תל אביב: בעקבות ריבוי מקרים בהם השתמשו בליינים בשברי זכוכית כבסכין, מתנה המשטרה את חידוש הרישיון של המועדונים בדרום העיר בשימוש בכוסות פלסטיק בלבד. המשטרה: "מי שלא יציית - נתקוף אותו בדוחות"
ארצי חלפון פורסם: 24.09.08, 11:30
גזירה חדשה מנחיתה המשטרה במסגרת מלחמתה באלימות במועדונים בתל אביב: משטרת מחוז תל אביב החלה לחייב מועדוני בילויים בעיר לעשות שימוש בכוסות פלסטיק בלבד. ההחלטה התקבלה בימים האחרונים בעקבות אירוע אלים במסגרתו נפצעה צעירה שבילתה במועדון גולדה בדרום העיר. מפקד המחוז, ניצב אילן פרנקו, מיהר להיפגש עם מפקד מרחב יפתח, נצ"מ צ'יקו אדרי, והשניים הוציאו לדרך את הנוהל החדש.
אדרי אישר היום (רביעי) ל-mynet כי מרחב יפתח של המשטרה, החולש על איזורי הבילויים של רחוב המסגר, מתחם יד חרוצים, הצפירה, סלמה ועוד, ואשר בסך הכל מאכלס בתוכו 153 מועדונים, לא ייתן את אישורו לחידוש רשיונות העסק לאלה שלא יעמדו בתנאי החדש.
במהלך סוף השבוע האחרון ארעו במועדונים שבגיזרת מרחב יפתח לא פחות מ-47 קטטות, כשבארבע מהן היו מעורבות גם דקירות. באחד הארועים הושלכה במועדון "גולדה" כוס באוויר, וזו פגעה בפניה של צעירה. כתוצאה מהפגיעה נפצעה המבלה ונגרמו חתכים לשפתיה.
כוסות זכוכית משמשות בקטטות גם ככלי תקיפה: התוקפים שוברים אותן ומשתמשים בקצה שלהן כבסכין. ישנם מועדונים שדיווחו למשטרה שהם מוציאים למעלה מ-20 אלף שקל בחודש רק על כוסות שנשברות במהלך המסיבות. "הרעיון לעשות שימוש בכוסות פלסטיק במקום זכוכית נשאב מעולם הספורט", מסביר נצ"מ אדרי. "ידוע כי לארועים אלה כמו משחקי כדורגל וכדורסל ישנו איסור של הכנסת כוסות או בקבוקי זכוכית".
בשלב זה התנתה המשטרה את נוהל כוסות הפלסטיק בפני שלושה מועדונים שעומדים להיפתח לאחר צו סגירה שהוצא להם לאחרונה (גולדה, נייט וקריסטל).
"מועדון שיפתח את המקום לאחר צו סגירה או בתום תקופת הרשיון שלו כשהוא לא מפעיל את תנאי כוסות הפלסטיק, ייחשב כמי שפותח עסק ללא רישיון, ואנחנו נתקוף אותו בדו"חות", ממשיך נצ"מ אדרי. "בארבעה מועדונים - האומן, בייבידול, הקריסטל והנייט - אני לא מסתפק בשימוש במגנומטרים (מגלי מתכות - א.ח) על גופם של הבליינים, ואני דורש גם שער מגלה מתכות, על מנת למנוע מצב של הסתרת סכינים והכנסתם למועדונים פנימה לצרכי סגירת חשבונות".
מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3601366,00.html
אני הקטן האחרון שבעם המשתדל - לאהוב כל אחד מעם ישראל.