שערורייה ביטחונית מעוררת דאגה התרחשה בשבוע שעבר באילת. חמישה אוטובוסים של תיירים פלסטינים, בהם 270 איש, עשו ללא הפרעה את דרכם מג'נין, שכם, רמאללה, בית לחם וחברון ונקלטו בשני בתי מלון בעיר.
בשיחות ארוכות שניהלנו ביום שישי עם התיירים הפלסטינים, הם הביעו את תדהמתם מכך שהצליחו להיכנס לאילת ללא אישור. הם סיפרו כי נסעו דרך באר שבע ודימונה, ובכך לא היו צריכים לעבור במחסום צבאי הממוקם בים המלח. את המחסום הצפוני באילת, הם עברו בקלות.
חאלד אלצרצרה, אחד הנופשים הפלסטינים, אמר לנו השבוע לאחר ששב לביתו בשכם, כי חברת הנסיעות החזירה לנופשים את כל הכסף שגבתה מהם עבור הנסיעה לאילת. "המשפחות שלנו דיברו עם המשפחות שלהם. זה יותר חזק ממשטרה", הוא סיפר, "דיברנו עם שר התיירות של הרשות הפלסטינית והוא הבטיח לסגור את משרדי החברה ברמאללה ובחברון. בנוסף, תוגש תביעה משפטית בבית המשפט ברמאללה. כבר היו כתבות בתקשורת הפלסטינית ויש כעס גדול בציבור נגד החברה הזאת. אם היינו יודעים שאין אישורים, לא היינו לוקחים לאילת נשים וילדים. אבל למרות הכל, זאת היתה חוויה: נכנסנו לאילת, היינו בבריכה חצי יום ועשינו חפלה".
בתשובה לשאלתנו מדוע לא הוצבה שמירה על השוהים הבלתי חוקיים לאחר תפיסתם, נמסר ממשטרת מרחב אילת: "המשטרה לא מספקת שירותי שמירה. הניידת הוצבה לנוכחות ובולטות בלבד לאחר שהוברר כי מדובר בתושבי שטחים תמימים, עובדי חברות ביטוח על משפחותיהם. השב"חים היו קורבנות למעשה הונאה. החשודים נעצרו ויוגש נגדם כתב אישום".
שאלנו את משמר הגבול מדוע אפשרו לוחמיו כניסה לאילת של 270 תושבי הרשות הפלסטינית ללא אישור שהיה, דרך המחסום הצפוני? בתגובה נמסר: "המחסום בכניסה לעיר אילת מוגדר כנקודת ביקורת ואינו מעבר, בו נבדקים כלל הנכנסים לעיר. הבידוק מבוצע על פי סימנים מחשידים ובעת הצורך וזאת על מנת שלא ליצור עומסי תנועה בכניסה לעיר. יחד עם זאת, הנושא מתוחקר ועם קבלת מסקנותיו, יופקו הלקחים כנדרש".
9. לא מבין בכלל את ההערה שלך. כתבתי, צילמתי, הבאתי את המידע גם לכאן בתגובה להודעה מספר 5
הדברים נאמרו לי ואפילו מוקלטים, אז מדוע אני צריך להתנצל בפניך על הכותרת ששמתי? יש כותרת שמתאימה לתושבי אילת ויש כותרת שמתאימה לקוראים בכל הארץ וזכותי להחליט כפי שאני רואה לנכון...
לא מדובר פה על ציטוט מידיעה שלא אני כתבתי, אלא ידיעה שאני כתבתי וכל החומרים נמצאים ברשותי....