נער הואשם בתקיפת שליח פיצה בחולון ובגניבת הטלפון שלו. בעוד אחד משותפיו לאירוע נשלח למאסר, בית המשפט התרשם מרצונו להשתקם ולא הרשיעו כדי שיוכל להתגייס לצה"ל גיל סימה פורסם: 12.05.13, 07:53
בית משפט השלום בתל אביב החליט לאחרונה שלא להרשיע נער שהיה שותף בתקיפת שליח פיצה בחולון, והורה לרשויות לנסות ולשקמו לקראת גיוסו לצבא. פרקליטתו: "הוא נגרר אחרי חבריו".
בקיץ 2011 החליטו שלושה בני נוער שנסעו במונית לחולון, להזמין משלוח פיצה לכתובתו של אחד מהם. על פי האישום השליח הגיע לכתובת המבוקשת, אולם לאחר שלא איתר את המזמין עזב את המקום. מספר דקות מאוחר יותר התקשרו הנערים לפיצרייה בשנית וביקשו מהשליח שיחזור. השלושה, כך עולה מחקירתו של השליח, ארבו לו ולאחר שסירב למסור להם את תיק הכסף שהיה ברשותו הם קפצו עליו, היכו אותו וגנבו את הטלפון הנייד שלו.
"התמקחתי איתם", אמר השליח בעימות עם הנער שהואשם כי היה זה שגנב את הטלפון, "ואז הוא נתן לי אגרופים לפנים, משך לי בחולצה וגנב לי את הטלפון. היה משא ומתן להחזיר לי את האייפון והם לא רצו".
עם תחילת ההליך המשפטי ביקשה התביעה להחמיר עם הנער, אשר בעת האירוע עוד לא מלאו לו 18 ומועד גיוסו נדחה מפעם לפעם, עד לבירור עניינו. בתביעה סברו שהאירוע משקף חשיבה עבריינית הכוללת תכנון מראש ותעוזה, ולכן מחייב עונש מאסר.
הנער מבחינתו הביע נכונות להשתקם, להתגייס לצה"ל והביע חרטה על המעשה. "אני לא יודע מה הביא אותי לזה, לא חסר לי כלום, זו הייתה טעות של שנייה, אני לא יודע איך הגעתי לשם", אמר הנער.
בית המשפט החליט בצעד חריג שיש להתחשב בנסיבות המקרה, והשופטת מיכל קפלן-רוקמן נמנעה מלהרשיעו: "שוכנעתי שמדובר במקרה חד פעמי, שאינו מאפיין את דרכו של הנער ומהווה חריג בנוף התנהגותו. אין הוא מקבל כיום פרס על התנהגותו אלא הזדמנות גדולה".
פרקליטתו של הנער, עו"ד מעין חיימוביץ' מסרה כי "לא מדובר בטיפוס עברייני אלא בנער שנגרר אחרי חבריו שאיתם הוא כבר לא בקשר היום. הוא התנצל ובקרוב יתגייס לצה"ל".
שני שותפיו של הנער לתקיפה הורשעו לאחרונה בהליך הפלילי שנפתח נגדם ואחד מהם אף נשלח לרצות עונש של מספר חודשים בכלא.
מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4377295,00.html