ראה וקבל אפליקציית אייפון לפורום סקופים
קבל אפליקציית אנדרויד לפורום סקופים
קבל אפליקציית מחשב לפורום סקופים

גירסת הדפסה   שלח לחבר          
קבוצות דיון סקופים נושא #17935 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 17935
דוידזון לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 3.3.08
84893 הודעות, 231 מדרגים, 377 נקודות.  ראה משוב
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    15:04   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  אחרי 60 שנות טלוויזיה: אולפני הרצליה ייהרסו  
 
  

אחרי למעלה מ-60 שנה של הפקת תוכניות טלוויזיה וצילומי סרטים, שהמפורסם ביניהם הוא "השוטר אזולאי" ייהרס מתחם אולפני הרצליה, שהוקם על ידי מרגוט קלאוזנר, תושבת העיר. במקום האולפנים ייבנו במקום 350 יחידות דיור ופארק

יעל רון פורסם: 07.05.13, 07:51

תוכנית להקמת שכונת מגורים חדשה בהרצליה אושרה להפקדה בשבוע שעבר בידי הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה. התוכנית כוללת 350 יחידות דיור, שייבנו בשישה בניינים בני 15 קומות, ובנוסף ייבנה באזור פארק ומבנים ציבוריים. כל זאת במתחם אולפני הרצליה הוותיק, שהוקם בשנת 1949, ושייהרס לטובת התוכנית החדשה.

מדובר בפרויקט בנייה של חברות "אפריקה ישראל מגורים", "תדהר" ו"ע. לוזון", המתפרש על שטח של 45 דונם, בשכונת נווה ישראל, מדרום לרחוב הרב קוק, וממערב לשדרות בן גוריון.

התוכנית, שתביא לפינוי האולפנים הוותיקים, כוללת את שימור בית קלאוזנר, ביתה של מרגוט קלאוזנר ז"ל, תושבת העיר שיזמה והייתה אחראית להקמת האולפנים בסוף שנות ה-40, יחד עם בעלה, אם כי עדיין לא ברור אופן שימור המבנה, שהוא בעל משמעות היסטורית לעיר וחלק מהמורשת של הרצליה.

מרגוט קלאוזנר הייתה דמות מפתח בתרבות הישראלית, ולהצלחותיה אפשר לצרף את מעורבותה, בין היתר, בהקמת תיאטרון הבימה. בית קלאוזנר, שעדיין
נמצא במתחם, משמש כיום כאולפן הפקות עבור חברת "קשת". באולפנים, בהם צולמו תוכניות רבות עבור הטלוויזיה, חלקן תוכניות בידור, צולמו גם סרטים ישראליים רבים, כשהמפורסם שבהם הוא הסרט "השוטר אזולאי", בכיכובו של שייקה אופיר ז"ל.

בחברת "אפריקה ישראל", היזמים של הפרויקט, סירבו להתייחס לתוכנית, בטענה כי מוקדם מדי לתת מידע נוסף מעבר לתוכנית שהופקדה, מה עוד שלפי תשובתם לא ברור מה יהיה גורל בית קלאוזנר.

"אנחנו נמצאים בשלב התחלתי, ועדיין בשלב אישורי התוכנית" אומרים בחברה. "אנחנו עוד לא יודעים איך יתמודדו עם כל מה שנמצא כיום במתחם. זה מאוד מוקדם ואין לנו תשובות".

על פי גורם באולפני הרצליה עולה כי המקום נמכר כבר לפני זמן מה ואמנם הפעילות במקום נמשכה, אך השטח כבר לא נמצא בבעלות האולפנים. לדבריו, ייתכן והאולפנים יקבלו פיצויים על פינויים מהמקום, אבל שום דבר עוד לא סגור.

מסגן ראש העירייה, צביקה הדר, נמסר: "אני מאוד שמח על התקדמות התוכנית. בסופו של דבר מדובר בהיצע דירות נוסף בהרצליה. אני שמח שהתקדמנו עוד צעד לקראת ייצור ובנייה של מאות דירות נוספות בעיר".

מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4375043,00.html


              תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה           (ניהול: למבזק)           שתף                                           (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 
 
      
__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________
למנהלים:  נעל | נעל אשכול עם סיבה | מחק | העבר לפורום אחר | מזג לאשכול אחר | מחק תגובות | גיבוי אשכול | עגן אשכול
       


© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
archive