שוקי גילון, מנהל ארגון משמר אדמתי, מזהיר כי תופעת ההצתות היא אמצעי הטרור החדש נגד הישות הציונית, "זו מלחמה לכל דבר".עם בוא הקיץ החלה גם עונת ההצתות על רקע לאומני בצפון ובדרום.
שוקי גילון מנהל ארגון משמר אדמתי שמסייע לחקלאים ובוקרים בפיקוח על אדמתם, אומר לערוץ 7 שמדובר בלוחמה מתוחכמת נגד אלה ששמו לעצמם מטרה להלחם בישות הציונית.
"אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם קציני משטרה וצבא בכירים, והרעיון הוא לשתף פעולה ביחד, כדי להביא לפתרונות יצירתיים, במישור הטכנולוגי, המדעי והמודיעיני", מסביר גילון.
ארגון משמר אדמתי שפועל כשנה, הצליח עד כה להביא לסיכולם של הצתות רבות, "אנחנו פועלים בעיקר באזור הגליל התחתון ויבניאל, ובדרום בצפון הנגב ובחבל לכיש".
"יש לנו אנשי בטחון בכירים ואנשי רשות הטבע והגנים. אנחנו משתמשים במצלמות טרמיות ואמצעי הנצחה מיוחדים ומשקיעים המון אנרגיה בסנכרון עם המשטרה ומג"ב. העברנו להם לאחרונה מידע מודיעני על ארבע הצתות המידע כלל את הנתונים, היכן, מי ומדוע", הוסיף גילון.
גילון קובע שמדובר במעשי טרור לכל דבר, "בכל מדינות העולם הצתות נחשבות לפעולת טרור, גם בישראל מתחילים להבין שמדובר בפעולות טרור נגד מדינת ישראל והישות הציונית".
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/255609
שריפה ביבניאל שבוע שעבר,ניתן לזהות כמה מוקדי שריפה.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4735412392247&set=a.4735412112240.1073741830.1502960401&type=3&theater