נתניהו מגיב לראשונה לביקורת על הקיצוצים בארץ: "לא אתערב בתקציב למעט הקיצוץ בתקציב הביטחון שנשאר פתוח לדיון". נתניהו אמר את הדברים במהלך סיורו בסין. אמש חתם שר האוצר לפיד על צו מיוחד, המאפשר לייקר ב-10% את עלות מוצרי הטבק
יונה לייבזוןראש הממשלה נתניהו מקשיב לביקורת מהארץ, ואומר הבוקר (ד') כי הוא מגבה את שר האוצר לפיד. "לא אתערב בתקציב למעט הקיצוץ בתקציב הביטחון שנשאר פתוח לדיון", אמר נתניהו הבוקר בסין. גורם ממשלתי אחר אומר הבוקר כי גם אחרי הגזירות שפורסמו אתמול, עדיין חסרים כשמונה מיליארד שקלים, ונבחנת האפשרות לקיצוץ שכר עובדי המדינה.
ומחאה ראשונה נגד תכנית האוצר תירשם כבר היום בלשכות התעסוקה, שם לא יקבלו קהל, במחאה על הכוונה להפעיל מחדש את "תכנית ויסקונסין" שהפריטה חלקית את שירות-התעסוקה לפני כעשור.
כבר מהלילה נרשמה התייקרות לא צפויה של סיגריות, סיגרים וטבק לסיגריות. שר האוצר יאיר לפיד חתם אמש על צו מיוחד, המאפשר לייקר ב-10% את עלות מוצרי הטבק כבר הלילה. חפיסת סיגריות תתייקר בשניים עד שלושה שקלים, והדבר אמור להכניס לקופת המדינה 800 מיליון שקלים בשנה.
בנוסף, נקבע כי המס המינימלי לחפיסת סיגריות יעלה מ-12 שקלים ל-15 שקלים, ומס על סיגרים יעלה מ-75% ל-90%. וועדת הכספים תצטרך לאשר את ההתייקרות למפרע בעוד כחודשיים, אך הצו ייכנס לתוקפו עוד הלילה.
אקוניס: "האוצר נדיב בהטלת גזירות"
סגן השר במשרד ראש הממשלה, אופיר אקוניס, כתב הערב בעמוד הפייסבוק שלו כי "משרד האוצר מוכיח שוב שהוא נדיב בהטלת גזירות על הציבור. לא כל מה שפורסם היום יאושר, והדרך לתקציב אחראי עוד ארוכה". בסביבת לפיד אמרו בתגובה לגלי צה"ל כי "העת הזו מחייבת נקיטת צעדים אחראיים על פני בחירה בדרך הקלה והפופולרית, שרק תעמיק את הבור התקציבי".
מוקדם יותר היום, ענה שר האוצר לפיד למגיבים על גזירות התקציב בפוסט שפרסם בפייסבוק. "כן. זה קשה. ידענו שיהיה קשה, אבל זה לא אותו דבר כשזה באמת מגיע", כתב לפיד, "זה קשה, ואנשים כועסים, אבל זה בדיוק הפירוש של לקיחת אחריות - לעשות את מה שקשה, בידיעה ברורה שיכעסו עליך". לפיד הוסיף בפוסט כי "אפשרות האחרת היתה קריסה של המשק, לא פחות. אם היינו יושבים בחיבוק ידיים, הבור התקציבי היה גדל וגדל, החובות היו מתנפחים, השירותים החברתיים היו מתמוטטים".
לפני מספר שעות, הראתה יושבת ראש האופוזיציה, שלי יחימוביץ', את תשובתה ללפיד, בדמות פצצה. במסיבת עיתונאים שכינסה הערב בכנסת, אמרה יחימוביץ' כי מדובר בחיקוי "אכזרי" כלשונה, של התכניות הכלכליות של נתניהו, אך בעצמה חיקתה את שניהם כשהציגה גם היא תרשים של פצצה. "לפיד הוא העתק של נתניהו, אבל בצורה יותר ברוטלית, אכזרית וחסרת בושה", אמרה יחימוביץ', "הוא מעביר את הגירעון מהכיס של הממשלה לכיס של כל הישראלים".
07/05/13
מקור: http://glz.co.il/1189-17500-he/Galatz.aspx