ערכתי לאחרונה בתאריך 16.05.13 בשעה 15:15 בברכה, דוידזון
יו"ר ועדת הפנים פנתה לשרה לבני וביקשה ממנה לקבל את ההסדר בכותל ולמנוע תקיעת מקל בגלגליו, דבר שיביא כלשונה למהומות, ריב ומדון
אריק בנדר | 16/5/2013 13:00 יושבת ראש ועדת הפנים, חברת הכנסת מירי רגב, תקפה היום (ה') בחריפות את שרת המשפטים, ציפי לבני, ומאשימה אותה בתקיעת מקל בגלגלי ההסדר בכותל שיאפשר תפילת נשים.
במכתב ששיגרה רגב לשרה לבני, היא כותבת: "אני סבורה כי לא נכון להכניס מקל בגלגלי ההסדר. ראוי ונכון שהכותל יהיה רחוק מכל מחלוקת, ריב ומדון".
לדברי רגב, המשך ההתגוששות סביב הנושא והיעדר פתרון נכון המכבד ומאזן בין צרכי המעורבים בעניין, יביא, כלשונה, "למהומות וחלילה גם לשפיכות דמים".
חברת הכנסת ביקשה במכתבה מהשרה לקבל את ההסדר ובכך לסייע לשר לשרותי דת "לקדם את התקנות שיאפשרו לנשות הכותל להתפלל באופן חופשי ובטוח, ולהגן על הזכות הבסיסית של הציבור הדתי והמסורתי להתפלל על פי מנהגם באופן חופשי וללא פגיעה ברגשותיהם, בכדי שתמונות כמו שראינו בשבועות האחרונים לא יחזרו למחוזותינו".
אמש גם יו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, יצא נגד לבני בעקבות מכתב ששלחה לו, בו כתבה כי לא תאפשר מצב בו נשות הכותל לא יתפללו במקום. בסטטוס שפרסם בתגובה, כתב בנט: "לבני 'שלחה' לי מכתב בו היא אומרת שלא תאפשר להתקין שום תקנות בכותל. היא נכנסה בי".
"לבני חותרת תחת יכולתי להשיג פשרה"
בנט טען כי לא קיבל את המכתב, "שהרי היה חג, ואין לשכה שפועלת. כלומר תרגיל תקשורתי למתחילים".
לאחר מכן, המשיך במתקפה ופירט בהרחבה את השתלשלות העימות בינו לבין לבני. "מה באמת הסיפור? ישנו מתח של עשרות שנים בין ארגון 'נשות הכותל' לבין קבוצות אחרות באוכלוסייה - בעיקר החרדים. נשות הכותל מעוניינות להתפלל בכותל (מה שמותר), עם ספר תורה, תפילין, טלית ועוד (מה שהיה אסור). אחרים מאמינים שזה אינו ראוי, זה יוצר פרובוקציה מיותרת וכו".
"הנושא הוא טעון מאוד. ישנה פשרה שיזם נתן שרנסקי, על פיה תיבנה רחבה שלישית, דרומית יותר, שתאפשר להן להתפלל בכל צורה שהן רוצות". לדברי בנט, הפשרה מקובלת על כולם, אלא שזמן בניית רחבה כזאת יימשך כשנה.
"הכוונה הייתה שבינתיים יימנעו נשות הכותל מנטילת תפילין וטליתות וכו'. ואז הגיע פסק דין של בית המשפט המחוזי שהתיר להן להתפלל עם תפילין וכו".
"בתפקידי כשר הדתות, אלו האפשרויות העומדות בפניי: אני יכול לא לעשות דבר, ואז יהיו עימותים נרחבים בכותל בשנה הקרובה, הפגנות המוניות, אלימות ועוד. אני יכול להתקין תקנות על מנת לאסור עליהן תפילה בצורה זו ולהחזיר את המצב שהיה קיים עד כה. אך בחרתי בדרך שלישית, של ניסיון לפשרה. ניהלתי לא מעט שיחות עם שני הצדדים, והיה לי יסוד להניח שנצליח להגיע לפשרה בה כל צד יוותר קצת, ואני *לא* אצטרך לתקן תקנות. בימים הקרובים קיוויתי להשיג פשרה זו".
לדברי בנט, הייתה "זו הפעם הראשונה ששר דתות מנהל שיחות עם נשות הכותל. ואז באה ציפי לבני. זה כמובן חותר תחת יכולתי להשיג את הפשרה. התקנות היו המנוף שלי על מנת להשיג את הפשרה המיוחלת". שר הכלכלה הדגיש עוד כי "לבני לא דיברה איתי. לא התייעצה איתי על מנת להבין איפה אנחנו עומדים בניסיונות הפישור העדינים".
מקור: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/470/314.html?hp=1&cat=404&loc=10