ראה וקבל אפליקציית אייפון לפורום סקופים
קבל אפליקציית אנדרויד לפורום סקופים
קבל אפליקציית מחשב לפורום סקופים

גירסת הדפסה   שלח לחבר          
קבוצות דיון סקופים נושא #19631 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 19631      
סקופיונר
חבר מתאריך 20.1.13
2019 הודעות
יום שני ד' בסיון תשע''ג    18:14   13.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  צפו: דרום קוריאנים מציגים צב ריגול בשלט רחוק(מוטמע)  

ערכתי לאחרונה בתאריך 13.05.13 בשעה 18:39 בברכה, סקופיונר

המתיחות בין צפון קוריאה לדרומה מנפקת פיתוחים חדשניים של אמצעי לחימה וריגול – ולעתים, מקוריים במיוחד. במבט ראשון, הפיתוח שהציגו חוקרים בטג'אן שבדרום קוריאה נראה כמו רובוט משוכלל, אולי שואב אבק חדשני. אך כשמביטים מקרוב מבינים: מדובר בצב, ולא סתם צב. אם שואלים את החוקרים מהמכון למדע וטכנולוגיה, מדובר בצב ריגול.

באמצעות מחקר על יכולתם המולדת של צבים להתחמק ממכשולים בדרכים שונות, גילינו שצבים לא תופסים חומרים לבנים כמכשולים, אבל כן מתייחסים כך לחומרים שחורים", ניסה חוקר במכון, לי פיל-סאונג, להסביר את פשר הפיתוח החדשני. "אנחנו מראים להם מכשולי-דמה בצבע שחור, והצבים נמנעים מהם, וכך אנו יכולים למעשה לשלוט בתנועת הצבים". הבחירה בצבים נעשתה בין היתר בגלל השריון המאפשר להם לשאת את המתקן על גבם, אך גם משום שקל להתחקות אחר מסלולם, בשל אטיותם הרבה.

בניסוי שנמשך למעלה משנה, חיברו החוקרים לשריונם של צבים מתקן אלחוטי שנשלט מרחוק, המאפשר לחסום את שדה הראייה שלהם באמצעות מסך שחור. כשהמחסום מורד, הצב מסתובב אינסטינקטיבית ומתחיל לצעוד לכיוון השני, וכך ניתן להובילו במסלול הרצוי. היכולת הזו אולי נועדה במקור לסייע לזוחלים המשוריינים לשרוד בטבע, אך החוקרים חושבים על שימושים אחרים לחלוטין.

"המטרה העיקרית של הפרויקט היא למטרות צבאיות", הבהיר לי. "ממש כמו שרובוטים קטנים משמשים לצרכי פיקוח או איסוף מידע. מעבר לכך, יש הרבה מקומות על כדור הארץ שבני אדם לא יכולים להגיע אליהם, אז אני חושב שהמדענים יוכלו להשתמש בכך גם לנושא הזה". החוקרים הקוריאנים עובדים כעת על יישום העקרונות של ממצאיהם גם על צבי ים ואפילו על דגים. במאמרם הם מודים כי יישום המודל מחוץ למעבדה מציב בפניהם אתגרים חדשים, אבל מאמינים כי אם זה יצליח, יהיה זה כנראה רגע התהילה הגדול ביותר בעולם הצבים, לפחות מאז צבי הנינג'ה.

לחץ כאן לצפיה דרך יוטיוב

http://news.walla.co.il/?w=%2F16%2F2642000

"מי ששואל הוא טיפש לחמש דקות; מי שלא שואל, נשאר טיפש לנצח."

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה           (ניהול: למבזק)           שתף                                           (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  זה מה שיש להם נגד טילים גרעיניים של הצפון? ממש מעודד... אנטי 13.05.13 18:43 1
  כמה שזה אדיוטי ולא מועיל חדשטח 13.05.13 18:55 2
  אם הייתי רואה צב כזה ברחוב, בחיים לא הייתי חושד במשהו... Shiniga 13.05.13 19:01 3
  מעליב מאוד את האינטליגנציה הד״ק. Talco 13.05.13 19:03 4
  חח מוזרים שטורעם 13.05.13 19:37 5

אנטי
חבר מתאריך 2.4.12
2952 הודעות
יום שני ד' בסיון תשע''ג    18:43   13.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. זה מה שיש להם נגד טילים גרעיניים של הצפון? ממש מעודד...  
בתגובה להודעה מספר 0

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
חדשטח
חבר מתאריך 6.5.08
20544 הודעות
יום שני ד' בסיון תשע''ג    18:55   13.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. כמה שזה אדיוטי ולא מועיל  
בתגובה להודעה מספר 0

דיווח Online מהשטח! צילמתם תמונה או סרטון? שמעתם קול נפץ ללא אזעקה? scoop@makfind.com

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
Shiniga
חבר מתאריך 1.9.10
1312 הודעות
אור ליום שלישי ה' בסיון תשע''ג    19:01   13.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. אם הייתי רואה צב כזה ברחוב, בחיים לא הייתי חושד במשהו...  
בתגובה להודעה מספר 0

Talco
חבר מתאריך 19.3.13
1816 הודעות
אור ליום שלישי ה' בסיון תשע''ג    19:03   13.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  4. מעליב מאוד את האינטליגנציה הד״ק.  
בתגובה להודעה מספר 0

דרג אם אהבת!

שטורעם
חבר מתאריך 14.12.12
538 הודעות
אור ליום שלישי ה' בסיון תשע''ג    19:37   13.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  5. חח מוזרים  
בתגובה להודעה מספר 0

שטורעם - סערה (בשפת היידיש)

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
archive