ראה וקבל אפליקציית אייפון לפורום סקופים
קבל אפליקציית אנדרויד לפורום סקופים
קבל אפליקציית מחשב לפורום סקופים

גירסת הדפסה   שלח לחבר          
קבוצות דיון סקופים נושא #18624 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 18624      
yio לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 1.4.12
4579 הודעות, 31 מדרגים, 37 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי כ''ט באייר תשע''ג    16:58   09.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  הפצוע מהלינץ בצומת הדואר שובר שתיקה  

התמונה הזו, של פצוע ישראלי שראשו נופץ וזולג דם לאחר שעבר לינץ' בידי פורעים פלסטינים, פורסמה השבוע בהרחבה בכל כלי-התקשורת במדינה: תושב יהודה ושומרון שקיבל מכות רצח מפלסטינים עם מבט רצחני בעיניהם, והוכה באלימות רבה באמצעות אלות.

אלא שפניו היו מטושטשים, ואיש לא ידע במי מדובר.

כעת, לראשונה, אנו חושפים את זהותו: הרב יוסף יצחק קובלקין, שליח הרבי מה"מ בנריה שבמערב בנימין.

כשהוא מתאושש קמעא-קמעא, התפנה השליח לדבר עם המדיה המובילה בחב"ד: "אני רוצה שכל ליובאוויטש וכל העולם יזדעזע מהמצב הנורא בארץ הקודש ולכן פניתי אליכם כי רק כך זה יגיע לקהל רחב. אני מבקש שתפרסמו את התמונות הקשות ללא טשטוש, כדי שיבינו במה מדובר", הסביר וביקש.

לדבריו, "הסיפור מתחיל בכך שבשבועיים האחרונים היו אירועים רבים בגזרה, בעיקר של ידויי אבנים ובקבוקי-תבערה. אלו דברים שמתרחשים מידי יום והתדירות שלהם הולכת וגדלה. ביום שישי האחרון", הוא מספר, "קיבלנו הודעה מטעם מזכירות היישוב ולפיה במוצאי-השבת שעברה, פרשת במדבר, ייצאו התושבים להפגנה כנגד אוזלת ידה של הממשלה בצומת הדואר הנמצאת בציר המוביל ליישובינו".

קרוב ל-‏100 תושבים - אנשים, נשים ובני-נוער - התקבצו למקום וקראו בגנותה של הממשלה. "ואז, אני וידידי ר' אהרן זלטקין, פעיל 'יד לאחים', סטינו מעט מהמקום בו היו כולם ונעמדנו בפאתי הכפר הערבי הסמוך ראס-כרכר. לפתע הגיע למקום פלסטיני מבוגר, ואליו התלוו עוד ‎6-7‏ 'שקצים' - בני-נוער מוסלמים. הם היו מצויידים באלות והבהירו בצורה שאינה משתמעת לשתי-פנים: 'תלכו מפה'. עניתי להם בנחישות ובבטחון כי המקום אינו שייך להם ודרשתי כי יעזבו אותנו".

מסירות-נפש למען יהודי אחר

ואז זה קרה. "הסתובבתי לרגע לאחור, ושניה לאחר-מכן שמעתי מהומה. פניתי שוב לכיוונם וראיתי כיצד הם מתנפלים על זלטקין ומכים אותו עם האלות שוב ושוב. ממש מכות רצח. ידעתי שאסור לי לעמוד מנגד, ופשוט התחלתי להכות בהם ולנסות לגרום להם לעזוב אותו. החזקתי מעמד עד שאחד מהם חבט בי בחוזקה בגב בעזרת האלה והפיל אותי. בשתי הדקות שלאחר-מכן הם היכו אותי בכל חלקי גופי". לדבריו, "רק חשבתי איך אני מסלק אותם ממני. עוד רגע והם היו הורגים אותי, אבל מסיבה שאיננה ברורה הם פשוט נעצרו באמצע ונמלטו מן המקום. ברור לי שאם לא הייתי מסייע לאהרן הם לא היו נוגעים בי, אבל אני לא מתחרט לרגע".

חשוב לציין כי ר' יוסף יצחק היה חמוש, אך בגלל המהירות שבה התרחשו הדברים הוא לא הספיק להגיב, מה גם ש"חששתי להרוג מישהו ואז לשבת בכלא 20 שנה. הוראות הפתיחה באש הרי הזויות".

התהילים שהצילו

קובלקין מיהר לקבלת טיפול בבית-הרפואה, ושם תפרו הרופאים את ראשו לא פחות מ-‏30 פעמים.

אחרי יום וחצי באשפוז הוא שוחרר. "כל הגוף שלי כואב ודואב ואני חי על כדורים מאוד-מאוד חזקים כדי לא לסבול כעת. עם זאת, בחסדי שמים לא היה אפילו שבר אחד בגולגולת. יצאתי בנס משם".

אז מה הציל את חייו? מסתבר כי באותו בוקר, ביום השבת, הוא אסף עשרות מילדי היישוב וחילק ביניהם את ספר התהילים, "לבקשת רבותינו-נשיאנו בשבת מברכים. אני בטוח שזכות אמירת התהילים הצילה את חייו".

היום, חמישי, הגיע קובלקין לתחנת המשטרה כדי להוציא אישור על היותו נפגע פעולות איבה, אך קיבל תשובה כי העניין בחקירה. "אני חושש, כי במדינה שלנו הקערה עוד יכולה להתהפך על פיה ובסוף יאשימו אותי כתוקף. אני מקווה שבשבוע-שבועיים הקרובים אקבל את האישור המיוחל", הוא מתפלל.

ממשיכים בפעילות

השליח מצפה כעת כי "ממשלת ישראל תשנה באופן דרסטי את הוראות הפתיחה באש בצורה שתאפשר לנו להחזיר את ההרתעה. אנו מצפים מכוחות הבטחון שיתחילו לפעול נחרצות מול האוייבים שיש לנו ושיפסיקו להסתכל עלינו כאוייבים".

בימים הקרובים, לדבריו, "נחזור לשגרה בצורה חזקה מאוד. נוסיף בפעילות הרבי מה"מ להפצת המעיינות וזירוז הגאולה ובעז"ה בקרוב נערוך סעודת הודיה גדולה לקדוש-ברוך-הוא".

יא ניסן תשע"ג - יום הולדת 111 שנה לרבי מלובאויטש

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה           (ניהול: למבזק)           שתף                                           (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  תודה על השיתוף סוס-עץ 09.05.13 16:59 1
     משהו מוזר בתמונות , פצוע במצב לא נעים - אבל עם סגריה ביד גבעתי 09.05.13 17:01 2
  ברגע שהתחילו להכות את החבר שלו היה צריך לתת יריית אזהרה. ישראלצ'יק 09.05.13 17:03 3
  ארוע כזה כשנתעשת יגמר עם 8 שקצים ללא רוח חיים כשגופם מנוקב. se7en 09.05.13 17:09 4

סוס-עץ לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 2.4.12
16621 הודעות, 163 מדרגים, 323 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי כ''ט באייר תשע''ג    16:59   09.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. תודה על השיתוף  
בתגובה להודעה מספר 0

תוסיף בבקשה לינק

חדשות היום ברוטר הם חדשות המחר אצל כולם

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
גבעתי לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 19.5.04
21306 הודעות, 102 מדרגים, 183 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי כ''ט באייר תשע''ג    17:01   09.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. משהו מוזר בתמונות , פצוע במצב לא נעים - אבל עם סגריה ביד  
בתגובה להודעה מספר 1

הרב ישעיהו רוטר זצ"ל כג' סיוון תשע"ב , תנצב"ה

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
ישראלצ'יק לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 2.4.12
1824 הודעות, 19 מדרגים, 38 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי כ''ט באייר תשע''ג    17:03   09.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. ברגע שהתחילו להכות את החבר שלו היה צריך לתת יריית אזהרה.  
בתגובה להודעה מספר 0

לפיד הבטחת לבטל את 'החשמל חינם'...נו איפה זה??... https://www.youtube.com/watch?v=R19p5Vz9PXE

se7en
חבר מתאריך 8.5.13
60 הודעות
יום חמישי כ''ט באייר תשע''ג    17:09   09.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  4. ארוע כזה כשנתעשת יגמר עם 8 שקצים ללא רוח חיים כשגופם מנוקב.  
בתגובה להודעה מספר 0

ודמם ותוכן גולגלתם מרווה את האדמה.

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
archive