ראה וקבל אפליקציית אייפון לפורום סקופים
קבל אפליקציית אנדרויד לפורום סקופים
קבל אפליקציית מחשב לפורום סקופים

גירסת הדפסה   שלח לחבר          
קבוצות דיון סקופים נושא #20102 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 20102      
אורן ירוק
חבר מתאריך 17.10.12
176 הודעות
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    10:49   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  לפיד: ''בתקופה הפוליטית הכי קשה שלי איבדתי רק 2-3 מנדטים''  

יאיר לפיד ממשיך להגן על התקציב. ביום שאחרי הפרסום על כך שישראל היא במקום הראשון מבין המדינות המפותחות בשיעור העוני, אומר שר האוצר כי התוכנית הכלכלית שלו הצילה את המדינה. "כולם ידעו שיש בעיה גדולה ומספרים עפו לכל כיוון, אבל עד שאתה יושב מול הטבלאות אתה אף פעם לא יודע מה באמת קורה. כבר לפני הבחירות היה ידוע שיש גירעון של מיליארדים. היינו צריכים לסגור אותו וזה מה שעשינו", אמר לפיד בראיון לרינו צרור בגלי צה"ל.

לפיד התייחס גם לביקורת הציבורית הנוקבת נגד הגזירות הכלכליות בתקציב. "התקציב רק מוכיח שאני מקיים את הבטחות הבחירות שלי. חלק מהשמירה על מעמד הביניים היא לדאוג שהשירותים החברתיים סביבו לא יקרסו. אני לא כופר בזה שזה כואב ויקר. אנחנו נדאג שזה ישתנה מהר. מה היה קורה אם לא הייתי עושה את מה שעשיתי? בעוד שישה חודשים לא הייתה לנו קצבת זקנה או נכות".

לטענת לפיד, התקציב יאפשר להוריד את המחירים בשוק הנדל"ן. "אני בעד הורדת מחירי הדיור ונעשה זאת, אבל המטרה שלי היא שכל אזרח לא יתעורר מחר בבוקר ויגלה שכל מה שיש לו שווה חצי ממה שהוא שווה היום".

לפיד הסביר כי התקציב הסופי שאושר בממשלה מורכב ממספר תוכניות של מגוון גורמים במערכת הכלכלית. "הציגו לפני יותר מתוכנית אחת להתמודד עם הגירעון. מלבד אנשי האוצר נועצתי בוועדה בראשות טרכטנברג. כדי לטפל בתקציב אתה לא הולך רק למקור אחד. שילבנו סדרה שלמה של תוכניות כדי להגן על הציבור הישראלי מפני הבור של הגירעון".

לדברי לפיד, בניגוד לטענות הנשמעות נגדו, התקציב שהציג ישפר את מצבו של מעמד הביניים, כפי שהבטיח לפני הבחירות. "כל ישראלי ממעמד הביניים יודע עכשיו שיש פה מנהיגות אחראית ששומרת על הקופה ולא נותנת לאף אחד לעשות שטויות על חשבונו".

במסגרת הגזירות, תבוטל הטבת המס לאקדמאים. בתגובה להחלטה לבטל הטבה זו אמר לפיד: "הייתי שמח להשאיר לכולם את כל נקודות הזיכוי האפשריות אך זה בלתי אפשרי כשצריך לסגור גירעון של כ-35 מיליארד שקל".

לפיד הדגיש כי התקציב מיטיב עם האזרחים המוחלשים במדינה. "אם אדם חולה אנחנו נטפל בו ונעזור לו. לא נפקיר אף חולה. העלינו את סל התרופות. עשינו ככל שביכולתנו כדי לעזור לכל האנשים החלשים בחברה". עוד אמר לפיד: "מכל המסים שהעלנו, אחד המסים שאני הכי שונא זה המס למשפרי הדיור. אבל חייבים לקצץ. באמצעות מנהל מקרקעי ישראל ומשרד המשפטים אנחנו נוריד את מחירי הדיור".

http://www.forbes.co.il/news/new.aspx?Pn6VQ=E&0r9VQ=IKFL

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה           (ניהול: למבזק)           שתף       
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  יש פה מישהו שעוד מאמין לו? miror 16.05.13 10:57 1
     העובדה שלפיד מכהן כשר האוצר, מראה מידה של אמינות; זה לא תפקיד להתייפות בו. Ein 16.05.13 17:35 8
         לפיד רואה בביבי כמודל לחיקוי, וככזה הדרך לראשות הממשלה עוברת באוצר... EVEK 16.05.13 19:31 9
             זה גם היבט, ולאו דווקא סותר. אני נוטה להאמין לו. מבחינה מקצועית, הוא לא פועל Ein 17.05.13 07:06 10
  חחח תקופה פוליטית, כולה כמה חודשים וכבר הראה את רפיסתו לציבור מלול דיגיטלי 16.05.13 10:59 2
  מנסיון של 65 שנה במדינה עולה שהאוצר לקח , לא החזיר אף פעם ציני 16.05.13 11:00 3
  חכה שכולם ילמדו לימודי ליב״ה ידידיה 16.05.13 16:49 4
  בזכות יאיר לפיד יהיו יותר אנשים שייתעשרו mek2 16.05.13 16:52 5
     טעות. לא ''יותר אנשים שיתעשרו'' אלא ''אנשים שיתעשרו יותר''. מסטול777 16.05.13 17:24 6
  חכה..רק התחלנו להנות.. College Boy 16.05.13 17:28 7

miror לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 12.7.05
536 הודעות, 2 מדרגים, 4 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    10:57   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. יש פה מישהו שעוד מאמין לו?  
בתגובה להודעה מספר 0

נא לא לשכוח לסגור את האור בסוף...

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
Ein לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 2.4.12
1308 הודעות, 12 מדרגים, 16 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    17:35   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  8. העובדה שלפיד מכהן כשר האוצר, מראה מידה של אמינות; זה לא תפקיד להתייפות בו.  
בתגובה להודעה מספר 1

מה שרואים משם.

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
EVEK
חבר מתאריך 2.4.12
298 הודעות
אור ליום ששי ח' בסיון תשע''ג    19:31   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  9. לפיד רואה בביבי כמודל לחיקוי, וככזה הדרך לראשות הממשלה עוברת באוצר...  
בתגובה להודעה מספר 8

לפיד לקח את משרד האוצר מתוך מחשבה שכמו ביבי - יגיע לראשות הממשלה דרך משרד האוצר.

לפיד מאוד חשק בתפקיד שר החוץ, אולם משראה שבקשתו לקבלת תפקיד שר החוץ מציגה אותו לא טוב, החליט ללכת על משרד האוצר, עם תוכנית סדורה להתמודד על ראשות הממשלה בבוא היום; כך שלתפיסתו במידה ולא יצליח בתפקיד, יפרק את הממשלה ויגיד שהכשילו אותו. ובמידה ויצליח, דרכו לראשות הממשלה פתוחה.

מה שלפיד רוצה ולכך כול מעשיו מכוונים - זה להיות כמה שיותר מהר ראש ממשלה.

Ein
חבר מתאריך 2.4.12
1308 הודעות
יום ששי ח' בסיון תשע''ג    07:06   17.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  10. זה גם היבט, ולאו דווקא סותר. אני נוטה להאמין לו. מבחינה מקצועית, הוא לא פועל  
בתגובה להודעה מספר 9

בוואקיום, וכפי שסביר להניח יש מסביבו אנשי מקצוע רציניים.

מה שרואים משם.

מלול דיגיטלי לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 11.1.12
2777 הודעות, 28 מדרגים, 55 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    10:59   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. חחח תקופה פוליטית, כולה כמה חודשים וכבר הראה את רפיסתו לציבור  
בתגובה להודעה מספר 0

ציני לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 26.7.08
1267 הודעות, 9 מדרגים, 10 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    11:00   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. מנסיון של 65 שנה במדינה עולה שהאוצר לקח , לא החזיר אף פעם  
בתגובה להודעה מספר 0

ולכן צריך להיות תמים שהמדינה תחזיר את מה שקיצצה בעוד שנתיים .

הלוואי שאטעה .

אם לפיד חושב שהמציא את הגלגל , שירווח לו .

את התוצאות יראו בקלפי בעוד מס' שנים . אם העדר שהצביע עבורו ימשיך לתמוך בו , שירוויח .

ידידיה
חבר מתאריך 10.5.13
19 הודעות
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    16:49   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  4. חכה שכולם ילמדו לימודי ליב״ה  
בתגובה להודעה מספר 0

נראה מי יבחר בך...

mek2
חבר מתאריך 10.2.07
35485 הודעות
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    16:52   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  5. בזכות יאיר לפיד יהיו יותר אנשים שייתעשרו  
בתגובה להודעה מספר 0

וקהל התומכים העיקרי שלו יגדל

מסטול777 לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 19.2.09
3621 הודעות, 45 מדרגים, 80 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    17:24   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  6. טעות. לא ''יותר אנשים שיתעשרו'' אלא ''אנשים שיתעשרו יותר''.  
בתגובה להודעה מספר 5

מקום ראשון בטורניר ההימורים בחירות 2013 פורום רוטר

College Boy לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 30.1.13
601 הודעות, 3 מדרגים, 6 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    17:28   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  7. חכה..רק התחלנו להנות..  
בתגובה להודעה מספר 0

ואחרי הראיון הזה כנראה עוד 2 מנדטים ילכו..
העם שונא שעובדים עליו בעיניים..
מבטחים "פוליטיקה חדשה" ומקבלים את אותו זבל רק בעטיפה יותר מרשרשת (רציתי לכתוב עטיפה יותר נאה..אבל היה מת..)..

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
archive