חבר הכנסת עפר שלח מ"יש עתיד" הוסיף בתכניתנו "מה בוער" עם רזי ברקאי כי "אף ראש ממשלה במדינת ישראל לא ניזון מכישלון של שר האוצר שלו. בסופו של דבר התקציב הזה הוא של בנימין נתניהו, בדיוק כמו שהוא של יאיר לפיד"
מתוך שידורי גלי צה"ל"ראש הממשלה כבר עבר על הצעת התקציב ואישר אותה", כך אומר הבוקר (ד') חבר הכנסת עפר שלח מ"יש עתיד" בעקבות הודעתו בסין של ראש הממשלה נתניהו כי לא יתערב בגזרות פרט לנושא תקציב הביטחון שנותר פתוח לדיון. שלח דיבר בתכניתנו "מה בוער" עם רזי ברקאי: "שר האוצר יעבור את המטחנה של השרים האחרים בדרך לאישור הסופי של התקציב. זה התהליך, ובו כל אחד עושה את הספין הפוליטי הקטן שלו. בסוף זה תקציב של ממשלת ישראל, ואף ראש ממשלה במדינת ישראל לא ניזון מכישלון של שר האוצר שלו. בסופו של דבר התקציב הזה הוא של בנימין נתניהו, בדיוק כמו שהוא של יאיר לפיד".
חברי קואליציה שונים, לעומת זאת, מותחים ביקורת על הצעת התקציב ופעולים לשינוי סעיפים בה. השר עמיר פרץ אמר בתכניתנו "בוקר טוב ישראל" עם אפי טריגר כי "כאשר הדיונים בממשלה יתקיימו - אז הם יתקיימו. עם שכל ישר אני מתכוון לקיים פגישה עם שר האוצר, אני אנסה לשכנע אותו שאפשר להשיג את אותם סכומים של כסף בדרכים אחרות". סגן השר אופיר אקוניס אמר כי "אני מאמין שלא כל מה שפורסם יאושר, הדרך לתקציב אחראי עוד ארוכה ויהיו סעיפים שיעברו שינויים".
מוקדם יותר הבוקר הגיב ראש הממשלה נתניהו, המסייר בסין, לביקורות על הקיצוצים - ואמר כי הוא מגבה את שר האוצר לפיד: "לא אתערב בתקציב למעט הקיצוץ בתקציב הביטחון שנשאר פתוח לדיון". גורם ממשלתי אחר אמר כי גם אחרי הגזירות שפורסמו אתמול, עדיין חסרים כשמונה מיליארד שקלים, ונבחנת האפשרות לקיצוץ שכר עובדי המדינה.
08/05/13
מקור: http://glz.co.il/1064-17537-HE/Galatz.aspx