ראה וקבל אפליקציית אייפון לפורום סקופים
קבל אפליקציית אנדרויד לפורום סקופים
קבל אפליקציית מחשב לפורום סקופים

גירסת הדפסה   שלח לחבר          
קבוצות דיון סקופים נושא #20095 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 20095      
דוידזון לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 3.3.08
84954 הודעות, 231 מדרגים, 377 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    10:13   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  דרעי: לפיד תקף אותי בלי לבדוק ומסיט את הדיון מהעוני בישראל  

פורסם: 16.05.13, 10:00

יושב ראש ש"ס אריה דרעי הבהיר כי הודעתו על ביטול הקיצוץ במוסדות החינוך החרדיים תואמה עם שר החינוך שי פירון. לדבריו, שר האוצר יאיר לפיד האשים אותו לשווא בפרסום הודעה מפוברקת: "הנקודה המרכזית שפוספסה היא העובדה שפירון ביקש ממני להוציא הודעה שתואמה איתו ולאחר מכן הוא הוציא בעצמו הודעה שמדברת על סיכום בינינו, ולכן לפיד האשים בלי לבדוק וממשיך למרות שכעת הוא יודע את האמת".

לדברי דרעי, "חבל ששר האוצר מסיט את הזרקורים מהאמת הזועקת שהוא בגזרותיו מוסיף עוד עשרות אלפי ילדים למעגל העוני ופוגע במעמד הביניים פגיעה קשה".

(אטילה שומפלבי)
מקור: YNET

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה           (ניהול: למבזק)           שתף       
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  בקיצור לא ניצן להאמין לאף אחד uz7 16.05.13 10:15 1
     *ניתן uz7 16.05.13 10:16 2
         למי? 495 16.05.13 11:15 11
     ללפיד כרגע יש יותר מה להפסיד מדרעי. לכן אני חושב שמכוון לפיד שיקרו מהיר ועצבני 16.05.13 10:18 3
     בזה אתה בהחלט צודק.. אבל מה שלפיד עושה זה כבר מעל ומעבר... דוידזון 16.05.13 11:00 7
     למה לא? דרעי ניהל מו''מ עם לפיד או לא? Big Joe 16.05.13 11:16 12
         לפיד ודרעי חייליו של אולמרט זרטוסטרא 16.05.13 12:57 19
             ומה הקשר לשאלה שלי? Big Joe 16.05.13 13:13 21
         פתרונות הפלא לבעיות מעמד הביניים מדהימים uz7 16.05.13 12:59 20
             ומה הקשר לשאלה שלי? Big Joe 16.05.13 13:13 22
  לזכות לפיד יאמר שחשש לומר לדרעי שהוא ''גנב'' כפי שקבע בית משפט אשדודה 16.05.13 10:19 4
  אם לא המשפט האחרון עוד הייתי יכול להאמין לו... אסף_לוץ 16.05.13 10:20 5
  ולפיד לא שקרן? וביבי לא רמאי? נקודה החסום 16.05.13 10:41 6
     שניהם שקרנים ורמאים ויביאו אותנו לעבר התהום... העיקר שהם יישארו עשירים דוידזון 16.05.13 11:01 8
  לדרעי יש בעיה חמורה בהבנת הנקרא Ferenci 16.05.13 11:04 9
     סתם כך שאלה לי אליך: פרשןדתא 16.05.13 11:21 14
         תשובות, ברשותך: Ferenci 16.05.13 12:25 16
             סעיף 4 שלך הוא הקריטי. זה לא מספיק משפטית כדי להחשב אלטרנטיבה. פרשןדתא 16.05.13 12:53 18
                 כיף לי איתך :) Ferenci 16.05.13 13:13 23
                     אני בכלל לא בקטע של יח''צ פרשןדתא 16.05.13 13:33 24
                         תזכיר לי, איפה אנחנו לא מסכימים? Ferenci 16.05.13 14:02 25
  לא שאני תומך בלפיד אבל העוני גדל שש''ס היו בממשלה - כלומר חייבים שינוי meteor 16.05.13 11:10 10
  ופירון בכלל אומר שהוא סיכם עם ישי ולא עם דרעי mshi01 16.05.13 11:21 13
  מנכ''ל ביטוח לאומי על דוח העוני: ''אני לא מופתע, התרעתי על כך'' דוידזון 16.05.13 11:22 15
     רבותי לא יעזור לכם שום דבר. משפחה שבה שני ההורים עובדים במשרה מלאה הגיגים 16.05.13 12:35 17
  תנא דמסייע • דרעי מוכיח מהודעת פירון: היה הסכם דוידזון 16.05.13 14:56 26

uz7 לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 13.12.09
32113 הודעות, 119 מדרגים, 212 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    10:15   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. בקיצור לא ניצן להאמין לאף אחד  
בתגובה להודעה מספר 0

כג בסיוון ה'תשע"ב (12.6.2012) היום העצוב ביותר שידע רוטר.נט.עזיבתו בטרם עת של הרב ישעיהו רוטר זצ"ל

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
חבר מתאריך 13.12.09
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    10:16   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. *ניתן  
בתגובה להודעה מספר 1

כג בסיוון ה'תשע"ב (12.6.2012) היום העצוב ביותר שידע רוטר.נט.עזיבתו בטרם עת של הרב ישעיהו רוטר זצ"ל

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
495 לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 16.4.02
42873 הודעות, 133 מדרגים, 230 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    11:15   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  11. למי?  
בתגובה להודעה מספר 2

יותר ממה שנכנס לפה, יש להחמיר במה שיוצא מן הפה וגם מהמקלדת

מהיר ועצבני לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 2.4.12
965 הודעות, 9 מדרגים, 14 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    10:18   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. ללפיד כרגע יש יותר מה להפסיד מדרעי. לכן אני חושב שמכוון לפיד שיקרו  
בתגובה להודעה מספר 1

חבר מתאריך 3.3.08
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    11:00   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  7. בזה אתה בהחלט צודק.. אבל מה שלפיד עושה זה כבר מעל ומעבר...  
בתגובה להודעה מספר 1

הגאווה והיוהרה שלו יפילו אותו במהרה...

Big Joe לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 2.9.05
100659 הודעות, 227 מדרגים, 163 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    11:16   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  12. למה לא? דרעי ניהל מו''מ עם לפיד או לא?  
בתגובה להודעה מספר 1

זרטוסטרא לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 14.9.02
2406 הודעות, 21 מדרגים, 40 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    12:57   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  19. לפיד ודרעי חייליו של אולמרט  
בתגובה להודעה מספר 12

הכל נסגר אצל הבוס הגדול

חבר מתאריך 2.9.05
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    13:13   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  21. ומה הקשר לשאלה שלי?  
בתגובה להודעה מספר 19

חבר מתאריך 13.12.09
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    12:59   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  20. פתרונות הפלא לבעיות מעמד הביניים מדהימים  
בתגובה להודעה מספר 12

חבר מתאריך 2.9.05
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  22. ומה הקשר לשאלה שלי?  
בתגובה להודעה מספר 20

אשדודה לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 25.5.11
9878 הודעות, 72 מדרגים, 138 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    10:19   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  4. לזכות לפיד יאמר שחשש לומר לדרעי שהוא ''גנב'' כפי שקבע בית משפט  
בתגובה להודעה מספר 0

ורק הוריד את פשעו של דרעי לסתם שקרן קטן.
יש לשחרר את הסמול הקיצוני מלשרת בצה"ל מהטיעון "בגידתו אמנותו"

אסף_לוץ
חבר מתאריך 2.4.12
87 הודעות
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    10:20   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  5. אם לא המשפט האחרון עוד הייתי יכול להאמין לו...  
בתגובה להודעה מספר 0

נקודה החסום
חבר מתאריך 10.2.09
2891 הודעות, 36 מדרגים, 0 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    10:41   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  6. ולפיד לא שקרן? וביבי לא רמאי?  
בתגובה להודעה מספר 0

חבר מתאריך 3.3.08
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    11:01   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  8. שניהם שקרנים ורמאים ויביאו אותנו לעבר התהום... העיקר שהם יישארו עשירים  
בתגובה להודעה מספר 6

וימשיכו לחלוב מעטיני עניי העם. בושה וחרפה.

Ferenci
חבר מתאריך 6.2.12
3306 הודעות
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    11:04   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  9. לדרעי יש בעיה חמורה בהבנת הנקרא  
בתגובה להודעה מספר 0

בקשה להוציא הודעה לתקשורת שאומרת שני דברים:
1. הקיצוצים באל המעיין יידחו בחצי שנה בסיכום מול אלי ישי
2. הקיצוצים יידחו עד להקמת אלטרנטיבה מערכתית בצורה של ממלכתי-חרדי
דרעי לעומת זאת הודיע כי:
1. הוא, אריה דרעי, כופף את לפיד
2. הקיצוץ בוטל כליל
יש הבדל של שמים וארץ בין שתי ההודעות, לכל אלה שיודעים לקרוא או מתעניינים בתוכן הדברים. אבל אין צורך במיומנות מיותרת זאת שנקראת הבנת הנקרא למי שכל כשרונו הוא בשילהוב המוני של רגשי נחיתות ומקופחות ויצירת אווירה של בסטה בשוק

פרשןדתא לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 22.11.12
718 הודעות, 6 מדרגים, 12 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    11:21   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  14. סתם כך שאלה לי אליך:  
בתגובה להודעה מספר 9

אתה לא חושב ששני הסעיפים הראשונים, איך לומר בעדינות, קצת סותרים?
אלטרנטיבה מערכתית, ממלכתי חרדי, ב ח צ י ש נ ה???
אם מישהו אומר את זה ברצינות אז גם לי יש שני סעיפים שקצת סותרים
1. הוא לא הקים שום דבר מערכתי גדול מימיו. (מה שלא נכון)
2. הוא בונה על בורות ההמון. והזכרון הקצר שלו. והתקשרת האוהדת שלא תבוא אתו חשבון.

הנמקה: האתגר הזה- הקמה מאפס של מערכת חינוך ארצית ענקית, שתהיה ממלכתית, וגם חרדית, עוד לפני הנושא של ההתמודדות עם בניית מערכת חינוך לציבור שלא מעוניין בה, הנו דבר ששיבי פרומן לא יכול לעשות בחצי שנה גם אם הוא היה הארי פוטר בכבודו ובעצמו.

לגבי ענין אלי ישי, מחילה. לא נוהל שום מו"מ.

Ferenci
חבר מתאריך 6.2.12
3306 הודעות
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    12:25   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  16. תשובות, ברשותך:  
בתגובה להודעה מספר 14

1. לא לפיד אמור להקים מערכת חינוך ממלכתית-חרדית, אלא שר החינוך שי פירון. שי פירון בהחלט הקים דברים גדולים בחייו.
2. חצי שנה זו תקופה בהחלט סבירה להקמת מערך בירוקרטי והרצה התחלתית. לדוגמא: כל החינוך של הבנות גם ככה עומד בדרישות כי כל המורות בחינוך חרדי מוסמכות וגם ככה בתוכנית הלימודים של הבנות יש מקצועות ליב"ה (לכן הבנות החרדיות רוכשות מקצוע ומפרנסות את משפחותיהן). למעשה, כל המערך של חינוך חרדי של בנות יכול להיעתק בשלמותו מ'עצמאי' ל'ממלכתי-חרדי'. הבעיה היא עם הבנים. להבנתי (איני מבין גדול בתחום), מדובר קודם כל ביצירת מעטפת מערכתית שבמסגרתה מחנכים בחינוך חרדי יידרשו לקבל הכשרה במסגרות חרדיות (גם ככה רוב מסגרות החינוך החרדיות המכבדות את עצמן דורשות זאת) וינתן לכך פרק זמן של שלוש-ארבע שנים, תוך מימון ממשלתי.
3. בעיה נוספת זה עמידה בתקנים של התשתיות, גם בהיבט של כמות הכיתות וגם בטיחות - הסעות, כיתות, דלתות (היו מספר מקרים של פציעות של תלמידים בתלמודי תורה מדלתות שנטרקו על אצבעות וכו'). גם כאן משרד החינוך יצטרך להשקיע לא מעט כדי לשפר את המצב בחינוך החרדי ולעדכן אותו לפי הסטנדרטים הרווחים.
4. לא מדובר בכך שתוך חצי שנה כבר כל המערכת תפעל לפי התקנים של ממלכתי-חרדי, אלא שהמערך המשרדי יוקם ויקימו לו"ז מסודר כדי להגיע למטרה תוך פרק זמן נראה לעין.

באשר לניהול מו"מ - מול מי הוא נוהל? לא מול דרעי כי דרעי לא היה בתפקיד עד לפני שבוע.

חבר מתאריך 22.11.12
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    12:53   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  18. סעיף 4 שלך הוא הקריטי. זה לא מספיק משפטית כדי להחשב אלטרנטיבה.  
בתגובה להודעה מספר 16

עכשיו בקשר לשאר.
1. אמרתי משהו על לפיד? אמרתי על פירון ופספסת את הפואנטה. ואני יודע בהחלט מה פירון עשה בחייו. (אתה לא קורא סוגריים?)
2. אכן, אינך מבין גדול בתחום. בתאורייה, אתה חמוד- ואתה בהחלט צודק בתאוריית הcopy-paste שלך. אולם פרקטיקה ביורוקרטית ידידי היא דבר שאלופים נפלו ממנו, ואני מקווה ששיבי הוא לפחות אלוף.
3-4. סעיף 3 לא קצת סותר את סעיף 2?... בכיף חביבי. הערותי לא היו בענין לוחמני כלשהו. מבדר אותי שפירון מכריז על אתגר ענק בדד ליין קצר, כאילו שהוא לא יודע שזה הזוי.
משרד החינוך של ישראל איננו המשרד להקמת מערך חינוך חרדי ממלכתי למרות שזו כנראה משימה עליונה עבור אנשים מסויימים. לכן המשאבים (אנשים-זמן-תקציב) שניתן יהיה להקצות לכך מוגבלים.
אה, כן, ושכחתי משהו. המו"מ. כתבתי "לא נוהל מו"מ". חסר ה הידיעה. ממילא הערתך מתייתרת.

Ferenci
חבר מתאריך 6.2.12
3306 הודעות
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  23. כיף לי איתך :)  
בתגובה להודעה מספר 18

לא אכנס לאותיות הקטנות, אבל הרעיון שלי היה בגדול - התוויית מעטפת אסטרטגית תוך חצי שנה, וזה סביר. גם הצבת סטנדרטים בתחום התשתיות אפשרית תוך פרק זמן זה, תוך לו"ז של השגת יעדים.
אני חושב שברמה של יחסי ציבור התמונה שמצטיירת היא שיש צד אחד שרוצה באופן אמיתי להועיל וליצור מסגרת סבירה ומתחשבת כדי שציבור מסויים שחי בתנאים לא אנושיים ישתלב בהדרגתיות תוך כדי שמירה על מאפייניו, ויש צד אחר שמנסה לחזור וללבות מדנים ורגשי קיפוח על רקע עדתי, דתי וכו', ותובע שהכל יביאו לו כאן ועכשיו ואם לא אז כולם אשמים לו.
כלל גדול - כל הפוליטיקאים שמדברים על קיפוח ועל רדיפה, הם אלה שמרוויחים יותר מכולם משימור המצב הקיים. ההוכחה לכך - במשך כל שנות שליטתה של ש"ס בתחומים שונים ומשונים, מצבם של הספרדים החרדים לא השתפר במאומה. הם רק הפכו לתלויים יותר בסיוע חיצוני. גם רמת העוני במדינת ישראל לא פחתה אלא רק גדלה בכל שנות ישיבתה של ש"ס במשרדים עתירי התקציבים.
באשר לדרעי אישית - מרגע שהוא חזר למרחב הפוליטי חזרנו כולנו יחד איתו לביצה המלוכלכת של ספינים, האשמות וזעקות שבר וקיפוח. לא יודע מה איתך, אותי אישית זה מלאה.

חבר מתאריך 22.11.12
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    13:33   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  24. אני בכלל לא בקטע של יח''צ  
בתגובה להודעה מספר 23

היתה חוו"ד של משרד עוה"ד כבירי נבו קידר בדבר הבעיות המשפטיות שיש בהעברת התיקונים/קיצוצים דרך "חור המחט של חוק הההסדרים". (ושוב, סמדר- שאפו!). היא הוגשה לנוגעים בדבר. שי פירון ויאיר לפיד החליטו שהם לא נכנסים לקטע המשפטי ומסכימים לכך שלא ניתן להחיל את התיקונים בלא שתהיה אפשרות אלטרנטיבית לילד החרדי שתשמור מחד על הזכות לאוטונומיה בחינוך ומאידך תהיה מפוקחת.
לכן, למיטב הבנתי האלטנטיבה הזאת ענינה ברמה התחתונה ביותר- קרי יכולת בפועל (בחב"ד קוראים לזה "למטה מעשרה טפחים") למתן שירותי חינוך מותאמים לחרדים.
לכן לדעתי לא ניתן לפרש את הלו"ז של חצי שנה בצורה בה אתה פירשת אותה. בתכל'ס, זה אתגר מרתק, ואני באמת סקרן לראות את יכולות הביצוע הלוליניות תחת הסד של משאבים מוגבלים. איכשהו נראה לי שיעדיפו לעשות קיצורי דרך בשביל לעמוד מה יותר מהר ביעדים. וזה יהיה חבל.

Ferenci
חבר מתאריך 6.2.12
3306 הודעות
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    14:02   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  25. תזכיר לי, איפה אנחנו לא מסכימים?  
בתגובה להודעה מספר 24

ערכתי לאחרונה בתאריך 16.05.13 בשעה 14:09 בברכה, Ferenci

עד כמה שאני מבין, לפיד ואנשיו מנסים שיתקיימו שלושה תנאים בסיסיים:
1. ליצור מצב בו מערכת החינוך הנתמכת על ידי הממשלה (אל המעיין, לצורך העניין), תספק ללומדים בה את הכלים הבסיסיים להשתלבות עתידית בשוק העבודה,
2. חלוקה תקציבית תהיה מפוקחת מספיק כדי לוודא שימוש יעיל במשאבים שהמדינה נותנת
3. שהחינוך במערכת זאת יתקיים בצורה בטיחותית ובטוחה.
דומני ששנינו מסכימים שמי שנותן את הכסף שמורה לו הזכות לקבוע שהשימוש בו ייעשה תוך כדי שמירה על כללים בסיסיים של הגינות, יעילות ותועלתיות. אז כולנו אמורים לעודד את המגמה הזאת, לא?
וכן, אני שותף לסקרנותך באשר לעמידה באתגר. מה שבטוח, אני מעדיף זאת על שימור המצב הקיים, שהוא אסון הומניטרי לשכבות נרחבות בציבור הישראלי.
ככלל, בהתחשב בכך שהציבור החרדי חי במצב מחריד מבחינה סוציו-אקונומית, המפלגות החרדיות היו צריכות להיות הראשונות להזדעק שהן תובעות שינוי אסטרטגי בכל הנוגע למערכת החינוך שלהן, אשר במקום לשמר את המצב הקיים תיצור אפיקי יציאה ממעגלי העוני. משום מה, הן דורשות את ההיפך. זה לא תמוה משהו? מבחינתי, הן כשלו בתפקידן לספק פתרונות לציבור בוחריהן, ועל כך הן צריכות היו לאבד את התמיכה של הבוחרים. אז מה שהן עושות זה יצירת גלי פרנויה והיסטריית המונים והספקת כותרות שקריות על נצחונות של רגע כביכול, כמו הכותרת שסיפק דרעי, במקום לנסות באמת לעזור לאלה ששמו בהן את מבטחם.
בכל מקרה, כל מי שמנסה להתאתגר עם המשימה הזאת, תבוא עליו ברכה, ומה שלא יהיה, הסימפטיה שלי נתונה לו, ולא למי שרוכב על גבם של מאות אלפי אנשים חסרי אמצעי קיום, העושה כל אשר ביכולתו כדי לשמר את המצב הנפשע הזה של תלות טוטלית בעסקני קהילות אלה, המנסים לסחוט כספים ולהריץ תרגילים פוליטיים על חשבון מדינה שלמה.
לכן, לטעמי, גיחוך או האשמות לכיוונה של יש עתיד לא במקומם, לפחות לא מצד דרעי וחבר מרעיו שבמשך שנים רבות הנציחו את המצב והשפילו את קהל בוחריהם והפכו אותם לעניים יותר ותלותיים יותר.

meteor
חבר מתאריך 2.9.07
396 הודעות
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    11:10   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  10. לא שאני תומך בלפיד אבל העוני גדל שש''ס היו בממשלה - כלומר חייבים שינוי  
בתגובה להודעה מספר 0

mshi01 לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 5.5.02
1312 הודעות, 12 מדרגים, 22 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    11:21   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  13. ופירון בכלל אומר שהוא סיכם עם ישי ולא עם דרעי  
בתגובה להודעה מספר 0

חבר מתאריך 3.3.08
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    11:22   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  15. מנכ''ל ביטוח לאומי על דוח העוני: ''אני לא מופתע, התרעתי על כך''  
בתגובה להודעה מספר 0

10:53 16.05.2013
מנכ"ל ביטוח לאומי פרופסור שלמה מור יוסף התייחס היום לנתונים העולים מדוח העוני שפורסם על ידי OECD, ולפיו בישראל שיעור העוני הגבוה ביותר מבין המדינות המפותחות. "אני לא מופתע מכך. התרעתי על כך לא פעם", אמר יוסף בראיון לרדיו ללא הפסקה. "בתקציב החדש אני לא מזהה מנועי צמיחה חדשים וזה מדאיג", הוסיף יוסף.

מקור: נענע10

הגיגים לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 2.3.13
1366 הודעות, 11 מדרגים, 8 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    12:35   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  17. רבותי לא יעזור לכם שום דבר. משפחה שבה שני ההורים עובדים במשרה מלאה  
בתגובה להודעה מספר 15

מרוויחה היום לפחות 9540 ש"ח בחודש (שכר מינימום+מס הכנסה שלילי)
https://www.misim.gov.il/shmhshlili/

כדי לרדת מתחת לקו העוני צריך שיהיו להם לפחות 5 או 6 ילדים.

http://www.btl.gov.il/Publications/oni_report/Documents/oni2011.pdf

ואני אומר מי שמרוויח שכר מינימום ומביא לעולם יותר מ4 ילדים (בין אם הוא ערבי, חרדי, דתי או חילוני) שלא יבוא אחר כך בתלונות למדינה.

אתגר לחברים החרדים המשמיצים את הבלוג שלי: מי שימצא דבר שיטנה או כפירה בבלוג יקבל 10000 שקל

חבר מתאריך 3.3.08
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    14:56   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  26. תנא דמסייע • דרעי מוכיח מהודעת פירון: היה הסכם  
בתגובה להודעה מספר 0

הכדור אצל דרעי: לאחר שלפיד כינה את יו"ר ש"ס "שקרן", פרסמה לשכתו את הודעת השר פירון: "בשיחה שהתקיימה בין שר החינוך לדרעי סוכם על דחיית הפחתת התקציב"
שרי רוט, בחדרי חרדים 13:39 16/05/2013

הכדור מתגלגל מצד אל צד: לאחר ששר האוצר יאיר לפיד כינה את יו"ר ש"ס, אריה דרעי - "שקרן", הגיע תורו של האחרון להשיב מלחמה.

בלשכתו של ח"כ אריה דרעי החליטו לפרסם כלשונה את הודעת שר החינוך, הרב שי פירון, לפני החג וממנה להוכיח את נכונות גרסתם.

וזו לשון ההודעה ששיגר יועץ התקשורת של יו"ר ש"ס:

"עקב תקלות שנעשו בתום לב של היעדר סינכרון בין שרי יש עתיד, אנו מגישים כשירות לציבור את ההודעה לתקשורת שהוציא שר החינוך שי פירון:

״בשיחה שהתקיימה בין שר החינוך, שי פירון, לבין יו"ר ש"ס, אריה דרעי, סוכם על דחיית יישום הפחתת התקציב של רשתות מעין החינוך התורני והחינוך העצמאי. ההחלטה תדון מחדש לאחר שמשרד החינוך יקים במהלך שנת הלימודים הקרובה מערכת חינוך ממלכתית חרדית.

"שר החינוך הוסמך להגיש חוק ליבה מקיף תוך שישה חודשים. ההסכם עם יו"ר ש"ס אינו פוגע בתוכנית להפעלת לימודי ליבה בכלל מערכת החינוך. סוף ציטוט.

"מר לפיד, היה הסכם או לא?"

מלחמת הגרסאות החלה לאחר שבליל ההצבעה על התקציב בממשלה, בוטל הקיצוץ ברשת החינוך של ש"ס ובחינוך העצמאי. דרעי הציג זאת כהישג שלו, כתוצאה משיתוף פעולה בינו לבין שר האוצר ושר החינוך, ואילו לפיד טען כי לא הייתה ביניהם שום הידברות, וההחלטה על הביטול התקבלה רק בשל בעיה בירוקרטית שנתקלו בה.

מוקדם יותר היום (ה) אמר לפיד בראיון לתכנית 'הכל דיבורים' ברשת ב: "דרעי שקרן, כבר שלושה בתי משפט קבעו זאת. ההתנהגות הזו, ללכת עיתון עיתון ולהוציא כותרת זו פוליטיקה ישנה במירעה".

בראיון ל'ידיעות' אמר דרעי: "פירון ביקש ממני להוציא הודעה מרוככת על ביטול הקיצוץ, הניסוח שלה נעשה בתיאום ובידיעתו של שר החינוך שי פירון. יאיר לפיד ראה את הכותרות בעיתונים ונכנס לפאניקה ופרסם תגובה בפייסבוק בלי לבדוק את העובדות".

מקור: http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=54536

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
archive