קבוצות דיון
סקופים
נושא #19757
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי
צל"ש
|
ידע
חבר מתאריך 27.4.08
167 הודעות | יום שלישי ה' בסיון תשע''ג
09:54 14.05.13 |

|
האזינו לשר פירון תוקף את דרעי: דרעי דיבר איתי 4 דקות את השיח ניהלתי מול ישי
| |
האזינו לדברים:http://ladaat.info/article.aspx?artid=5931 הערב הוציא דוברו של יו"ר שס אריה דרעי, הודעה ולפיה דרעי הגיע לסיכום עם שר האוצר לפיד ושר החינוך על כך ששר האוצר מוריד מסדר היום את הקיצוץ המתוכנן ברשת מעיין החינוך התורני.
ההודעה נכתבה בלשון הבא: יו"ר ש"ס הרב אריה דרעי, שר האוצר יאיר לפיד ושר החינוך שי פירון, הגיעו הערב לסיכום כי שר האוצר מוריד מסדר היום את הקיצוץ המתוכנן ברשת מעיין החינוך התורני ובמוסדות החינוך העצמאי. אריה דרעי: הורדת הקיצוץ ע"י שר האוצר, היא תחילתה של הידברות שחשובה ונחוצה מאוד בעת הזו לכולנו". האם כך אכן היה? אם תשאלו את שר החינוך הרב שי פירון, המציאות שונה לגמרי. עם דרעי הוא דיבר 4 דקות בלבד, ואת רוב השיח ניהל בכלל מול ח"כ אלי ישי. "למען הסר ספק, משך השיחה ביני לבין דרעי הייתה 4 דקות. לא התדיינתי איתו ולא סיכמתי איתו אלא הודעתי לו. רוב השיח ניהלתי מול אלי ישי ולא איתו", אומר שר החינוך ומוסיף כי מול שר האוצר כלל לא היה דו-שיח, "הוא לא הניד עפעף, ולא נאמרה רבע מילה ואפילו לא צליל, הכל נעשה דרכי". לעצם העניין, הוא אומר כי ההחלטה על דחיית היישום, באה, כי החלטנו שצריך להוציא זאת, שכן מבחינה משפטית יש פה בעיה. "אחרי שראינו שעושים היסטוריה, החלטנו שבמקום ללכת ולהסתבך אולי עם סעיף כזה, אז נקים חינוך חרדי ממלכתי. ולעומת זאת הורדת התקציב נעכב בשנה". במהלך המתוכנן העיכוב ייעשה בשנה, שבמהלך השנה יקימו חינוך ממלכתי חרדי, ואז ניתן יהיה לחזור לתוכנית המקורית. גם שר האוצר לפיד עצמו התייחס לדברים, ובהודעה שהעלה לדף הפייסבוק כתב לפיד "באחת בלילה יצאתי לרגע מחדר הממשלה, הצצתי בטלפון שלי וגיליתי שהבעיה החדשה איתי היא שאני רך מדי כלפי החרדים. זה התחיל שעתיים קודם. שר החינוך, שי פירון, ניגש אלי ואמר שיש בעיה בביטול של תקנה 3-9-א', שהעניקה תקצוב מלא ל"אל המעיין", רשת החינוך של ש"ס. שאלתי מה הבעיה, ושי הסביר שעד שלא נקים באופן רשמי רשת חינוך ממלכתית-חרדית, אנחנו בעצם מבטלים להם את התקציב בלי להציע שום אלטרנטיבה. קיימנו דיון קצר, ובסוף סיכמנו שנדחה בחצי שנה את ביטול התקנה עד להקמת הרשת החדשה. לפני שחזרתי לחדר אמרתי לשי, "אתה יודע מה, אם כבר דוחים, צלצל לדרעי ותספר לו. אין סיבה שהוא ישמע על זה ממישהו אחר." שכחתי עם מי יש לי עסק. בשעתיים שחלפו עד תום הישיבה הבאה, דרעי עשה עלינו סיבוב מסביב לעולם ומכר לתקשורת שנכנענו לו והחלטנו לבטל את הקיצוץ ל"אל המעיין". האמת, אני לא מבין אותו. לא רק שזה שקר גלוי, הוא גם מנע את האפשרות שננסה אי פעם לשתף איתו פעולה בנושאים החשובים לציבור שלו. אז נכון שספגנו נזק תקשורתי (בוחרי "יש עתיד" התרגזו מאוד, מבחינתם בצדק), אבל הרי אי אפשר יהיה להסתיר את האמת ברגע ש-3-9-א' תבוטל – ואל תטעו, היא תבוטל כמובן והתקציב של "אל המעיין" יירד - אז מה יצא לו מזה חוץ מההזדמנות להביך אותנו?".
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק)
שתף
|
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
495

חבר מתאריך 16.4.02
42843 הודעות, 133 מדרגים, 230 נקודות. ראה משוב | יום שלישי ה' בסיון תשע''ג
11:53 14.05.13 |
|
19. אלי ישי זרע וגידל דרעי קצר וגם הצליח להרגיז את פירון ולפיד שיזכרו לו את התרגיל
בתגובה להודעה מספר 0
| |
האזינו לדברים: http://ladaat.info/article.aspx?artid=5931 הערב הוציא דוברו של יו"ר שס אריה דרעי, הודעה ולפיה דרעי הגיע לסיכום עם שר האוצר לפיד ושר החינוך על כך ששר האוצר מוריד מסדר היום את הקיצוץ המתוכנן ברשת מעיין החינוך התורני.
ההודעה נכתבה בלשון הבא: יו"ר ש"ס הרב אריה דרעי, שר האוצר יאיר לפיד ושר החינוך שי פירון, הגיעו הערב לסיכום כי שר האוצר מוריד מסדר היום את הקיצוץ המתוכנן ברשת מעיין החינוך התורני ובמוסדות החינוך העצמאי. אריה דרעי: הורדת הקיצוץ ע"י שר האוצר, היא תחילתה של הידברות שחשובה ונחוצה מאוד בעת הזו לכולנו". האם כך אכן היה? אם תשאלו את שר החינוך הרב שי פירון, המציאות שונה לגמרי. עם דרעי הוא דיבר 4 דקות בלבד, ואת רוב השיח ניהל בכלל מול ח"כ אלי ישי. "למען הסר ספק, משך השיחה ביני לבין דרעי הייתה 4 דקות. לא התדיינתי איתו ולא סיכמתי איתו אלא הודעתי לו. רוב השיח ניהלתי מול אלי ישי ולא איתו", אומר שר החינוך ומוסיף כי מול שר האוצר כלל לא היה דו-שיח, "הוא לא הניד עפעף, ולא נאמרה רבע מילה ואפילו לא צליל, הכל נעשה דרכי". לעצם העניין, הוא אומר כי ההחלטה על דחיית היישום, באה, כי החלטנו שצריך להוציא זאת, שכן מבחינה משפטית יש פה בעיה. "אחרי שראינו שעושים היסטוריה, החלטנו שבמקום ללכת ולהסתבך אולי עם סעיף כזה, אז נקים חינוך חרדי ממלכתי. ולעומת זאת הורדת התקציב נעכב בשנה". במהלך המתוכנן העיכוב ייעשה בשנה, שבמהלך השנה יקימו חינוך ממלכתי חרדי, ואז ניתן יהיה לחזור לתוכנית המקורית. גם שר האוצר לפיד עצמו התייחס לדברים, ובהודעה שהעלה לדף הפייסבוק כתב לפיד "באחת בלילה יצאתי לרגע מחדר הממשלה, הצצתי בטלפון שלי וגיליתי שהבעיה החדשה איתי היא שאני רך מדי כלפי החרדים. זה התחיל שעתיים קודם. שר החינוך, שי פירון, ניגש אלי ואמר שיש בעיה בביטול של תקנה 3-9-א', שהעניקה תקצוב מלא ל"אל המעיין", רשת החינוך של ש"ס. שאלתי מה הבעיה, ושי הסביר שעד שלא נקים באופן רשמי רשת חינוך ממלכתית-חרדית, אנחנו בעצם מבטלים להם את התקציב בלי להציע שום אלטרנטיבה. קיימנו דיון קצר, ובסוף סיכמנו שנדחה בחצי שנה את ביטול התקנה עד להקמת הרשת החדשה. לפני שחזרתי לחדר אמרתי לשי, "אתה יודע מה, אם כבר דוחים, צלצל לדרעי ותספר לו. אין סיבה שהוא ישמע על זה ממישהו אחר." שכחתי עם מי יש לי עסק. בשעתיים שחלפו עד תום הישיבה הבאה, דרעי עשה עלינו סיבוב מסביב לעולם ומכר לתקשורת שנכנענו לו והחלטנו לבטל את הקיצוץ ל"אל המעיין". האמת, אני לא מבין אותו. לא רק שזה שקר גלוי, הוא גם מנע את האפשרות שננסה אי פעם לשתף איתו פעולה בנושאים החשובים לציבור שלו. אז נכון שספגנו נזק תקשורתי (בוחרי "יש עתיד" התרגזו מאוד, מבחינתם בצדק), אבל הרי אי אפשר יהיה להסתיר את האמת ברגע ש-3-9-א' תבוטל – ואל תטעו, היא תבוטל כמובן והתקציב של "אל המעיין" יירד - אז מה יצא לו מזה חוץ מההזדמנות להביך אותנו?". ציטוט מאת: ידע
|
יותר ממה שנכנס לפה, יש להחמיר במה שיוצא מן הפה וגם מהמקלדת
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|