הרב יוסף יצחק קובלקין שובר שתיקה: התמונה הזו, של פצוע ישראלי שראשו נופץ וזולג דם לאחר שעבר לינץ' בידי פורעים ערבים, פורסמה השבוע בהרחבה בכל כלי-התקשורת במדינה: תושב יהודה ושומרון שקיבל מכות רצח מערבים עם מבט רצחני בעיניהם, והוכה באלימות רבה באמצעות אלות. אלא שפניו היו מטושטשים, ואיש לא ידע במי מדובר עד כה.
17:03 (09/05/13) שלומי גולן
הפצוע מהלינץ בצומת הדואר שובר שתיקה
כעת, לראשונה, אנו חושפים את זהותו: הרב יוסף יצחק קובלקין, שליח הרבי מה"מ בנריה שבמערב בנימין.
כשהוא מתאושש קמעא-קמעא, התפנה השליח לדבר עם המדיה המובילה בחב"ד: "אני רוצה שכל ליובאוויטש וכל העולם יזדעזע מהמצב הנורא בארץ הקודש ולכן פניתי אליכם כי רק כך זה יגיע לקהל רחב. אני מבקש שתפרסמו את התמונות הקשות ללא טשטוש, כדי שיבינו במה מדובר", הסביר וביקש.
לדבריו, "הסיפור מתחיל בכך שבשבועיים האחרונים היו אירועים רבים בגזרה, בעיקר של ידויי אבנים ובקבוקי-תבערה. אלו דברים שמתרחשים מידי יום והתדירות שלהם הולכת וגדלה. ביום שישי האחרון", הוא מספר, "קיבלנו הודעה מטעם מזכירות היישוב ולפיה במוצאי-השבת שעברה, פרשת במדבר, ייצאו התושבים להפגנה כנגד אוזלת ידה של הממשלה בצומת הדואר הנמצאת בציר המוביל ליישובינו".
קרוב ל-100 תושבים - אנשים, נשים ובני-נוער - התקבצו למקום וקראו בגנותה של הממשלה. "ואז, אני וידידי ר' אהרן זלטקין, פעיל 'יד לאחים', סטינו מעט מהמקום בו היו כולם ונעמדנו בפאתי הכפר הערבי הסמוך ראס-כרכר. לפתע הגיע למקום פלסטיני מבוגר, ואליו התלוו עוד 6-7 'שקצים' - בני-נוער מוסלמים. הם היו מצויידים באלות והבהירו בצורה שאינה משתמעת לשתי-פנים: 'תלכו מפה'. עניתי להם בנחישות ובבטחון כי המקום אינו שייך להם ודרשתי כי יעזבו אותנו". חבד אינפו
מקור: http://www.kr8.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=589709