קבוצות דיון
סקופים
נושא #20022
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי
צל"ש
|
אמיתי

חבר מתאריך 14.7.09
1063 הודעות, 30 מדרגים, 59 נקודות. ראה משוב | יום חמישי ז' בסיון תשע''ג
00:28 16.05.13 |

|
מפה מעניינת של ארץ ישראל משנת תש''ט (תמונה) - לא ממש סקופ אבל מעניין
| |
ננעל בתאריך 16.05.13 בשעה 01:49 על-ידי Maya את המפה שבתצלום סרקתי מהכריכה הפנימית של תנ"ך שברשותי. התנ"ך הוא בהוצאת סיני, תל אביב תש"ט, "הוצאה מיוחדת של הועד הארצי למען החייל". בעמוד השער כתוב: "חג החרות תש"ט. והגית בו יומם ולילה... לחיילי ישראל, אשר בדמם ובקרבנם חשלו מחדש את חרות העם והציבו גבול למדינת ישראל, שַׁי יְקָר - ספר הספרים לישראל, מזכרת לימים הגדולים של מלחמת ישראל בשנות תשח-תשט. הועד הארצי למען החייל". על החתום: יוסף ברץ, יו"ר. התנ"ך עצמו הוא ככל הנראה - בעוונותינו - תצלום של הוצאה נוצרית, ש"גוירה" לצורך העניין. התבנית קטנה, 7.5X11.5 ס"מ, והאותיות זעירות, קצת פחות ממילימטר רבוע כל אות. אני מביא את המפה כי היא הפתיעה אותי בגבולותיה. כותרת המפה היא: "ארץ-ישראל וסביבותיה בימינו" (תזכורת: שנת תש"ט). אין זכר ל"קו הירוק" המפורסם, לא ביו"ש ולא ברצועת עזה. קו הגבול המזרחי נושק לנהר הירדן, ובדרום-מערב הגבול מגיע לים התיכון ליד רפיח. חיפשתי קצת בגוגל-תמונות ומצאתי כמה מפות של ארץ ישראל מאותה התקופה, ובכולן מסומן הגבול בקו הירוק ולא כמו כאן.
למנהלים: אם ידיעה זו אינה מתאימה לפורום הנוכחי - קבלו את התנצלותי ואפשר לנעול. פרסמתי ידיעה זו בפורום מסמכים, אבל אני רואה שאין שם כמעט נוכחות של גולשים אז הבאתי גם לכאן.

|
| |
|
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
|