רנ"צ יוחנן דנינו דיבר על טיפול המשטרה בנוער עברייני, בכנס חינוך לערכים בגבעת וושינגטון, והתחייב: "2000 בני נוער ישוקמו בשנה הקרובה"
רעות וילף | 16/5/2013 12:19 "את האמירה שאם לא תאכל יבוא שוטר צריך לשנות. אני הייתי מעדיף אמירה שאם תאכל יבוא שוטר וייקח אותך לסיבוב על האופנוע שלו", כך אמר הבוקר (ה') מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו, בפתיחת כנס חינוך לערכים, שמתקיים זו השנה הרביעית בגבעת ושינגטון.
בנאומו המפכ"ל דנינו שם דגש בעיקר על נושא תפקידה של המשטרה בכל הקשור לשיקום נוער עברייני. דנינו חשף, כי הוא הציב יעד מרכזי להגדיל משמעותית את מספר בני-הנוער המשוקמים על ידי המשטרה, בעיקר באמצעות פרוייקט מיל"ה, משטרת ישראל למען הנוער.
לדבריו, "למשטרת ישראל יש אחריות כלפי הנוער כפי שיש לה אחריות כלפי עתידה של המדינה. עבריינות נוער היא לא כוח עליון. שיקולי הרתעה לא עומדים לבד. שיקום, מניעה וצרכיו של הקטין עומדים לנגד ענינו. בשנה האחרונה שוקמו 1500 בני נוער, והצבתי יעד של 2000 בני נוער שישוקמו בשנה הקרובה".
המפכ"ל התייחס גם לעברו כבוגר מערכת החינוך של הציונות הדתית ואמר: "אני גאה במקום שבו למדתי, אם אנחנו מדברים על ערכים לא מצאתי הרבה מקומות שבהם אתה יוצא עם מטען כמו שקיבלתי. הוא מלווה אותי עד היום, הוא מכתיב ומסייע לי כשאני מעצב את מדיניות המשטרה.
"כשמגיעים לקורס קצינים או לקורס מ"פים בצבא וסופרים את מספר חובשי הכיפות הסרוגות מגלים שהם ביחס אחר לגמרי לא פרופורציוני למשקלם באוכלוסיה. הדבר מלמד משהו על הערכים ועל הדרך שבה הציבור הזה הולך".
מקור: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/470/307.html?hp=1&cat=402&loc=51