ראה וקבל אפליקציית אייפון לפורום סקופים
קבל אפליקציית אנדרויד לפורום סקופים
קבל אפליקציית מחשב לפורום סקופים

גירסת הדפסה   שלח לחבר          
קבוצות דיון סקופים נושא #17984 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 17984      
קפה
חבר מתאריך 21.10.01
4247 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:13   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  דעה: לאט לאט אך בקצב מעודד, ניכרת מגמת שינוי תפיסה בצה''ל והחלמה מווירוס אוסלו  
 
   ערכתי לאחרונה בתאריך 07.05.13 בשעה 18:49 בברכה, קפה
 
מספר התרחשויות שאירעו במהלך החודשים האחרונים נטעו בי תקוה כי בצה"ל ובמערכת הביטחון מתרחש תהליך של התפכחות וציונות וחזרה לאחור מתוכנת הווירוס של אוסלו.

יכול להיות שאני סתם אופטימי (לא מתאים לי בדרך כלל...) או לפתע הפכתי רגשן, או כל סיבה אחרת, אך בכל זאת כמה סימנים מעודדים שאומנם מדובר בתהליכים קטנים (שחלקם תופס תאוצה) אבל על פי תחושתי מדובר בתהליך בעל מגמה ברורה.

בטרם אפרט את הסימנים והתהליכים אוסיף, כי לדעתי אחד מן הסיבות העיקריות למגמה הזו במערכת הביטחון ובצה"ל, נובעת מחילוף מפקדים של דור וותיק ומבוגר שיצא לגמלאות, אותו דור "דפוק" תוצר אוסלו שהיה שותף לתהליך ולהפנמה שלו פנימה ועל כן חלה והתפרץ בו הווירוס המסוכן של אוסלו הגורם לכשל הגנתי נדרש. כיום דור המפקדים בצה"ל בעיקר ברמת המח"טים אלו בעלי הבית בשטח האמונים וחתומים על הטריטוריה עליהם הם חולשים, וגם חלק ממפקדי האוגדות האחראים עליהם, אלו חפים מתהליך אוסלו, מתנהלים תחת דיסק בריא תוצר האימונים והתו"ל של צה"ל שהושפע מאוד מתוצאת מלחמת לבנון השנייה ומכמה וכמה שיאים של התנגשויות אלימות בין אוכלוסייה מאורגנת ומוסתת הן בשטחי יו"ש והן בגבול סוריה. צה"ל גם השכיל לנווט לתפקידי מפתח בעיקר מפקדי החטיבות האזוריות מפקדים מעולים אחד באחד. מלח הארץ, חיילים ברמ"ח איברם, בעלי חשיבה צבאית יוצרת ומותת שליטה מדהימה, ראש צבאי מבריק ומבצעיות גבוהה, הפיקוד בצה"ל כיום הוא בהחלט מן הטובים שיש. (בכללי)

וכעת אכנס יותר לעובי הקורה. צה"ל החל במהלך השנה האחרונה ובהאצה בעיקר במספר החודשים האחרונים, לחזור שוב למגמת שליטה ריבונית ומבצעית ברחבי יו"ש (יש מרחבים בהם יותר ויש בהם פחות, אך בכולם קיימת עלייה) מגמה זו הנשמעת לכאורה בלתי מובנת, ניכרת בשטח בכמה פרמטרים, ראשית ברמת הפעילות ברחבי יו"ש בכל חטיבה על פי מדיניותה, כיום נמצא צה"ל יותר ויותר עמוק בשטח הפלסטיני, למשך יותר זמן, והרבה יותר פעמים. הפעילות היזומה גדלה עשרת מונים לזו שלפני תקופה זו. לא עוד רק מעצרים או פעילות טקטית, אלה סיורים שיגרתים, פעילויות צבאיות שונות, ואף הכנסת גורמים אזרחיים לפעילות משותפת בנושאים שונים, למשל ניטור בארות וקידוחי מים יחד עם פקחי רשות המים, או ניתוקי צנרת של גניבות מים (בעיקר בגזרת הר חברון) וכן עוד רשויות שונות אחרות הזוכות סוף סוף לאחר שנים רבות לליווי צבאי בפעילותם ברחבי יו"ש.

צה"ל החל לבצע סיורים מוגברים בכפרי יו"ש הנמצאים בשטחי-B ולהרגיל את התושבים בהם לנוכחות צבאית, מתבצעת פעילות למיפוי בתים ורישום המשפחות המתגוררות בהם, פעילות פתע לסיכול טרור. סיורי שטח עם גורמים ביטחוניים שונים להכרת הגזרה, מיפוי תשתיות ועוד. אזורים רבים בהם מזמן שכחו כיצד נראה חייל ישראלי זוכים במספר החודשים האחרונים לסיורים חוזרים ונשנים. אך החשוב לצין כי צה"ל לא נרתע גם כאשר הוא נתקל בהפרות סדר באותם כפרים ומזרים כוחות לטפל בהם, או (לצערי..) מתעלם מהם וממשיך בשלו, אך לפחות לא נסוג או נרתע מלקיים את הסיור וחוזר שוב ושוב לאותו הכפר, כך יורדת רמת החיכוך במהלך הזמן לאחר שמתרגלים לנוכחות הצבאית. התמונות בהם מתפארים הערבים בידויי האבנים ללא תגובת צה"ל, הינם של פעילויות שונות בהם מתודרך הכוח להתרכז במשימתו (מעצר כזה או אחר, חיפוש על פי מידע, או פעילות נקודתית אחרת) ולא להתעכב על אותם מפרי סדר המנסים לפגוע בג'יפים שגם כך ממוגנים. אך רבים הסרטונים המראים גם טיפול צבאי בהפרות סדר בתוך הכפרים.

אך השינוי הגדול הוא גם באשר לפעילות בשטחי – A לכאורה שטחים באחריות מלאה ערבית, גם לשטחים אלו בעיקר אלו שאינם מאוכלסים או לכפרים קטנים מקפיד צה"ל להיכנס לפעילות יזומה, ולעיתים אף מרשה לעצמו להודיע למשטרה הפלסטינית כי על השוטרים באותו האזור להיכנס לתחנתם ולא להסתובב חמושים מחוץ לתחנה. יותר ויותר פעילויות יזומות הכוללות מעבר למעצרים או פעילות מסכלת כפי שבוצעה מאז חומת מגן, אלא פעילות אף מוגברת יותר של סיורי שטח, חסימות ובדיקות חשודים ורכבים. מיפוי ופעילויות קלסיות אחרות המתבצעות בתוך שטחי- A כיום כדבר שבשגרה. גם רמת הדרג המאשר פעילות זו ירד מרמת מפקד האוגדה לרמת המח"ט תוך ידוע הרמה מעליו.

גם בשטחי – A גם בהם מכניס צה"ל גורמים שלטוניים נוספים כגון רשות המים, את המכס, את משטרת ישראל (בעיקר בנושא גניבות רכבים ורכוש ועוד) ועוד גורמים נוספים המקבלים ליווי צבאי מלא דבר שאך לפני למעלה משנה היה נדיר ביותר. בחלק מן החטיבות ובנושא זה כדאי לצין לחיוב את חטיבת חברון בדרום בפיקוד אל"מ אבי בלוט, ואת חטיבת שומרון בצפון בפיקוד אל"מ יואב ירום, ובתווך חטיבת בנימין, בהם השינוי הוא חד ואף חלחל לכל שכבות הפיקוד עד לרמת החייל הבודד, חטיבות בהם אפילו פעילות אזרחית נטו כמו טיולים אזרחיים מאורגנים נעשים כדבר שבשגרה ובאזורים בהם לא נראו מטיילים מזה שנים.

למעשה השינוי בחטיבות אלו הוא כל כך חד וחריף, עד כי אפילו הגורמים השלטוניים של הרש"פ משתפים פעולה עם הצבא בנושא זה מתוך הבנה כי התנגדותם הפעם לא תביא להתקפלות החטיבה אלא דווקא לכך שלהם יהיה יותר מה להפסיד (למרות הדיבורים על אינתיפאדה, ברש"פ חוששים יותר מהחמא"ס..). וכך פעילויות רבות ומגוונות בנושא תשתיות ועוד גם כאלו המסייעים לערבים עצמם, וגם בעלי אינטרס ישראלי, אלו נעשים כיום כדבר שבשגרה.

למעשה למרות שבפועל נשמרת רוח המפקד אלוף הפיקוד ניצן אלון שלא לפגוע במשילות של גורמי הרש"פ ומוסדותיה, הרי שנושא הטריטוריה לא נכלל מידית כפגיעה במשילות, אלא משתדלים כאשר אין מניעה מבצעית לעדכן את גורמי הביטחון ברש"פ על ביצוע פעילות בשטח. וכן רוח המפקד בדבר ההקפדה לנסות ראשית לטפל באיומים שונים ואף בהפס"ד (למעט כמובן במקרים בהם יש מניעה מודיעינית או מבצעית) באמצעות כוחות הביטחון והמשטרה הפלסטינית.

דוגמא לפעילות כזו היא התגברות קצב האישורים לכניסה מאורגנת לקבר יוסף בשכם אך גם (רוח המפקד...) מעורבות השוטרים הפלסטינים בטיפול בצירים הסובבים והמגיעים אל הקבר מתוך שכם, וגם התחייבותם (שתחזיק מעמד כמובן עד הסבב הבא) לשמור על הקבר מנזקים ופגיעה בשיפוץ שנעשה במקום. וכך בעוד מקומות ברחבי יו"ש בעיקר בחטיבת שומרון וחטיבת יהודה מתקבלים אישורים לכניסה לאתרים שונים שעד כה נמנעו מלהיכנס אליהם.

ואם נסכם את כל האמור, ניכר כי רוח המפקדים בצה"ל הינו ליותר פריסה, יותר שליטה, ויותר פעילות ברחבי יו"ש כחלק מתפיסה כוללת של הביטחון בגזרה, חף מאותם ההגבלות שהשיתה על עצמה המערכת ושנטמעו בה במהלך תהליך אוסלו.

אך אני מדגיש כי מדובר בתהליך, והמצב עדין רחוק משלמות, ויעידו על כך יותר מכל הכישלון של הצבא בטיפול בתופעת יידויי האבנים למרות הפריסה הרחבה שלו בצירים והפעילות המיוחדת שהוא משקיע בדבר, כך גם באותם תמונות מבישות של ניסיונות להרוג את חיילינו הסופגים מטר סלעים ואבנים לעיתים ממרחק אפס אל הרכבים מבלי להגיב בשל החשש וההגבלות הקיימות עדין ושוררות באשר להוראות הפתיחה באש. אלו מעידים כי עדין כברת דרך ארוכה לפנינו, כברת דרך בה מדובר בשינוי תודעה משום ששינוי התו"ל יכול להיעשות במידי.

כך כמובן בנושאים רבים ומגוונים נוספים שעדין טביעת ידו של תהליך אוסלו מלווה אותם ונקווה שתהליך זה עליו הצבעתי ימשיך ואף יגבר עד לריפוי לפחות באחוזים הגבוהים מהנזק שגרם וירוס אוסלו.

גם בשב"כ דור הרכזים הצעיר מתנהל כיום מעט שונה מזה הבוגר שאומנם עבד מעולה אך דיסק אוסלו התנגן לו אי שם בירכתי מוחם. רכזים שאינם עושים עוד חשבון לריבונות ביטחונית ערבית, המבצעים יותר ויותר הכרת שטח פיזית בלב האזורים ודורשים וחותרים לעוד כניסה ועוד כניסה ללב השטח. שאומנם עדין נעזרים בשיתוף פעולה כזה או אחר עם גורמים במנגנון הביטחון של הרש"פ, אך מגבירים ומגדילים אופציות נוספות ואינם מתחשבים כל כך אף במצבים בהם תתכן איום כזה או אחר על שליטה או פעילות מסכלת פלסטינית. ולא נרחיב בנושא זה, אך גם השב"כ עובר תהליך הבראה בשנה האחרונה. בעיקר בדרג השטח והישיר מעליו.

גם המשטרה עוברת שינוי בדרג השטח. זה ניכר יותר בירושלים שם נראה כי פעילות המשטרה במזרח העיר הפכה לשגרה רועשת ובולטת אפילו יותר ממערבה, תחנת משטרה הוקמה בהר הזיתים ושכונת א-טור שעד לפני שנה הייתה מוקד יום יומי ליידויי אבנים כבשגרה על כל רכב יהודי שהגיע להר הזיתים, כיום מדובר על ירידה של מאות אחוזים, נכון שזו לא נעלמה אך הירידה מורגשת היטב ויספרו לכם על כך תושבי השכונות היהודיות במזרח העיר.
כך גם פעילות שוטפת בשכונת שעפט ובית חנינה. כך הפכו שכונות ג'בל מוכבר וצור באחר לשכונות בהם כמעט ולא נשמע על תופעות שהיו קיימות בהם עד לא מזמן.
ואפילו בסילוואן שם בעבר הלא רחוק היו החיים של יהודי השכונה ושל המשטרה וחברת האבטחה נתונים לסיכון יום יומי, הרי שכיום גם שם מתנהלים סיורי משטרה יום יומיים כדבר שבשגרה, וכוחות מג"ב מוצבים פיזית בתוכה ולא עוזבים את השכונה 24 שעות ביממה, וקיימת ירידה משמעותית ברמת האירועים וחריפותם, למרות שהדרך עדין ארוכה.
השכונה הבעייתית עיסוויה אומנם לא נרגעה כשאר שכנותיה, אך מסתבר שהמשטרה לא היססה להפעיל כוח רב בכפר ולהיכנס בתושביה חודש ימים יום יום. ואין היא חוששת להיכנס לרחובותיה.
כמו כן מכניסה המשטרה פקחי עירייה שונים לשכונות בליווי שוטרים לפעילות שוטפת, דוחות איכות סביבה, ביקורת ופיקוח על הבניה. ואפילו צוותים קבועים של פקחי חנייה מסתובבים ומחלקים מאות דוחות בחודש ברחובות מזרח העיר דבר שעד לפני כשנה ומעט יותר היה בגדר חלום. כך גם פעילות שגרתית ובמלוא הקצב של הפיקוח העירוני הן בתוך חומות העיר העתיקה והן מחוץ לה האוכפים נמרצות את תופעת הסורחים הבלתי חוקיים באזור.
נתון נוסף לציון הוא כמות הריסות הבתים הבלתי חוקיים במזרח העיר אותם אבטחה המשטרה ובהם בעיקר בחודשים האחרונים גם מבנים גדולים ומאוכלסים. למרות שחייבים לציין כי עד כה היה זה משרד רוה"מ שמנע את ביצוע ההריסות, ולא המשטרה.

אפילו בהר הבית שם צריך לגנות את המשטרה על רעות וחולות רבות ובדרך בה היא נוהגת, חייבים עדין להבחין בכמה ניצני שינוי ובהם גילוי נחרצות רבה יותר כלפי מי שמנסה להפריע לביקורי היהודים בהר, ולצין כי בחודשים האחרונים שלא כמו באלו שקדמו להם, נמנעה המשטרה בדרך כלל מלסגור את ההר למבקרים בכל עת שהתחוללה מהומה (דבר שבעבר היה כמעשה שגרה) ונהגה כך רק פעמים ספורות. ואך פעלה לעצור או להוציא צווי הרחקה גם למוסלמים ואף מוסלמיות נשים להם הוצא צוו הרחקה לפני כמה שבועות, ולהרחיקם מתחום הר הבית.

גם בצפון ובמשולש ובערים המעורבות הגבירה המשטרה את נוכחותה ופעילותה, נחנכו תחנות משטרה חדשות בלב הכפרים ויש הכרזה על עוד שבדרך. כוח משימה הוקם לטיפול בנושאי הנשק הבלתי חוקי ונראה כי היו מעצרים רבים, בלוד הקימה המשטרה כוח משימה שהצליח להוריד את רמת האלימות הערבית בעיר. כך גם בטייבה שם פעלה המשטרה באופן יפה נגד כנופיות הפשע הערביות. גם בדרום הקימה המשטרה יחידות משטרה בתוך שכונות הבדואים ודווקא שם מתנהלת פעילות נמרצת ורצופה של מניעת המשך השתלטות על קרקעות מדינה (מעט ומאוחר מדי) ונראה בכלל כי המשטרה בעת האחרונה מהססת פחות להיכנס לעימותים במגזר הערבי. ומקימת רמת חיכוך גבוה יותר עם חוליי המגזר.

אך אני שבו ומכפיל ומדגיש כי מדובר רק על קצה שינוי ועוד רבה הדרך, ובתקווה כי השינוי והמגמה תגבר ותמשיך בדרך הנכונה, משום שעדין רב הצורך בתיקון.
הן ברמת הביטחון האישי של יהודי במזרח ירושלים בדרכו לכותל וחזרתו ובסמטאות העיר העתיקה, ובהר הזיתים, ובעיקר בשכונות והבתים היהודים במזרח העיר, כמו גם בעיקר בשכונת שמעון הצדיק ובשכונת כותל המזרח ובתי בית חנינה היהודית.
ראוי גם לצין את הכישלון המוחלט בנושא הבניה הבלתי חוקית (למרות שאין מדובר לכאורה בנושא בו המשטרה היא שמונעת) וכן את הנושא העיקרי הדורש שוב את שינוי הוראות הפתיחה באש, והוא תופעת יידויי האבנים שלמרות שניכר כי המשטרה משקיעה מאמצים רבים, עדין תופעה זו הפכה לשגרה מטרידה ומסוכנת.
ועוד שני נושאים נוספים רעש המואזין ממסגדי העיר, מטרד הפוגע בשכונות רבות בירושלים מדרומה ועד צפונה. כך גם תופעת הזיקוקים והרעש מחתונות בכפרים ובשכונות הערביות המחרידות את תושבי השכונות בירושלים.
כך גם את נושא מלחמת כנופיות הפשע הערביות המשתוללות ללא פחד בערים הערביות, בלוד רמלה טייבה קלנסוואה ועוד, ובעיקר את תופעת כמויות הנשק הבלתי חוקי.
כך גם את השתוללות הנהגים הבדואים בנגב, את תופעת גביית דמי חסות, את תופעת הגניבות הרבות ועוד.
כך שבהחלט רב הדורש תיקון ושיפור, ובתקווה כי השינוי שראשיתו מורגש, ימשיך ויתגבר הלאה ב"ה.

השאלה הגדולה היא האם קצב השינוי יעקוף את הזחילה של הדרג המדיני בהמשך התהליך הארור, תהליך אוסלו שהמשיך להצהרות על "שני מדינות לשני עמים" ועוד שטויות ממין זה. כדאי להדגיש כי דווקא בעולם מזהים מגמות בשטח ומנסים למהר מתוך טענה כי בעוד שנה עד שנתיים רעיון שני המדינות לא יהיה עוד ישים. אך הדרג המדיני עדין לא עושה את הסימנים הנכונים והמעודדים היכולים אולי לרמוז על תהליך הבראה. ונקווה רק כי גם שם יחלו שינויים שיסונכרנו עם אלו שעליהם הצבעתי המתחוללים בשטח.

סלחו לי מראש עם נשמעתי לכם אופטימי מדי (באמת חריגה ממנהגי...) ובוודאי לא התכוונתי אפילו לנסות לטעון כי הגענו אל המנוחה ואל הנחלה, ושוב הדגשתי כי רב הדרוש שיפור תיקון ופעולה נחרצת, מאלו שפורטו לעיל' בהם מדובר במגמה חיובית, אך בכל זאת היה חשוב לי להביא תמונת מצב זאת שלפחות מבחינתי מלמדת ומרמזת אולי על תהליך הבראה מן הווירוס המסוכן של אוסלו.


              תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה           (ניהול: למבזק)           שתף                                           (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד


  האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  אמנם קראתי ..קצת ארוך לי סוס-עץ 07.05.13 18:18 1
  אהרון זלטקין שנפצע קשה מפגיעת לום בראשו עמד בצומת ראשי ולידו ג'יפ צבאי סטטיסטיקאי 07.05.13 18:20 2
  כל עוד ה '' רש''פ '' קיימת חיפושית 07.05.13 18:26 3
  שיעיפו את ניצן אלון ואז נדבר על שינוי... מובחר 07.05.13 18:28 4
  רוח אוסלו עדיין שורה בדרגים הגבוהים- כשהם ייעלמו מהשטח מורשה 07.05.13 18:34 5
  כנראה שאתה באמת אופטימי או רגשן ויש אפילו מצב שאתה לא מדבר על ישראל. CheshireCat69 07.05.13 18:37 6
  אני שבדרך כלל ''אופטימי '' ואפילו טיפה רגשני לא מתרשם כך ולו רק בגלל שפעם לא אניאנונימיאני 07.05.13 18:39 7
  חולם חלומות klausE 07.05.13 18:47 8
  פוסט דמיוני לחלוטין קול ההר 07.05.13 18:54 9
  אתה מתעלם לחלוטין מה''אביב הערבי''. ברגע זה אין שום כח ערבי שיכול לאיים עמוסכ 07.05.13 18:56 10
  נקוה שייושם בקרוב גם בעזה... תודה רבה 07.05.13 18:57 11
  קפה ידידי givoni 07.05.13 19:00 12
  כל הזמן אומרים שזה בכלל לא צה''ל אלא הממשלה עמוס 07.05.13 19:03 13
  'קפה' לא קורא ברוטר את הדיווח הכמעט יומי על אבנים, בקבתי''ם בקבר רחל? מחשב נייד 07.05.13 19:14 14
  הסרטונים ביוטיוב מעידים: צבא של כוסיות. אלוף הפיקוד תומך באוייב ובביתו מרגלת Aitan Cohen 07.05.13 20:33 15
  כנראה שיש לך אישיות קיצונית, בדרך כלל מתבכיין מעל פרופורציה.... Gershon_nyc 07.05.13 20:41 16
  תסלח לי אבל הקרן החדשה ורוח אוסלו שולטים ביד רמה והמינויים בצבא פוליטיים לחלוטין רפאל 07.05.13 20:55 17
  הצבא עושה את העבודה. הבעיה שיש עומס עבודה ועומס התראות. gandalf 07.05.13 20:57 18

       
סוס-עץ
חבר מתאריך 2.4.12
16621 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:18   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. אמנם קראתי ..קצת ארוך לי  
בתגובה להודעה מספר 0
 
   תודה .

חדשות היום ברוטר הם חדשות המחר אצל כולם


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
סטטיסטיקאי
חבר מתאריך 17.5.10
12253 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:20   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. אהרון זלטקין שנפצע קשה מפגיעת לום בראשו עמד בצומת ראשי ולידו ג'יפ צבאי  
בתגובה להודעה מספר 0
 
   שהחליט שלא להתערב ו"להכיל" את הפיגוע.

אז אם תסתכל גם על המקרה הזה תראה את המשך מגמת החידלון של צה"ל שמרקיע לשחקים חדשים.


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
חיפושית
חבר מתאריך 4.2.02
45826 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:26   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. כל עוד ה '' רש''פ '' קיימת  
בתגובה להודעה מספר 0
 
   רוח אוסלו הארורה חי ובועטת ויהודים ממשיכים לחיות בפחד.

שינוי הדיסק, מתחיל שם.

והשינוי אינו מתחיל רק בצה"ל, הוא מתחיל בעיקר
במערכת הפוליטית והמשפטית.

הצבא יתיישר לפי 2 המערכות הנ"ל.

קרוב אליך: אינדקס אתרי היהדות הגדול: http://www.karov.weebly.com


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
מובחר
חבר מתאריך 2.4.12
4290 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:28   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  4. שיעיפו את ניצן אלון ואז נדבר על שינוי...  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  

http://www.OSINT.co.il - סיקור העולם הערבי ואיסוף מידע בנוגע לנושאי הטרור והאיסלם הרדיקלי.


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
מורשה
חבר מתאריך 8.5.10
5430 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:34   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  5. רוח אוסלו עדיין שורה בדרגים הגבוהים- כשהם ייעלמו מהשטח  
בתגובה להודעה מספר 0
 
יוכלו להיכנס רוחות בריאות יותר לפקודות שבשטח.

ד"א-
אם כבר אתה כותב ארוך, אולי בבקשה תקצר את השורות?
אולי אפשר לכתוב במתכונת של עיתון כך שיהיה קל יותר לקרוא?!


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
CheshireCat69
חבר מתאריך 6.9.11
17372 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:37   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  6. כנראה שאתה באמת אופטימי או רגשן ויש אפילו מצב שאתה לא מדבר על ישראל.  
בתגובה להודעה מספר 0
 
הר הבית "בידינו" וְאִידָךְ זִיל גְּמֹר...
(ראה סיפור הצנחנים והשלטים שמותר להניף)

אנחנו מאבדים את השליטה על ערבים אזרחי ישראל ומפחדים
מהם.. ואתה חולם שבשטחים המצב מתחיל להיות יותר טוב.

ושוב היום ואנו נפגשנו פתאום תכול המטפחת, קורטוב של נחת ונתגשם החלום...


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
אניאנונימיאני
חבר מתאריך 2.4.12
5600 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:39   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  7. אני שבדרך כלל ''אופטימי '' ואפילו טיפה רגשני לא מתרשם כך ולו רק בגלל שפעם לא  
בתגובה להודעה מספר 0
 
ראינו מחזות של רגימת חיילים וכלי רכב צהליי"ם ללא תגובה תוך הכלה מוחלטת של האירועים.
הערבים מרימים ראש בד בבד עם הורדת ראש צה"ל וחיליו
דוגמית קטנה שמייצגת את המגמה בחודשים האחרונים:


לחץ כאן לצפיה דרך יוטיוב


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
klausE
חבר מתאריך 21.10.11
139 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:47   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  8. חולם חלומות  
בתגובה להודעה מספר 0
 
   1) ביבי - לפני הבחירות דיבר על 2 מדינות ל2 עמים - והימין הצביע לו ושתק
2) ה"ימין" מדבר על גבולות 67
3) צה"ל התחיל לוותר על שטחים
4) ציפי אחראית על התהליך עם שונאינו מבחוץ - פה היא מוותרת אבל לא ב 5)
5) 0 סבלנות לתג מכיר
6) תזכיר לי - מי אדמונד לוי ולמי יש את תיק ה"משפטים"?
7) ביבי וה"ימנים" של הליכוד בית יהודי מאפשרים לוואקף להרוס את בית מקדשינו - מישהוא מגיב?


בסופו של דבר - נקודה אחרי נקודה - מי מוותר - אנחנו או הם?


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
קול ההר
חבר מתאריך 13.5.10
1591 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:54   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  9. פוסט דמיוני לחלוטין  
בתגובה להודעה מספר 0
 
מציע לכותב לאסוף שלשה מישראל ולעשות הטבת חלום

ליצירת קשר: mordechai.brener @ gmail.com


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
עמוסכ
חבר מתאריך 11.4.04
53983 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:56   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  10. אתה מתעלם לחלוטין מה''אביב הערבי''. ברגע זה אין שום כח ערבי שיכול לאיים  
בתגובה להודעה מספר 0
 
   על ישראל
מדינות המפרץ מתפללות ליום שבו ישראל תפציץ את איראן
מצרים רעבה ללחם וחייבת ללקק לארצות הברית
סוריה ולבנון על סף התפרקות טוטאלית

שום מדינה ערבית לא שמה על הפלסטינים

לכן צה"ל יכול להרשות לעצמו לשנות דיסקט ולהיות יותר יעיל.

נקווה שאתה צודק שהדור הנוכחי של המפקדים יותר נחוש אבל זה עדיין לא עמד במבחן

בינתיים מצבנו מעולם לא היה טוב יותר. כל מנבאי השחורות שאומרים שהזמן עובד לרעתנו הם בני זונות עלובים


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
תודה רבה
גולש אורח
6615 הודעות
יום שלישי כ''ז באייר תשע''ג    18:57   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  11. נקוה שייושם בקרוב גם בעזה...  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  

מישהו יודע למה אנחנו עדיין משלמים "מס בצורת"?


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
givoni
חבר מתאריך 28.9.09
3244 הודעות
אור ליום רביעי כ''ח באייר תשע''ג    19:00   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  12. קפה ידידי  
בתגובה להודעה מספר 0
 
   הייתי רוצה להאמין שצה"ל יתנקה סוף סוף מהרעל שפשה בעורקיו מאז תהליך אוסלו, אבל אני יכול לומר לך שדווקא בגזרת מעלה שומרון,גינות,קרני שומרון וקדומים יש בהן היום, תחת פיקודו של גנץ, יותר זריקות אבנים מאשר בתקופת אשכנזי.

גם מדיניות הסותרת של ביבי (הקפאת בינוי ביש"ע מחד ודיבורים על חידוש הבניה מאידך) כל אלה לא תורמים בלשון המעטה.

אני דווקא רואה סכנה בהתעייפות הפוליטיקה הישראלית. תמיד קיימת הסכנה שהשמאל יעלה פעם אחת (בטעות) ויכריז על בידול והפרדה מיו"ש, יגיע עם הפלשתינאים להסכם אי לוחמה (בתמורה לנטישה של תושבי יו"ש), ויצירת סכנה לפילוג בעם והקמת מדינת יהודה.

יכול להיות שאני משוגע אך בראותי את מי שמוביל את עם ישראל וחולשתם המנטלית, חוסר הידע שלהם והדבקות שלהם בתורת ובמסורת ישראל (בתוספת מפלגות דתיות שקדושת ארץ ישראל כלל אינה נוגעת להם-עיין ערך: ש"ס) , מפחיד אותי מאוד על זה שביבי או יורשיו מהשמאל (יאיר לפיד כמשל) יסכימו להתפשר ולוותר על יו"ש, לזרוק אותם לכלבים והכל כדי להשיג שקט בתוך מדינת ישראל פנימה. הרי גם ביבי וגם יאיר הם סוג של בובה על חוט...

Thats all folks


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
עמוס
חבר מתאריך 5.5.02
5614 הודעות
אור ליום רביעי כ''ח באייר תשע''ג    19:03   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  13. כל הזמן אומרים שזה בכלל לא צה''ל אלא הממשלה  
בתגובה להודעה מספר 0
 
   אז מה בסוף?

זה צבא מחורבן או שלטון חרא?


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
מחשב נייד
חבר מתאריך 20.11.07
21849 הודעות
אור ליום רביעי כ''ח באייר תשע''ג    19:14   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  14. 'קפה' לא קורא ברוטר את הדיווח הכמעט יומי על אבנים, בקבתי''ם בקבר רחל?  
בתגובה להודעה מספר 0
 
   שלא לדבר על מטענים שהושלכו לשם?

תקיפת המתפללים בקבר רחל הפכה לשגרה שלא מקבלת שום תגובה בהוראה ישירה של ניצן אלון.


בהנהגתו של הקצין הכושל והשמאלני ניצן אלון המצב נהיה גרוע יותר!

ממתין לדירוג שלכם. תודה!


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
Aitan Cohen
חבר מתאריך 28.5.04
18983 הודעות
אור ליום רביעי כ''ח באייר תשע''ג    20:33   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  15. הסרטונים ביוטיוב מעידים: צבא של כוסיות. אלוף הפיקוד תומך באוייב ובביתו מרגלת  
בתגובה להודעה מספר 0
 
   הלוואי ואתה צודק, אבל ממש כואב לי לקבוע שאתה לא.

@@@@ הפרקליטות - אויבי העם והמולדת. הפלסטינאצים - חלאת האנושות @@@@


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
Gershon_nyc
חבר מתאריך 12.5.04
2883 הודעות
אור ליום רביעי כ''ח באייר תשע''ג    20:41   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  16. כנראה שיש לך אישיות קיצונית, בדרך כלל מתבכיין מעל פרופורציה....  
בתגובה להודעה מספר 0
 
ופתאום מפרגן מעל כל פרופורציה.... כח ההרתאה הולך ונשחק מיום ליום,שקט זמני לצערנו והלוואי שאתבדה


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
רפאל
חבר מתאריך 31.7.05
3233 הודעות
אור ליום רביעי כ''ח באייר תשע''ג    20:55   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  17. תסלח לי אבל הקרן החדשה ורוח אוסלו שולטים ביד רמה והמינויים בצבא פוליטיים לחלוטין  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  

אני פלשתיני גאה, נולדתי בפלשתינה


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
gandalf
חבר מתאריך 4.7.08
12544 הודעות
אור ליום רביעי כ''ח באייר תשע''ג    20:57   07.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  18. הצבא עושה את העבודה. הבעיה שיש עומס עבודה ועומס התראות.  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  

Ebaysecrets.co.il ישראלי אמיתי לא פראייר. קונה רק בebay


            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 
 
      
__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________
למנהלים:  נעל | נעל אשכול עם סיבה | מחק | העבר לפורום אחר | מזג לאשכול אחר | מחק תגובות | גיבוי אשכול | עגן אשכול
       


© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
archive