התרגיל בשבוע הבא יכלול איתור ופינוי מוקשים תת-ימיים, לאור חשש שטהרן תמקש את אחד מנתיבי ייצוא הנפט החשובים בעולם. "תארו מה תהיה התגובה אם מישהו באמת יניח שם מוקשים"ארצות הברית ו-40 מבעלות בריתה נערכות לתרגיל ימי נרחב במפרץ הפרסי. המבצע הבינלאומי השנתי, שיכלול תרגול של איתור ופינוי מוקשים ימיים וליווי ספינות מסחר באזור, יימשך שבועיים ומטרתו גם לתרגל הגנה על נמלים ומתקני אנרגיה במפרץ. לפי שעה, לא פורסם אילו מדינות ייקחו חלק בתרגיל, שבו השתתפו בשנה שעברה בין השאר צרפת, בריטניה, ניו זילנד וכמה מדינות מהמזרח התיכון.
מפקד הכוחות הימיים של צבא ארה"ב, ג'ון מילר, אמר היום (שני) כי התרגיל מהווה "הזדמנות לשפר את היכולת הימית הבינלאומית על מנת לשמר חופש התנועה במים הבינלאומיים". מילר שלח רמז לאיראן, שמאיימת על הסחר והביטחון באזור, ואמר: "אם 41 מדינות מוכנות להשתתף בתרגיל, תארו לכם כמה יעילה תהיה התגובה העולמית אם מישהו באמת יניח מוקשים במים".
התרגיל, שייפתח בשבוע הבא, יכלול 35 ספינות, 18 כלי שיט תת-ימיים בלתי מאוישים ועשרות חומרי נפץ צוללנים המתמחים בסילוק חומרי נפץ תת-ימיים. נוסף על מוקשים ומזל"טים, התרגיל יכלול השנה ניהול תרחיש של דליפת נפט והגנה על מסופים ימיים, שעליהם נשענים יצואני נפט וגז.
בספטמבר אשתקד השתתפו ספינות קרב ואנשי צי של ארה"ב ו-29 מדינות נוספות בתרגיל הצבאי הבינלאומי במפרץ הפרסי. התרגיל, שמטרתו הייתה תרגול איתורם ופינוים של מוקשים ימיים, הוגדר כתרגיל הימי הבינלאומי הגדול ביותר שנערך במזרח התיכון – עד אז.
ביום שישי דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" כי ארצות הברית הצליחה לשפר את ה"בונקר-באסטר", הפצצה חודרת הבונקרים שלה, כך שהיא תהיה מסוגלת להתמודד עם מתקני הגרעין המבוצרים ביותר של איראן. העיתון ציטט גורמים בארה"ב, שאמרו כי בשבועות האחרונים הציגו גורמים אמריקאיים לצבא הישראלי ולדרג המדיני בישראל סרטונים מסווגים ובהם הודגמו יכולות הפצצה, הכוללים חדירה של אינצ'ים רבים לתוך שטח מבוטן.
http://news.walla.co.il/?w=/13/2639862