קבוצות דיון
סקופים
נושא #18707
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי
צל"ש
|
דוידזון
חבר מתאריך 3.3.08
84893 הודעות | אור ליום ששי א' בסיון תשע''ג
21:55 09.05.13 |
|
לפיד לחדשות 10: ''הייתי רוצה להגיע לכיכר ולומר - אתם מפגינים נגד עצמכם''
| |
פוליטי-מדיני | עודכן 20:02 09/05/2013 אלון בן דוד וטלי מורנו בראיון ראשון בתפקיד, משיב שר האוצר מלחמה. על הגזירות: "הלכנו על משהו כואב עכשיו כי צריך לצאת מהר מהמשבר הזה". על בוחריו: "הם נעלבו ממני כי הם ציפו שיקרה נס". ועל המחאה המתחדשת: "חבר'ה, אתם מפגינים נגד עצמכם". הראיון המלא - מחר ב-20:00 ב"שישי" בערוץ 10 "אמרו לי שיש בשבת הפגנה. כל מה שבא לי הוא לחזור לטי-שירט השחור, לרדת לכיכר ולומר: 'חבר'ה, אתם מפגינים נגד עצמכם. יש פה ניסיון אמיתי למנוע שתאבדו את מקום העבודה שלכם, למנוע שהעסק יתפורר פה סביבכם'". בתום שבוע של ביקורת ציבורית חריפה, התייצב היום (חמישי) שר האוצר, יאיר לפיד, מול מצלמות חדשות 10 לראיון ראשון מאז נכנס לתפקיד והשיב מלחמה. "הם צודקים. יש סגנון דיבור שהייתי יכול לחיות בלעדיו, אבל אני מבין כל אדם זועם במדינת ישראל", אמר לפיד בראיון לתוכנית "שישי" וחזר על דבריו מנאומו במסיבת העיתונאים אתמול: "אני מבין שהם כועסים על המצב. הם נעלבו ממני כי הם ציפו שיקרה נס. אין נסים. אין נסים בכלכלה. אם יש גירעון של 35 מיליארד שקל, איש לא יכול להעלים אותו". לדברי שר האוצר, למרות שמעמד הביניים יסבול מעול הגזירות, הוא לא היחידי. "אנחנו מוצאים את הכסף במקומות אחרים - גם אצל ציבורים שקודם לא שילמו, גם אצל אלה ששילמו עד היום", הוא הדגיש ודחה את הביקורת על כך שפגע במצביעיו. "אם הייתי מחליט לא לפגוע באנשים רק בגלל שהם הצביעו בעדי, הייתם יושבים ובצדק גמור אומרים: 'אתה לא בסדר, אתה מסיבות פוליטיות מנהל את הכלכלה לא נכון', ולא היה לי מה לענות. כן, אני פוגע גם באנשים שהצביעו בעדי", אמר לפיד. לפיד העלה את הפגנות המחאה נגד הגזירות שהתקיימו היום אחר הצהריים ומתוכננות למוצאי השבת וטען שהמחאה לא נכונה. "יש פה ניסיון אמיתי למנוע שתאבדו את מקום העבודה שלכם, למנוע שהעסק יתפורר פה סביבכם", הוא אמר. "כל העסק הזה הוא כדי שנוכל להבטיח שזו הפגיעה האחרונה. בגלל זה זה כואב יותר עכשיו. הלכנו על משהו כואב עכשיו כי צריך לצאת מהר מהמשבר הזה". במקביל, בראיון לחדשות 10, ביקר הערב יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, את תוכנית הקיצוצים של לפיד. "יש ממשלה חדשה, הציבור בחר אותה. לצערי, יש גירעון. אני חושב שאת כל הקיצוץ הזה היה אפשר לעשות אחרת", אמר עיני ודחה את הביקורת על ועדי העובדים: "נתפסים לאותה מנטרה. הוועדים הם נציגים של ציבור של מיליון וחצי משפחות שחלקם מרוויחים 5,000, 6,000 ו-10,000 שקל. הנתינה היחידה שהעובדים קיבלו הוא של ציבור עובדי הקבלן וסטודנטים שעובדים במגזר הציבורי". מקור: http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=976474 |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק)
שתף
(ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
רוטרית

חבר מתאריך 8.10.01
4479 הודעות, 35 מדרגים, 70 נקודות. ראה משוב | אור ליום ששי א' בסיון תשע''ג
22:16 09.05.13 |

|
10. חבל שלא ראית חדשות בערוץ 2 היום
בתגובה להודעה מספר 0
 |
הפריכו שאת הטענה המרכזית שלך גם בעבר קיצצו ממגזרים אחרים, באופן סמלי, בדיוק כמוך אפילו את הגלגל הזה לא המצאת.תפסיק כבר לשנות את הנושא ולדבר איתנו על המצב הכלכלי, אנחנו מבינים שהמצב הכלכלי בכי רע תתחיל לענות מה קרה להבטחות שלך! למה לא נגעת בועדים, בנמלים, בבורות השמן! עד שלא תענה על השאלות הקשות, אף מילה שלך לא תצליח לחדור לאוזן הציבורית. אם אתה נכשל בתפקידך, אם טעית או אם אתה מפחד לגעת בהם, לך הביתה!!! לא נבחרת להיות שר אוצר ללא תואר שמובל כמו כסיל נבחרת כדי להביא שינוי, להלחם, להיות הקול של מעמד הביניים, אם אתה לא יכול לספק את הסחורה, לך הביתה!!!
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
| |
|
 |
|
כנעני

חבר מתאריך 9.7.10
8692 הודעות, 74 מדרגים, 135 נקודות. ראה משוב | אור ליום ששי א' בסיון תשע''ג
23:45 09.05.13 |
|
16. יכול להיות שבמאקרו, השר צודק, אבל אנשים חיים לפי מה שיש להם בכיס,
בתגובה להודעה מספר 0
 |
וכשיש להם משכורת שהם עובדים בשביל לקבל אותה במשך החודש, ופתאום היא שווה פחות כ 1000 ש"ח, הם נורא כועסים. גם אני, אגב, בתוך ה"הם" הזה. |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
| |
|
|