נעה יוגב תלמידת אולפנת רבבה בת 15 ותושבת מעלה לבונה היא הנערה שטבעה היום בחוף לא מוכרז ליד מכמורת. לדברי מכריה: מדובר בילדה חברותית ומקסימה. רב האולפנא, הרב מוטי שטרסברג אמר "שאף אחד לא מכין אותך כיצד להתמודד עם כזה אובדן וכעת צריך לחזק את חברותיה של נעה".שלא נדע צער.
וחוץ מזה שבכל אתרי הטיולים שבהם השחיה מעורבת ובדיוק כמו בים כגון: יהודיה, הסחנה, שמורת טל וכו' ניתן למצא המון דתיים, בחלקם הגדול יראי שמיים ששוחים שם. אז תענה לי אתה, מה ההבדל בין שמורת טבע עם בריכה מעורבת לבין ים מעורב?
רק שאולי יילמד הלקח מהסיפור הזה. אני מאמין שהרבה מהגולשים כאן הם דתיים. כולנו רוצים לצאת בקיץ, לבלות ולהנות, רק בא ננהג בשום שכל ונחשוב איך אפשר לכייף ולחזור הביתה בשלום. אני ח"ו לא שופט אף אחד בסיפור הזה כי קטונתי מלשפוט. גם אני עשיתי הרבה שטויות ועדיין עושה. רק חשוב להבין את מה שארע כאן כדי להפיק לקחים מכאן ולהבא. המשפחה של הילדה המקסימה הזאת בטוח למדה את הלקח. בא נתייחס לנעה כאילו היא הייתה הבת של כולנו ואנחנו ההורה שטעה ונלמד גם אנחנו את הלקח.
להיכנס לחוף ללא מציל, לחוף משולט שהרחצה בו מסוכנת, זה כמו להיכנס לשדה מוקשים: אלף פעם לא יקרה כלום, אך פעם אחת נער ידרוך על המוקש ויפעיל אותו ותעוף לו כף הרגל, במקרה הטוב.