קבוצות דיון
סקופים
נושא #19399
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי
צל"ש
|
סטאר
חבר מתאריך 2.5.13
101 הודעות | יום שני ד' בסיון תשע''ג
00:34 13.05.13 |
|
מאז תחילת השנה: 10 נשים נרצחו ע''י בן זוגן
| |
על פי נתוני ויצ"ו, מתחילת 2013 נרצחו פי שניים יותר נשים מאשר בשנה שעברה. יו"ר ויצ"ו ישראל: זה לא אירוע שולי אלא טרור חברתי סיון כהן בת ה-26, שנרצחה היום (א') בבת ים היא האישה העשירית שנרצחת על ידי בן משפחה מאז תחילת השנה, פי שניים מהתקופה המקבילה אשתקד, כך עולה מנתונים שנאספו בארגון ויצ"ו. פי שניים מאשתקד. על פי נתוני ויצ"ו, במהלך שנת 2012 כולה, נרצחו 19 נשים על ידי בן משפחה, ועל פי הערכות הארגון חיות כיום כ-200 אלף נשים הסובלות מאלימות מצד בני זוגן. לאחר היוודע דבר הירצחה של כהן על ידי בעלה גולן, אמרה גילה אשרת, יו"ר ויצ"ו ישראל, כי "נראה שהממשלה אינה מקבלת את ההחלטה הדרמטית, אך המתבקשת - הקמת רשות ממלכתית בין משרדית להתמודדות עם האלימות כנגד נשים בביתן". לדברי אשרת, "רק גוף כזה, שתחום האלימות יהיה תחום העיסוק הבלעדי שלו, שיתייחס לרצח נשים לא כעוד אירוע שולי בחברה אלא כאירוע טרור חברתי, יוכל לקחת שליטה על מיגור התופעה ולטפל בנושא בכל הרמות הנדרשות כגון מדיניות, חקיקה, ענישה, טיפול ותקציבים". עו"ס רבקה נוימן, מנהלת האגף לקידום מעמד האישה בויצ"ו ומנהלת מקלט לנשים מוכות, הוסיפה ואמרה כי "תופעת התאבדויות של גברים אחרי הרצח, בבחינת "תמות נפשי עם פלישתים" היא מימד נוסף של אלימות, אך היא מגיעה ממקום של ייאוש, מלכוד ושבר גדול שבו נתון הגבר. ברוב המקרים עם הטיפול הנכון ניתן להוציא את הגבר ממעגל האלימות ולמנוע קורבנות מיותרים. אנו חוזרות וקוראות לגברים לא להגיע לקצה ולפנות לקבלת ייעוץ וטיפול". http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/469/399.html?hp=1&cat=402&loc=3
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק)
שתף
(ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
goalain
חבר מתאריך 28.12.10
294 הודעות | יום שני ד' בסיון תשע''ג
00:53 13.05.13 |

|
2. אני מגנה כל צורה של אלימות וכמובן רצח
בתגובה להודעה מספר 0
| |
אבל מה שקורה הוא תוצאה של ההגנת יתר העוורת והמעוותת על נשים, הן ע"י המשטרה והן ע"י המערכת המשפטית (לרבות בתי דין רבניים).אף אחד לא אמור לקחת את החוק לידיו, אבל עשרות אלפי גברים סובלים מאלימות של נשים והרשויות תומכות רק בנשים, אז יש גברים משוגעים שמבינים שאף אחד לא יעזור להם ומעדיפים לעשות דברים שלא יעשו. אני לא מצדיק את זה, רק טוען שזה תוצאה ישירה של התנהלות המוסדות, וזו תוצאה ישירה של עבודות שדולות הנשים. היום, אם אשה מתקשרת למשטרה שבעלה אלים כלפיה, הוא מיד וללא בדיקה נעצר ומקבל צו הרחקה. האשה פונה לבית משפט עם עורך דין טוב ומקבלת הארכת צו הרחקה במעמד צד אחד. אם גבר מתקשר למשטרה וטוען שהוא סובל מאלימות מאשתו, צוחקים עליו. אז מה הפלא? 
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
אורי2
חבר מתאריך 22.7.02
2843 הודעות | יום שני ד' בסיון תשע''ג
03:24 13.05.13 |
|
18. זהו מחיר השיוויון, מחיר התעללות נפשית בגבר, מחיר היאוש שהגבר נמצא בו ללא מוצא.
בתגובה להודעה מספר 0
| |
ואני כותב את הדברים בצער רב, אבל הדברים חייבים להאמר ולמעשה נאמרו כבר בהזדמנויות שונות גם על ידי אחרים. לכל שינוי במעמד, לכל החלטה, לכל הפעלת כח, לכל הצקה מילולית שחודרת עמוק, לכל פסיקת מזונות, לכל הרחקת בעל מהילדים יש מחיר. לעיתים המחיר לא ניכר לעין כל, לעיתים המחיר נגבה רק לאחר שנים, לעיתים הבעל מתאבד וזהו המחיר שהוא משלם לבדו, ולעיתים גם בת הזוג משתתפת בתשלום המחיר הזה. חוסר הסבלנות בין המינים, ההתגרויות והפגנת הכוחנות של הנשים נגד הגברים ובחסות החוק - איבדו כל רסן ואין מי שמנסה אפילו לעצור את הזרם ולומר, בואו ננסה ואפשר גם אחרת. רובכם יתחמקו ויתפתלו ימין ושמאל ולא יאמרו את הדברים בצורה ברורה. אני לא מדבר כרגע על אלימות כלפי אשה אלא דווקא על אלימות כלפי הגבר, והאלימות הזאת כוללת מכות פיסיות,(וכאשר הגבר מנסה רק להתלונן הוא מיד מאויים ומוסבר לו גם במשטרה שאם האשה תגיד שהוא נגע בה - הוא יעצר ויורחק מביתו שלו) אלימות נשית כלפי גבר מורכבת בין השאר ממכות פיסיות, סטירות, צביטות, יריקות, מניעת יחסי מין, קללות, משפטים פוגעים שמוציאים מהדעת, הסתת ילדים נגדו, תביעות מזונות, חלוקת רכוש לא צודקת ולא הוגנת, הוצאה לפועל כאשר אין לו כסף לשלם, הרחקתו מראיית הילדים, תוקפנויות, לשון הרע, הוצאת דיבה לסובבים אותו ולמכרים, הרס מקום העבודה, מעצר, בתי משפט, ערבויות, עיקולים, כלא, שם רע, יאוש אחד גדול ורצון לנקום ולקחת מהעולם את מי שגרם לכל זה. לא כולם חזקים לעמוד בכל מסלול היסורים הזה, ויש כאלה שמראש לא רוצים להכנס אליו. |
|
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
nesi
חבר מתאריך 15.1.13
834 הודעות | יום שני ד' בסיון תשע''ג
09:20 13.05.13 |

|
24. התגובות בפורום לאחרונה
בתגובה להודעה מספר 0
| |
בכל מה שנוגע לפגיעה בנשים מדאיגה, מפחידה ובנימה אישית הייתי אומרת, מעוררת פלצות.התגובות הסמי אוטומטיות והפיכתו של כל אשכול למאבק כוחני ואלים בין המינים, מלא בהתבטאויות מזעזעות, זו תופעה כל כך מעציבה שפשוט מחשיכה את הפורום וגורמת לי להרגיש כאילו לא היתה שום התקדמות בעולם. כל מי שתולה בשוויון את אשמתן של הנשים בהרצחן (אני לא מאמינה שאני אשכרה כותבת את השורה הזו ב- 2013), לא מבין שלפני שחוקקו חוקים השומרים ומגנים על נשים, מצבן היה גרוע אלפי מונים. הרי רק ב-1926 ניתנתה לנשים בארץ זכות בחירה, על איזה שיווין אתם מדברים? איפה אתם חיים? ממה אתם כל כך מפחדים? עשיתי לי מנהג, כדי לא להתרגז ואולי כדי להצליח לשרוד בפורום הזה, לא להגיב לכותבים מסוימים. אני רק מקווה בתור אישה שחיה כאן, במדינה הזו, שהגברים האחרים בפורום, יתנו את דעתם לקול המפחיד שמושמע כאן על בסיס יומי, וימתנו אותו. לא להאמין שבשנת 2013 הרוצח הוא בעצם הקורבן והאישה ממשיכה להיות המתקיפה, גם כשהיא מבותרת בתוך מזוודה. חשבון נפש! 
|
|
| |
|
 |
אנגוהוק
חבר מתאריך 24.2.10
6652 הודעות | יום שני ד' בסיון תשע''ג
09:32 13.05.13 |
|
26. קשקשנית !
בתגובה להודעה מספר 24
| |
ערכתי לאחרונה בתאריך 13.05.13 בשעה 09:56 בברכה, אנגוהוק את מאלו שמחשיבה "ריסוק" גברים כקידמה.אם את לא מזהה כאן בעיה אמיתית בכח המשפטי המוגזם שניתן לטובת נשות ישראל , אז לך יש בעיה. את מנסה לחסום דיון ענייני על הבעיה בצורת הניסוח שלך: "מדאיגה, מפחידה ובנימה אישית הייתי אומרת, מעוררת פלצות." בכל זאת באופן אישי אני לא מצדיק רצח נשים ע"י בעליהם!
|
|
| |
|
|
|