כחלק מהתארגנות "מחכים לגלעד בכיכר" הרחיק אחד מחברי הקבוצה עד לארה"ב והניף שלט הקורא לשחרורו של גלעד ליד פסל החירות
דניאל רוזנבאום | 24/9/2008 13:12 מעל ל-820 יום יושב גלעד שליט בשבי החמאס. מדי ערב בשעה 20:00 מתכנסת בכיכר רבין בתל אביב קבוצת "מחכים לגלעד בכיכר" במחאה שקטה על מנת שעניין גלעד שליט לא ירד מסדר היום הציבורי.
אלון, אחד מחברי הקבוצה בחר לציין את מחאתו באופן סמלי כאשר צילם שלט הקורא להחזרתו של גלעד הביתה בסמוך לפסל החירות בניו יורק. "פסל החירות ניתן לארה"ב כמתנה מצרפת לרגל 100 שנות עצמאותה. לגלעד השבוי אין עצמאות והוא אפילו לא זוכה לביקור של נציגי הצלב האדום", אמר אלון והוסיף: "לו הייתי במקומו, הייתי רוצה לדעת שיש אזרחים הדואגים שאשוב מוקדם ככל האפשר, במיוחד בזמנים בהם מקבלי ההחלטות לא מקבלים החלטה. חשוב שכל צעיר המתגייס לצה"ל וכל חייל מילואים, בהם אני, ידע שלא יופקר בשבי האויב".
ההתארגנות הספונטנית בכיכר החלה לפני כשלושה חדשים כאשר מדי יום מצטרפים אנשים חדשים בניהם אומנים וידוענים כמו בן ארצי, רן דנקר, גיא מרוז ואורלי וילנאי פדרבוש.
מלבד הפעילות הקבועה בכיכר, יוזמים מארגני הקבוצה אירועים שונים להגברת המודעות ולהפעלת לחץ על מקבלי ההחלטות ביניהן ריצה לילית למען גלעד.
מקור: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/791/916.html
אני הקטן האחרון שבעם המשתדל - לאהוב כל אחד מעם ישראל.