גירסת הדפסה   שלח לחבר        
קבוצות דיון סקופים נושא #18182 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 18182
דוידזון לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 3.3.08
41201 הודעות, 129 מדרגים, 212 נקודות.  ראה משוב
יום שני י' בשבט תש''ע    15:08   25.01.10   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  החוק להארכת חופשת הלידה בדרך לאישור  
 
  
מאת: פנחס וולף, מערכת וואלה! חדשות
יום שני, 25 בינואר 2010, 14:32
הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית את החוק, שיאפשר חופשת לידה של 26 שבועות. יו"ר הוועדה ח"כ חוטובלי: "הישג גדול שמיטיב עם היולדות"

הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת אישרה היום (שני) לקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הארכת חופשת הלידה, שהגישו חברות הכנסת דליה איציק (קדימה) ויו"ר הוועדה ציפי חוטובלי (ליכוד).

על פי הצעת החוק, עובדת שעבדה מעל שנה תהיה זכאית לחופשת לידה של 26 שבועות, כאשר 14 שבועות יהיו בתשלום ו-12 שבועות ללא תשלום. עובדת שעבדה פחות משנה לפני הלידה תהיה זכאית ל-14 שבועות חופשת לידה בתשלום ולחופשה ללא תשלום שאורכה יהיה רבע מהתקופה שהיא עבדה לפני הלידה. בתקופה זו יישמר מקום עבודתה של העובדת וההגנות עליה יהיו זהות להגנות על עובדת בחופשה ללא תשלום.

הצעת החוק קובעת עוד כי ההגנות על העובדת במהלך 12 השבועות יהיו זהות להגנות על עובדת הנמצאת בחופשת לידה. בנוסף לכך, עובדת זו תזכה לזכויות הפנסיה המגיעות לה בגין התקופה לאחר שהשלימה שנה נוספת במקום עבודתה מרגע חזרתה מהחופשה הכוללת. הסוגיה הזו התאפשרה לאחר סיכום שחברי הכנסת הגיעו אליו עם יו"ר התאחדות התעשיינים שרגא ברוש.

לדברי יו"ר הוועדה, ח"כ ציפי חוטובלי, "הגענו להישג גדול אשר מיטיב עם היולדות ומאפשר למי שעבדה יותר משנה במקום עבודתה, לצאת לחופשת לידה בת 26 שבועות ובנוסף לכך מיטיב עם מצבה של עובדת שעבדה פחות משנה, אשר זכאית כעת להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום. הישג נוסף שהגענו אליו הוא שמירת זכויות הפנסיה בתנאים מסויימים לעובדת שעבדה יותר משנה ולקחה את כל משך חופשת הלידה הארוכה".

מקור: http://news.walla.co.il/?w=/22/1635965


              תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                    (ניהול: למבזק)  
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

  האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  ב''הפוך על הפוך'', זה יביא דווקא לפגיעה במעמד היולדות. ברנש 25.01.10 15:20 1

     
ברנש
חבר מתאריך 8.5.09
118 הודעות
יום שני י' בשבט תש''ע    15:20   25.01.10   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. ב''הפוך על הפוך'', זה יביא דווקא לפגיעה במעמד היולדות.  
בתגובה להודעה מספר 0
 
  
מעסיק עלול למצוא עצמו "תקוע" משך שנים עם עובדת לא מוצלחת.ולכן המעבידים יעדיפו להעסיק גברים או נשים אחרי גיל הפוריות.



            תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 
 

____________________________________________________________
למנהלים:  נעל | תייק בארכיון | מחק | העבר לפורום אחר | מחק תגובות | עגן אשכול
     

 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net

גולשים יקרים, אין להביא לפורומים תמונות או מאמרים שיש עליהם זכויות יוצרים