אורי
חבר מתאריך 18.6.12
1536 הודעות | יום חמישי ז' בסיון תשע''ג
09:08 16.05.13 |
|
5. זה לא משנה.. בנק ישראל לא ייתן לבנקים ליפול
בתגובה להודעה מספר 0
| |
ערכתי לאחרונה בתאריך 16.05.13 בשעה 09:25 בברכה, אורי גם אם הוא יצטרך להוריד את הריבית ל0%.כל עוד היצע הדירות לא יעלה (מה שלא יקרה ב3-4 שנים הקרובות כי לוקח זמן לבנות) מחירי הדיור לא יצליחו לרדת. בנוסף, הנתון הזה כשלעצמו מעוות הייתי רוצה לדעת כמה אחוז הם מהווים מכלל נוטלי המשכנתאות. אם זה 42 אלף מתוך 420 אלף או מתוך 4.2 מיליון. בשנים האחרונות לקחו הרבה משכנתאות, ולפחות לפי המודעות של כינוסי הנכסים בעיתונות ובאינטרנט, אני לא חושב שהיחס השתנה משמעותית. |
|
תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: מחק תגובה) |
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד
| |
|
 |
|
 |
|
jo08

חבר מתאריך 15.4.10
1618 הודעות, 16 מדרגים, 32 נקודות. ראה משוב | יום חמישי ז' בסיון תשע''ג
11:16 16.05.13 |
|
15. שהבנקים יפרסו להם את ההלוואות ליותר שנים (50% יותר)
בתגובה להודעה מספר 0
| |
ואף להכפיל את שנות ההחזר,ושאפילו יגלוש בעתיד להחזרים ע"י הילדים היורשים...
לראש ממשלתנו-(על אירן)גשם רק מרטיב-טביעה הורגת!
|
|
| |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
רוטרית

חבר מתאריך 8.10.01
4569 הודעות, 36 מדרגים, 68 נקודות. ראה משוב | יום חמישי ז' בסיון תשע''ג
14:08 16.05.13 |

|
29. זו שאלה טובה, הנה ההערכה שלי
בתגובה להודעה מספר 27
 |
משכנתא נחשבת להוצאה קבוע , כמו גנים או חשמל ומים לא משהו שאפשר לקצץ בו בטווח המיידי.נניח משפחה שמצליחה לגמור כל חודש את החודש, היא מוציאה את כל מה שהיא מכניסה ונניח שזו משפחה ריאלית ורציונלית שחיה ממעמד הביניים. עקב הגזרות היא תתחיל להפסיד 1000 ש״ח כל חודש. היא תתחיל לקצץ במותרות, ותצליח להגיע למינוס 500 כל חודש, משם היא תתחיל לקצץ בדברים שניתן לקצץ במיידית, אך בדברים יותר יומיומיים, נניח תקנה פחות אוכל או פחות אוכל יקר, תקנה פחות ביגוד, תשתמש בפחות דלק, תנסה להרוויח יותר משעות נוספות בעבודה, תשתמש בפחות חשמל ומים וכו׳ עד שתצליח שוב להגיע לתקציב מאוזן או שתחיה עם מינוס שהיא מסוגלת לחיות איתו (בהנחה שעוד שנתיים המצב הכלכלי בארץ אמור להשתפר) הריבית שכבר ירדה, הוזילה את הריביות המשתנות, אפשר לומר שבממוצע ההחזר החודשי של משקי הבית ירד ב100 ש״ח. המיתון אותו אני צופה שיגיע כבר בתחילת 2014 אמור להוריד את מדד המחירים במשק, גם זה אמור להוזיל את המשכנתא, אני צופה שגם הפריים ירד וגם העוגן. אז ההחזר החודשי ב2014 לדעתי ירד, מי שעומד היום בהחזר המשכנתא (לא בקושי, לא בערך, עומד עומד) לא צפוי להפגע מהגזירות בהיבט החזרי המשכנתא. הבעיה הגדולה תתחיל כאשר יקרה 1 מהשניים, או שניהם 1. מחירי הדירות יצנחו (לא ירדו, יצנחו) 2. הריבית תעלה
|
|
| |
|
|
|