לצבא מגיעים לרוב ממרכז ארה"ב (שוב.. לרוב.. יש לי קרוב משפחה שחי באחת השכונות היקרות של ברוקלין, נייו יורק... והוא התגייס.. ככה שלהכל יש יוצא מן הכלל).. ואותם אלה שבאים ממרכז ארה"ב לרוב באים בגלל שאיפה דתית... ולא ראייה מציאותית של המצב.. לכן אותם משפטים דתיים... מחזקים את חוזק שרידותם בשטח. מה שאני רוצה לומר, שאומנם ישנה הפרדה מנהלתית בין מוסדות הדת והמדינה בארה"ב.. מה שפה למשל אין.. אבל ה"נפש" האמריקאית ברוב המקרים קשורה חזק במוטיבים דתיים... מה שאצלנו למשל - לרוב לא תמצא. הרי אותם פסוקים שחרוטים על הרובים.. מגיעים בגלל דרישה מסוימת.. ולא בגלל שגעון רגעי של אחת מחברות הייצור.. אני מניח שאתה מסכים איתי.
צריך להבין, ארה"ב.. אומנם יש בה הרבה דברים טובים, ורבים וטובים נוהרים כדי לחיות שם.. אבל זו מדינה מאוד מאוד צבועה... מדינה שמטיפה לכולם מצד אחד.. ומצד שני מאוד גזענית.. שמנסה לעשות סדר בעולם.. כשאצלה בבית יש כאוס גדול (ר"ע רפורמת הבריאות של אובמה, המשבר הכלכלי האחרון)... שמנסה לחנך מדינות איך להתנהל (ר"ע נסיון הדמוקרטיזציה של עיראק), כשהיא בעצמה מורכבת מאוכלוסיה שברובה הגדול בורה ולא משכילה. יש הרבה בעיות באמריקה, על אף שעל פני השטח "הכל טוב ויפה.. ונכון" ולגבי בוש, לא רק שהוא הכניס את זה לנאומים שלו.. למשל.. דוגמא קטנה.. הוא התנגד לאפשר הפלות בטענה שאלוהים נגלה אליו בחלום ואמר לו שאסור לו לתת לזה לקרות.. וטען שיפסול את זה כשזה יגיע לשולחנו.. כשיש בידו את זכות הוטו (אני לא זוכר בדיוק את הסיפור אבל זה רוח הדברים)... אם אצלנו ראש הממשלה היה אומר שהוא עושה משהו בגלל שמישהו נגלה אליו בחלום.. אני מניח שהעיתונאים היו מכסחים אותו.. ככה שמהר מאוד הוא היה חוזר בו.. או שהיה יורד מכס השלטון בשלב כלשהו
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|
 |
|
|