זה משהו בסגנון נערי רפול שלוקחים נערי שוליים ומכינים אותם לצבא ליחידות קרביות למרות שיש להם תיקים במשטרה,כתבה מאוד מרגשת(אותי לפחות)
מכוון שאני הדרכתי בצבא חלק מנערי רפול שהגיעו לחיל שהייתי מוצב בו.הקדמה לסרטון:
עמותת “אשר רוח בו” מקימה מכינה קדם–צבאית לנוער בסיכון במצפה רמון. מייסד המכינה, מושיק וולף: רציתי לקחת את העושר הערכי של המכינות ולהתאים אותו לחניכים מעולם אחר”
עמותת “אשר רוח בו” שייסד מושיק וולף, יליד מצפה רמון ותושב מדרשת בן–גוריון כיום, מקימה בימים אלו במצפה רמון מכינה קדם–צבאית לנוער בסיכון. “בתור מי שעבד רבות במכינות צבאיות, ומאידך גם בעל ניסיון בעבודה עם נוער בסיכון, ראיתי תופעה עצובה של חיזוק השכבות החזקות בזמן שאוכלוסיות שלמות נשארות מאחור בגלל משפחה לא מתפקדת, סביבה בעייתית או רקע פלילי”, מסביר וולף. “אז רציתי לקחת את העושר הערכי של המכינות ולהתאים אותו לחניכים מעולם אחר”. לדבריו, הוא בחר לסגור מעגל ולפתוח את המכינה במקום הולדתו, בבניין הדירות “צימר בשיכון”.
יו”ר העמותה הוא האלוף במיל’ גיורא איילנד, מי שהיה בעבר ראש המועצה לביטחון לאומי. חברים נוספים הם אדי גטלובסקי – מנהל בית ספר התיכון בכפר הנוער “קדמה”, פיני בדש – ראש מועצת עומר, אילן רופין – מנהל רשת בתי הספר האתגריים של ברנקו וויס, אריה ברוידה – מנהל מחלקת החינוך במצפה רמון ועומרי פריש – מייסד ומנהל את “כפר איזון”.
העמותה גייסה כבר 20 חניכים, כולם תושבי הנגב בעלי רקע מגוון. החניכים יתנדבו פעמיים בשבוע במצפה רמון, יעבדו בחוות באזור ובשאר הזמן ייהנו משיעורי יצירה, תנועה, אקולוגיה, סדרות מנהיגות ועוד.
כבר בשלב הזה, לפני הצבא, תתלווה לחניכים מש”קית ת”ש שתטפל בבעיות הסוציו–אקונומיות והקיומיות שלהם, ואף תסייע לאלה אשר לא קיבלו אישור לשירות צבאי, אם ירצו, להתקבל בכל זאת למערכת הצבאית.
חלק גדול מהמימון למיזם הגיע מיהלומנים יהודים בבלגיה, וכרגע וולף נמצא בשלב גיוס נוסף. “יש הרבה אנשים שעוזרים בפעילות כמתנדבים, אם זה ייעוץ של רואה חשבון וכדומה. אבל עדיין אני זקוק לעוד משאבים על מנת להמשיך”, הוא אומר.