ראה וקבל אפליקציית אייפון לפורום סקופים
קבל אפליקציית אנדרויד לפורום סקופים
קבל אפליקציית מחשב לפורום סקופים

גירסת הדפסה   שלח לחבר          
קבוצות דיון סקופים נושא #19930 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 19930      
udikoren
חבר מתאריך 12.5.13
29 הודעות
יום רביעי ו' בסיון תשע''ג    15:00   15.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  כתבה +סרטון על עמותת ''אשר רוח בו'' אשר מכשירים נערי שוליים ליחידות קרביות  

זה משהו בסגנון נערי רפול שלוקחים נערי שוליים ומכינים אותם לצבא ליחידות קרביות למרות שיש להם תיקים במשטרה,כתבה מאוד מרגשת(אותי לפחות)
מכוון שאני הדרכתי בצבא חלק מנערי רפול שהגיעו לחיל שהייתי מוצב בו.

הקדמה לסרטון:
עמותת “אשר רוח בו” מקימה מכינה קדם–צבאית לנוער בסיכון במצפה רמון. מייסד המכינה, מושיק וולף: רציתי לקחת את העושר הערכי של המכינות ולהתאים אותו לחניכים מעולם אחר”

עמותת “אשר רוח בו” שייסד מושיק וולף, יליד מצפה רמון ותושב מדרשת בן–גוריון כיום, מקימה בימים אלו במצפה רמון מכינה קדם–צבאית לנוער בסיכון. “בתור מי שעבד רבות במכינות צבאיות, ומאידך גם בעל ניסיון בעבודה עם נוער בסיכון, ראיתי תופעה עצובה של חיזוק השכבות החזקות בזמן שאוכלוסיות שלמות נשארות מאחור בגלל משפחה לא מתפקדת, סביבה בעייתית או רקע פלילי”, מסביר וולף. “אז רציתי לקחת את העושר הערכי של המכינות ולהתאים אותו לחניכים מעולם אחר”. לדבריו, הוא בחר לסגור מעגל ולפתוח את המכינה במקום הולדתו, בבניין הדירות “צימר בשיכון”.

יו”ר העמותה הוא האלוף במיל’ גיורא איילנד, מי שהיה בעבר ראש המועצה לביטחון לאומי. חברים נוספים הם אדי גטלובסקי – מנהל בית ספר התיכון בכפר הנוער “קדמה”, פיני בדש – ראש מועצת עומר, אילן רופין – מנהל רשת בתי הספר האתגריים של ברנקו וויס, אריה ברוידה – מנהל מחלקת החינוך במצפה רמון ועומרי פריש – מייסד ומנהל את “כפר איזון”.

העמותה גייסה כבר 20 חניכים, כולם תושבי הנגב בעלי רקע מגוון. החניכים יתנדבו פעמיים בשבוע במצפה רמון, יעבדו בחוות באזור ובשאר הזמן ייהנו משיעורי יצירה, תנועה, אקולוגיה, סדרות מנהיגות ועוד.

כבר בשלב הזה, לפני הצבא, תתלווה לחניכים מש”קית ת”ש שתטפל בבעיות הסוציו–אקונומיות והקיומיות שלהם, ואף תסייע לאלה אשר לא קיבלו אישור לשירות צבאי, אם ירצו, להתקבל בכל זאת למערכת הצבאית.

חלק גדול מהמימון למיזם הגיע מיהלומנים יהודים בבלגיה, וכרגע וולף נמצא בשלב גיוס נוסף. “יש הרבה אנשים שעוזרים בפעילות כמתנדבים, אם זה ייעוץ של רואה חשבון וכדומה. אבל עדיין אני זקוק לעוד משאבים על מנת להמשיך”, הוא אומר.

לחץ כאן לצפיה דרך יוטיוב

חבל שהסכף הולך למקומות אחרים

כן זה אני madboy לשעבר

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה           (ניהול: למבזק)           שתף       
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  לא חבל על ההשקעה?! udikoren 15.05.13 20:27 1
  איך הגיעו לעלות שנתית של 50 אלף ש''ח לחניך ??? ישראלצ'יק 15.05.13 20:57 2
  ההשוואה לנערי רפול לא במקומה, וד''ל.. College Boy 15.05.13 21:02 3
     אני לא רואה שוני מנערי רפול לחברה האלה,במקרה היו לי כמה תחת פיקודי,אלה אם udikoren 15.05.13 21:06 4

udikoren
חבר מתאריך 12.5.13
29 הודעות
אור ליום חמישי ז' בסיון תשע''ג    20:27   15.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. לא חבל על ההשקעה?!  
בתגובה להודעה מספר 0

כן זה אני madboy לשעבר

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
ישראלצ'יק לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 2.4.12
1832 הודעות, 19 מדרגים, 38 נקודות.  ראה משוב
אור ליום חמישי ז' בסיון תשע''ג    20:57   15.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. איך הגיעו לעלות שנתית של 50 אלף ש''ח לחניך ???  
בתגובה להודעה מספר 0

לפיד הבטחת לבטל את 'החשמל חינם'...נו איפה זה??... https://www.youtube.com/watch?v=R19p5Vz9PXE

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
College Boy לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 30.1.13
554 הודעות, 1 מדרגים, 2 נקודות.  ראה משוב
אור ליום חמישי ז' בסיון תשע''ג    21:02   15.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. ההשוואה לנערי רפול לא במקומה, וד''ל..  
בתגובה להודעה מספר 0

udikoren
חבר מתאריך 12.5.13
29 הודעות, דרגו את udikoren
אור ליום חמישי ז' בסיון תשע''ג    21:06   15.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  4. אני לא רואה שוני מנערי רפול לחברה האלה,במקרה היו לי כמה תחת פיקודי,אלה אם  
בתגובה להודעה מספר 3

תוכיח לי אחרת.

כן זה אני madboy לשעבר

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
archive