קבוצות דיון
סקופים
נושא #20029
|
מנהל
סגן המנהל
מפקח
עיתונאי
צל"ש
|
אוהבחדשות

חבר מתאריך 2.4.12
14411 הודעות, 71 מדרגים, 134 נקודות. ראה משוב | יום חמישי ז' בסיון תשע''ג
01:33 16.05.13 |

|
שער מעריב - עדויות חיילים: ”אנו חיילים עם נשק, משרתים בתור ליצנים של הפלסטינים”
| |
עבר עריכה לאחרונה בתאריך 16.05.13 בשעה 08:04 על-ידי זקי ושות (מפקח)
 אנו חיילים עם נשק, משרתים בתור ליצנים של הפלסטינים לידי מעריב הגיעו עשרות עדויות של חיילים בסדיר ובמילואים שמתארות מציאות של חוסר אונים מול פקודות מעורפלות ועמומות בכל הנוגע להתמודדות עם האלימות בשטחים. המפקדים מזהירים: אי אפשר להגן על החיילים, אנחנו מאבדים את ההרתעה" "אנחנו לא הלכנו במילואים האלה. ברחנו. רק ברחנו", מעיד סמל ראשון ש', לוחם שעשה לאחרונה מילואים באזור יהודה ושומרון. "יצאנו מהמילואים מאד מפוחדים. כל מי שהיה איתי יצא מפוחד. אני מפחד. אתה חוזר הביתה, אתה מרוסק. אתה מתבייש ללבוש מדים. חזרתי מושפל. ואללה, זורקים עליי אבנים. אני נמצא כמו איזה ברווז. עם נשק, עם אפוד, עם מחסניות. כל האמצעים בידיים שלי, ואני מתבייש להגיד לך, שאני לא יכול להגיב". עדותו של ש' היא אחת מעשרות עדויות שהגיעו למוסף "סופשבוע" של מעריב בשבועות האחרונים. העדים, לוחמים בסדיר ובמילואים. כולם שירתו בחודשים האחרונים בשטחי יהודה ושומרון. חלקם משרת שם בימים אלה. בפי כולם אותו סיפור. בעשרות אירועים של הפרות סדר, יידוי אבנים והשלכות בקבוקי תבערה לעבר חיילים, הם טוענים, היחס של צה"ל הוא שתיקה, התעלמות, התחפרות ובריחה. "אתה פשוט עומד ורואה את האבנים עפות", מתאר ש'. הוא בן 40. מרעננה . עושה מילואים בגזרת רמאללה. "אתה אומר'יאללה, זה יפגע בי, זה כמעט פגע בי, זה לא פגע. טוטו'". ואתה מגיב? "אתה לא יכול להגיב. אין לך מחסה. אתה על הכביש. לימדו אותנו להיות לוחמים. לא לימדו אותנו לבוא ולהיות ברווזים. אתה עומד מאחורי הג'יפ ומתחבא". העדויות נגבו בהקפדה יתרה. הן הוצלבו. החלטנו להעלות אותן על הכתב, רק אחרי שווידאנו שלא מדובר רק בקומץ אנשים, אלה בתופעה. העדים מייצגים קשת רחבה באוכלוסייה הישראלית. יש בהם חיילים מכל קצות הארץ. הם משרתים בגזרות שונות, ובחטיבות שונות. צעיר העדים, בן 19, לוחם בשירות חובה. המבוגר, בן 44. כולם נדרשו לספר על מקרה שקרה להם. אירועים שחוו בעצמם. לא מדובר בעדות שמיעה. כשהתבקשו לתאר את מה שעבר עליהם במהלך הקו, השתמשו כמעט כולם באותם ביטויים: "השפלה", " בושה", " סירוס", " אימפוטנציה" ו"חוסר אונים". בגלוי סיפרו על סיטואציות שבהן ברחו מהפלסטינים, או התחבאו. "אין חתירה למגע", העידו . מ', בן 28, מפקד מחלקה מרחובות, סיפר: "יצאנו לעשות חסם, בידוק, בין שני כפרים באיזה לילה. אחרי 15 דקות בשטח, התחלנו לשמוע שריקות מהכפר השכן. הבנו שהם הולכים להפרת סדר. היינו שמונה אנשים בסך הכל. אני המפקד. ידעתי שייקח זמן אם נבקש תגבורת. אמרתי'זה לא מתאים'. ישר התקפלנו והלכנו, פשוט נעלמנו משם. ברחנו. אני כבר אומר חופשי את המילה'בריחה'". מ' מספר על אירוע נוסף: "חייל אצלנו נפל ונפצע. הוא היה בוואדי עם עוד כמה לוחמים. זרקו עליהם אבנים, גם קרשים עם מסמרים. אני הייתי חמישים-מאה מטר משם עם החיילים שלי. לא היה לנו שום אמצעי להגן עליהם ולמנוע את זה. ביקשתי אישור לירי חי, מהברכיים ומטה, רק קלעים. לא אישרו לנו. חיכינו. הדגשתי שאלה מסיתים שזורקים אבנים. לא קיבלו שום החלטה. אחר כך התחלנו לחלץ את הכוח לאחור. היינו כמו ברווזים במטווח. עם הזנב בין הרגליים. חוטפים אבנים ושותקים. עד שברחנו משם. באתי למג"ד, שאלתי אותו למה לא קיבלנו הוראות בשטח, למה לא ידענו מה קורה, ואיפה הפקודות - קיבלנו פקודות מעורפלות גם שם - ואיפה הייתה'החמרת מצב'". מה הוא ענה? "הוא אמר לי' זה לא לבנון פה, בסדר?', 'וגם מלבנון יצאנו עם פצועים'. כאילו ,'זה לא סיפור גדול'". ל' מתאר את הסיטואציה הכי משפילה שחווה: "זורקים עליי אבנים, ואנחנו עומדים ומסתכלים והם יודעים שלא נעשה כלום. ואז מישהו פשוט הוריד את המכנסיים שלו, מול הפרצוף שלי, והתחיל לנענע באיבר שלו מולנו. אתה מבין שהוא משתין עליך. אתה כלום בשבילו. בן אדם שעושה לך דבר כזה מול הפרצוף, התגובה צריכה להיות תקיפה. אבל אתה חייל, אתה לא יכול לעשות את זה. אז אתה פשוט עומד שם ומסתכל ואתה אומר'בחייאת רבאק, מה אני עושה פה?'. הוא אמור להירתע ממך, והוא פשוט מראה לך בדיוק מה הוא מרגיש כלפיך". ע' שב ממילואים לפני פחות משבוע. בן 29, מתל אביב. "חזרנו עם שלושה פצועים קל", הוא מסכם. "אחד בחזה, שניים ברגליים. זו רק שאלה של זמן עד שיקרה שם אסון. אתה עושה מילואים בתור ליצן של הפלסטינים. זה מקומם. זה משפיל". קצין בכיר בפיקוד המרכז שנחשף לחלק מהעדויות שמפורסמות בכתבה אמר ש"נלמד את האירועים החריגים ונטפל בהם". תגובת הקצין הבכיר מובאת בהרחבה גם היא במוסף "סופשבוע" מחר. "נשפר את האופן שבו אנחנו מעבירים את הדברים, בעיקר למפקדים הזוטרים. הוראות הפתיחה באש שאנחנו נותנים מאפשרות לבצע את המשימות באיו"ש. אין סיבה מקצועית, לא ברוח הדברים ולא בפרשנות שלהם, להגיע למצבים שבהם חיילי צה"ל צריכים לברוח או להרגיש שאין להם יכולת להגיב. טענות על חוסר יכולת תגובה נובעות מבעיה מקצועית ומחוסר הבנה ולא מפגם מהותי בהוראות עצמן, ועדיין אני לא מתנער מאחריות. האחריות היא עלינו. צריך להסביר טוב יותר את הוראות הפתיחה באש. לא לשנות באותן. בעיקר צריך לתרגל אותן. ההסבר לא תמיד מובן". בדובר צה"ל הגיבו: "כוחות צה"ל הפועלים במרחב יהודה ושומרון מתמודדים באופן יומיומי עם מציאות מורכבת ואתגרים הדורשים מקצועיות ונחישות לצד הפעלת שיקול דעת. הוראות הפתיחה באש באיו"ש מאפשרות טווח תגובה מתאים למגוון רחב של איומים מולם מתמודדים כוחות צה"ל והן נבחנות מעת לעת בהתאם להערכת מצב. יש להדגיש כי נקיטת פעילות מידתית נגד מפרי סדר ופעילי טרור עממי אינה סותרת פעולה נחושה ואפקטיבית וביסודה עומדת ההבנה כי מספר נפגעים מצומצם ככל הניתן יסייע בשמירה על היציבות הביטחונית באזור". התחקיר המלא והעדויות מחר בסופשבוע http://m.nrg.co.il/online/1/ART2/470/235.html?hp=1&cat=875&loc=2
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למבזק)
שתף
|
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
| האשכול |
מחבר |
תאריך כתיבה |
מספר |
פעם זה היה ''יורים ובוכים'' ועכשיו המציאות היא ''חוטפים ובוכים''. |
Q |
16.05.13 01:38 |
1 |
אם כוונת הצבא שהחיילים יספגו מכות ופציעות, כי זה מצטלם טוב, למה לגייס חיילים? |
dave333 |
16.05.13 01:43 |
2 |
אם אלפי חיילים יירו על הרוצחים הערבים התוקפנים |
LolaMontez |
16.05.13 10:07 |
36 |
הלוואי. |
se7en |
16.05.13 11:14 |
47 |
די, די, אי אפשר לסבול את זה יותר, נמאס כבר |
Cabrio |
16.05.13 01:44 |
3 |
משיחות עם חיילים אמש והיום בעמדת שמירה |
מורשה |
16.05.13 01:46 |
4 |
בנט בממשלה |
תפוח |
16.05.13 01:50 |
5 |
אם לא אתה ושכמותך בן ארי היה היום בכנסת |
שומר הלילה |
16.05.13 03:10 |
12 |
וזה היה עושה כמובן את ההבדל. |
מובחר |
16.05.13 03:35 |
16 |
חוקי ה-N.I.F ב-קנה, נראה מה יהיה כששרת המשפטים תכנס לפעולה |
dave333 |
16.05.13 01:56 |
7 |
תכף יגיעו הכדורי ספוג, ונוכל להיות רגועים. |
סקופיונר |
16.05.13 01:55 |
6 |
שותקים ושותקים ושותקים |
TAL1983 |
16.05.13 02:01 |
8 |
מה הסיפור שלהם לא להיחשף ? אסור ? |
ישראלצ'יק |
16.05.13 02:13 |
9 |
ומי יגונן עליהם מפני תביעות? |
החתול הסמוראי |
16.05.13 11:41 |
51 |
כל הכבוד למעריב שמציפים את הנושא בעמוד הראשי |
פרה אדומה |
16.05.13 02:24 |
10 |
בעיתון של נוני לא תראו כתבה כזו אפילו בעמוד נידח |
אורוול 1984 |
16.05.13 02:33 |
11 |
כשאלוף הפיקוד שמאלן הוא טליה ששון 2 |
Isrtv |
16.05.13 03:16 |
13 |
הצבא מצוין. קובעי המדיניות הם אפסים ופחדנים אחד אחד! |
gandalf |
16.05.13 03:19 |
14 |
נמאס מזה שדורכים עלינו ! נמאס |
Tzur |
16.05.13 03:29 |
15 |
התגברות האלימות ביו״ש זה נטו נובע מכל |
Isrtv |
16.05.13 03:36 |
17 |
נותני הפקודות סמרטוטים |
איש י-ם |
16.05.13 06:54 |
18 |
הכתבה המלאה: ''אנו חיילים עם נשק, משרתים בתור ליצנים של הפלסטינים''. |
אוהבחדשות |
16.05.13 07:52 |
19 |
נוסף לאשכול, תודה |
זקי ושות |
16.05.13 08:06 |
20 |
האינטיפאדה השלישית כבר כאן והגיע הזמן שיתחילו לחסל אותה |
רב סרן במיל |
16.05.13 08:12 |
21 |
בזכות בית המשפט, ארגוני השמאל ,בצלם ועוד זבל הפכנו לסמרטוטים! |
עידור |
16.05.13 08:12 |
22 |
וגם בזכות הרפיסות המנהיגותית ושמירת התחת ע''י פקודות מעורפלות! |
ליאונרדו |
16.05.13 08:18 |
24 |
המשך הפיאסקו של המרמרה, עם רובי הצבע. לידיעת המדושנים בקריה! |
ליאונרדו |
16.05.13 08:14 |
23 |
בוקר טוב |
Madridista |
16.05.13 08:24 |
25 |
מדוע יש לי תחושה ש''הקצין הבכיר'', משקר? |
מהיהודים |
16.05.13 08:32 |
26 |
התחושה שלך נכונה |
R_T |
16.05.13 08:47 |
28 |
יש מזימה לפרק את המדינה. מחלקים נתחים ממנה מתנה:נגב,ירושלים,עזה... |
גבריאל |
16.05.13 08:43 |
27 |
מזכיר לי את האינתיפאדה הראשונה |
כחול |
16.05.13 08:49 |
29 |
לסלק מצמרת צה''ל את כל התבוסתנים שהשתלטו על הפיקוד. ניצן אלון הוא דוגמה |
ליה |
16.05.13 09:02 |
30 |
דבר ראשון יש להעיף את עלוב הפיקוד! |
אבא אבן |
16.05.13 09:05 |
31 |
מה היו אומרים הליכודניקים הגיבורים על ממשלת מרץ במצב כזה? הליכוד = שמאל קיצוני |
Klaus |
16.05.13 09:07 |
32 |
מדיניות רופסת שלנו מזיקה לשני הצדדים |
ברדני |
16.05.13 09:07 |
33 |
כשצועקים לנו ''שוויון בנטל'' |
bluestar |
16.05.13 09:09 |
34 |
ככה זה כשיש לנו ליצן בלון בתור נותן הפקודות. חייבים להעיף אותו לפני שהנזק יגבר |
ציון |
16.05.13 10:07 |
35 |
גם לישראל יש את ''העלאווים'' שלה. |
אנגוהוק |
16.05.13 10:19 |
37 |
אני קורא את זה מחדש ושוב |
Tzur |
16.05.13 10:22 |
38 |
מעשה ביבי לאיבוד ההרתעה משלהבת את האיסלאם הקיצוני שעושה מצהל בדיחה |
אשדודה |
16.05.13 10:23 |
39 |
להיות חייל צהל היום זה לברוח מהר ולהשיג את האבן שבעיקבותיו |
אשדודה |
16.05.13 10:24 |
40 |
שלטון המנתק עצמו מהשדרה הדתית היהודית הופך מהר לרופס חסר שדרה והחלטה בכל נושא. |
yaak |
16.05.13 10:26 |
41 |
רק חבל שהשדרה החרדית יהודית מנתקת עצמה מצה''ל. צהל עם מאמינים היה עושה שינויי |
אשדודה |
16.05.13 10:33 |
45 |
ב״ה, לפחות עכשיו לא יגידו ״כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה״ |
Talco |
16.05.13 10:30 |
42 |
כוחות N.I.F ''גיבורים'' רק על יהודים ! |
אנגוהוק |
16.05.13 10:30 |
43 |
תגובתו של קצין בכיר בפקמ''ז זו עליבות נפש וחוסר מסוגלות לקחת אחריות על הפקרה! |
Ferenci |
16.05.13 10:31 |
44 |
הכי מקוממות התשובות הטיפשיות ולא יצירתיות של הצבא. כנראה אין להם |
ליאונרדו |
16.05.13 10:53 |
46 |
צריך פשוט להפסיק לפחד...ולא להגיע לבתי המשפט. |
se7en |
16.05.13 11:16 |
48 |
נורא ואיום, מדינה שמפקירה את החיילים שלה ויורקת להם בפרצוף- הממשלה, הפיקוד, |
blue moon |
16.05.13 11:32 |
49 |
סרטון מהשבוע האחרון - פלסטינים יורים גז מדמיע לעבר חיילים ויושבים וצוחקים |
doer |
16.05.13 11:40 |
50 |
והליצנים האלה בחזית יצירת הרתעה |
Dudi |
16.05.13 11:42 |
52 |
עדות אישית מהמילואים האחרונים |
בולגקוב |
16.05.13 11:56 |
53 |
שיפתחו קבוצת פייסבוק ''מסרבים להיות כוסית''. אם לא אוספים 100,000 תוך חודש אז |
Aitan Cohen |
16.05.13 12:26 |
54 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
אוהבחדשות

חבר מתאריך 2.4.12
14411 הודעות, 71 מדרגים, 134 נקודות. ראה משוב | יום חמישי ז' בסיון תשע''ג
07:52 16.05.13 |

|
19. הכתבה המלאה: ''אנו חיילים עם נשק, משרתים בתור ליצנים של הפלסטינים''.
בתגובה להודעה מספר 0
| |
לידי מעריב הגיעו עשרות עדויות של חיילים בסדיר ובמילואים שמתארות מציאות של חוסר אונים מול פקודות מעורפלות ועמומות בכל הנוגע להתמודדות עם האלימות בשטחים. המפקדים מזהירים: אי אפשר להגן על החיילים, אנחנו מאבדים את ההרתעה" "אנחנו לא הלכנו במילואים האלה. ברחנו. רק ברחנו", מעיד סמל ראשון ש', לוחם שעשה לאחרונה מילואים באזור יהודה ושומרון. "יצאנו מהמילואים מאד מפוחדים. כל מי שהיה איתי יצא מפוחד. אני מפחד. אתה חוזר הביתה, אתה מרוסק. אתה מתבייש ללבוש מדים. חזרתי מושפל. ואללה, זורקים עליי אבנים. אני נמצא כמו איזה ברווז. עם נשק, עם אפוד, עם מחסניות. כל האמצעים בידיים שלי, ואני מתבייש להגיד לך, שאני לא יכול להגיב". עדותו של ש' היא אחת מעשרות עדויות שהגיעו למוסף "סופשבוע" של מעריב בשבועות האחרונים. העדים, לוחמים בסדיר ובמילואים. כולם שירתו בחודשים האחרונים בשטחי יהודה ושומרון. חלקם משרת שם בימים אלה. בפי כולם אותו סיפור. בעשרות אירועים של הפרות סדר, יידוי אבנים והשלכות בקבוקי תבערה לעבר חיילים, הם טוענים, היחס של צה"ל הוא שתיקה, התעלמות, התחפרות ובריחה. "אתה פשוט עומד ורואה את האבנים עפות", מתאר ש'. הוא בן 40. מרעננה . עושה מילואים בגזרת רמאללה. "אתה אומר'יאללה, זה יפגע בי, זה כמעט פגע בי, זה לא פגע. טוטו'". ואתה מגיב? "אתה לא יכול להגיב. אין לך מחסה. אתה על הכביש. לימדו אותנו להיות לוחמים. לא לימדו אותנו לבוא ולהיות ברווזים. אתה עומד מאחורי הג'יפ ומתחבא". העדויות נגבו בהקפדה יתרה. הן הוצלבו. החלטנו להעלות אותן על הכתב, רק אחרי שווידאנו שלא מדובר רק בקומץ אנשים, אלה בתופעה. העדים מייצגים קשת רחבה באוכלוסייה הישראלית. יש בהם חיילים מכל קצות הארץ. הם משרתים בגזרות שונות, ובחטיבות שונות. צעיר העדים, בן 19, לוחם בשירות חובה. המבוגר, בן 44. כולם נדרשו לספר על מקרה שקרה להם. אירועים שחוו בעצמם. לא מדובר בעדות שמיעה. כשהתבקשו לתאר את מה שעבר עליהם במהלך הקו, השתמשו כמעט כולם באותם ביטויים: "השפלה", " בושה", " סירוס", " אימפוטנציה" ו"חוסר אונים". בגלוי סיפרו על סיטואציות שבהן ברחו מהפלסטינים, או התחבאו. "אין חתירה למגע", העידו . מ', בן 28, מפקד מחלקה מרחובות, סיפר: "יצאנו לעשות חסם, בידוק, בין שני כפרים באיזה לילה. אחרי 15 דקות בשטח, התחלנו לשמוע שריקות מהכפר השכן. הבנו שהם הולכים להפרת סדר. היינו שמונה אנשים בסך הכל. אני המפקד. ידעתי שייקח זמן אם נבקש תגבורת. אמרתי'זה לא מתאים'. ישר התקפלנו והלכנו, פשוט נעלמנו משם. ברחנו. אני כבר אומר חופשי את המילה'בריחה'". מ' מספר על אירוע נוסף: "חייל אצלנו נפל ונפצע. הוא היה בוואדי עם עוד כמה לוחמים. זרקו עליהם אבנים, גם קרשים עם מסמרים. אני הייתי חמישים-מאה מטר משם עם החיילים שלי. לא היה לנו שום אמצעי להגן עליהם ולמנוע את זה. ביקשתי אישור לירי חי, מהברכיים ומטה, רק קלעים. לא אישרו לנו. חיכינו. הדגשתי שאלה מסיתים שזורקים אבנים. לא קיבלו שום החלטה. אחר כך התחלנו לחלץ את הכוח לאחור. היינו כמו ברווזים במטווח. עם הזנב בין הרגליים. חוטפים אבנים ושותקים. עד שברחנו משם. באתי למג"ד, שאלתי אותו למה לא קיבלנו הוראות בשטח, למה לא ידענו מה קורה, ואיפה הפקודות - קיבלנו פקודות מעורפלות גם שם - ואיפה הייתה'החמרת מצב'". מה הוא ענה? "הוא אמר לי' זה לא לבנון פה, בסדר?', 'וגם מלבנון יצאנו עם פצועים'. כאילו ,'זה לא סיפור גדול'". ל' מתאר את הסיטואציה הכי משפילה שחווה: "זורקים עליי אבנים, ואנחנו עומדים ומסתכלים והם יודעים שלא נעשה כלום. ואז מישהו פשוט הוריד את המכנסיים שלו, מול הפרצוף שלי, והתחיל לנענע באיבר שלו מולנו. אתה מבין שהוא משתין עליך. אתה כלום בשבילו. בן אדם שעושה לך דבר כזה מול הפרצוף, התגובה צריכה להיות תקיפה. אבל אתה חייל, אתה לא יכול לעשות את זה. אז אתה פשוט עומד שם ומסתכל ואתה אומר'בחייאת רבאק, מה אני עושה פה?'. הוא אמור להירתע ממך, והוא פשוט מראה לך בדיוק מה הוא מרגיש כלפיך". ע' שב ממילואים לפני פחות משבוע. בן 29, מתל אביב. "חזרנו עם שלושה פצועים קל", הוא מסכם. "אחד בחזה, שניים ברגליים. זו רק שאלה של זמן עד שיקרה שם אסון. אתה עושה מילואים בתור ליצן של הפלסטינים. זה מקומם. זה משפיל". קצין בכיר בפיקוד המרכז שנחשף לחלק מהעדויות שמפורסמות בכתבה אמר ש"נלמד את האירועים החריגים ונטפל בהם". תגובת הקצין הבכיר מובאת בהרחבה גם היא במוסף "סופשבוע" מחר. "נשפר את האופן שבו אנחנו מעבירים את הדברים, בעיקר למפקדים הזוטרים. הוראות הפתיחה באש שאנחנו נותנים מאפשרות לבצע את המשימות באיו"ש. אין סיבה מקצועית, לא ברוח הדברים ולא בפרשנות שלהם, להגיע למצבים שבהם חיילי צה"ל צריכים לברוח או להרגיש שאין להם יכולת להגיב. טענות על חוסר יכולת תגובה נובעות מבעיה מקצועית ומחוסר הבנה ולא מפגם מהותי בהוראות עצמן, ועדיין אני לא מתנער מאחריות. האחריות היא עלינו. צריך להסביר טוב יותר את הוראות הפתיחה באש. לא לשנות באותן. בעיקר צריך לתרגל אותן. ההסבר לא תמיד מובן". בדובר צה"ל הגיבו: "כוחות צה"ל הפועלים במרחב יהודה ושומרון מתמודדים באופן יומיומי עם מציאות מורכבת ואתגרים הדורשים מקצועיות ונחישות לצד הפעלת שיקול דעת. הוראות הפתיחה באש באיו"ש מאפשרות טווח תגובה מתאים למגוון רחב של איומים מולם מתמודדים כוחות צה"ל והן נבחנות מעת לעת בהתאם להערכת מצב. יש להדגיש כי נקיטת פעילות מידתית נגד מפרי סדר ופעילי טרור עממי אינה סותרת פעולה נחושה ואפקטיבית וביסודה עומדת ההבנה כי מספר נפגעים מצומצם ככל הניתן יסייע בשמירה על היציבות הביטחונית באזור". התחקיר המלא והעדויות מחר בסופשבוע http://m.nrg.co.il/online/1/ART2/470/235.html?hp=1&cat=875&loc=2
|
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
| |
|
 |
|
רב סרן במיל

חבר מתאריך 19.6.11
1655 הודעות, 14 מדרגים, 28 נקודות. ראה משוב | יום חמישי ז' בסיון תשע''ג
08:12 16.05.13 |

|
21. האינטיפאדה השלישית כבר כאן והגיע הזמן שיתחילו לחסל אותה
בתגובה להודעה מספר 0
 |
האינטיפאדה השלישית כבר כאן . פיגועי הטרור כבר כאן , ועם מתגברים מיום ליום . רק אתמול יצאו בנס 3 חיילים שבקבוק תבערה נזרק לעבר הגיף בו נסעו בדרום הר חברון , והגיף עלה באש . ובקושי נושא זה עלה לכותרות . וזה רק קצה הקרחון . מטעני נפץ מושלכים ללא הרף לעבר קבר רחל , בקבוקי תבערה מושלכים בכמויות לעבר כוחות הבטחון וסלעים ענקיים מושלכים על תושבים וחיילים והם לצערנו גם הורגים . משום מה המדיניות של ממשלת ישראל , כביכול לא להצית את האש , לא להגיב בירי חי בכדי לא להרוג במחבלים המתפרעים , רק מדליקה יותר את האש . המחבלים הערורים , בראותם כי אין אנו מגיבים , מרימים את הראש ומנסים הם להגביר את האש .אני מאוד מקווה שלא ממתינים להתפוצצות של אוטובוסים ומסעדות בכדי שוב לצאת למבצע לחיסול הטרור . אך לדאבוני , ממשלת ישראל , והעומד בראשה , לא יעשו כזה מבצע , וגם לא יודו שיש אינטיפאדה . וגם אצלנו בדרום הירי לא פוסק , ושום פעילות רצינית לא נראית באופק . העם רוצה ביטחון https://facebook.com/groups/139672179456017 |
|
| |
|
ליה
חבר מתאריך 2.9.10
9144 הודעות | יום חמישי ז' בסיון תשע''ג
09:02 16.05.13 |
|
30. לסלק מצמרת צה''ל את כל התבוסתנים שהשתלטו על הפיקוד. ניצן אלון הוא דוגמה
בתגובה להודעה מספר 0
| |
ערכתי לאחרונה בתאריך 16.05.13 בשעה 09:06 בברכה, ליה מבישה לפיקוד הצה"לי התבוסתני והעלוב.אלה אנשים שמובילים את אג'נדת מחסום וואטש וחיסול הקילינג אינסטינקט של צה"ל. כך השתלט השמאל גם על הפיקוד הגבוה של הצבא. להעיף אותם משם מיידית! הם כולם מייצגי רוחה של הקרן לישראל החדשה חסרת היכולת והאימפוטנטית והכנועה! צ'מברלינים "מוכרי צ'כיה" תמורת "שלום עכשיו" עליך ישראל! לעיון האשכול: על מי מגן צבא ההגנה לישראל? http://rotter.net/forum/gil/20135.shtml |
|
| |
|
|