ראה וקבל אפליקציית אייפון לפורום סקופים
קבל אפליקציית אנדרויד לפורום סקופים
קבל אפליקציית מחשב לפורום סקופים

גירסת הדפסה   שלח לחבר          
קבוצות דיון סקופים נושא #20204 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 20204      
דוידזון לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 3.3.08
84981 הודעות, 231 מדרגים, 377 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי ז' בסיון תשע''ג    15:08   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  ירמי אולמרט: ''כספי הסיוע ליוסי אולמרט היו תמיד בהסכמה''  

ירמי אולמרט, אחיו הבכור של רה"מ לשעבר אהוד אולמרט, על העזרה שהעניקו האחים אולמרט לאחיהם: "על כל הדברים האלה ניהלנו סיג ושיח, והייתה בינינו תמיד הבנה על מה ואיך נותנים, ובעקרון זה היה על צ'קים"
חן מענית | 16/05/2013 14:15

"הכספים שבהם סייענו ליוסי אולמרט מתוך הקופה המשותפת שניהלנו היו תמיד בהסכמה. על כל הדברים האלה ניהלנו סיג ושיח, והייתה בינינו תמיד הבנה על מה ואיך נותנים, ובעקרון זה היה על צ'קים", כך אמר היום (ה') ירמי אולמרט, אחיו הבכור של רה"מ לשעבר, אהוד אולמרט, על העזרה שהעניקו האחים אולמרט לאחיהם, ד"ר יוסי אולמרט, ששקע בסוף שנות ה-90 בחובות כבדים.

בכתב האישום במשפט הולילנד מואשם אהוד אולמרט כי הוא לקח שוחד מיזמי פרויקט הולילנד, בין היתר באמצעות חצי מיליון שקל שהועברו לבקשתו משמואל דכנר ליוסי אולמרט.

לדברי הפרקליטות, בסוף 2002 פנה אהוד אולמרט לעד המדינה בפרשת הולילנד שמואל דכנר המנוח, וביקש ממנו לסייע ליוסי. לפי הנטען, דכנר פגש את יוסי והעביר לידיו סדרת המחאות בסך כולל של חצי מיליון שקל. כספים אלה היו, לפי הנטען, חלק מהמתת שהעניק דכנר לאולמרט תמורת התגייסותו לקידום פרויקט הולילנד בירושלים.

לאהוד אולמרט יש שלושה אחים, ירמי, לשעבר יו"ר איגוד הכדורסל, יוסי, ששקע בחובות לאחר שכשל בהתמודדות לראשות עיריית רעננה ועזב לארה"ב, ועמרם, לשעבר ראש חברת "אגרידב".

יוסי אולמרט העיד במשפט הולילנד בשבוע שעבר באמצעות מערכת וידאו קונפרנס מארה"ב ובמהלך העדות הוכרז "עד עוין" על ידי הפרקליטות לאחר שחזר בו מגרסתו המוקדמת כי הוא קיבל צ'קים מדכנר. עם זאת, עדותו לא סייעה גם להגנה מכיוון ששקריו סותרים את קו ההגנה של אהוד אולמרט, שלא חלק על העובדה שיוסי קיבל כספים מדכנר, אלא טוען שהוא (אהוד) לא היה מודע לכך.

היום הגיע תורו של ירמי להעיד במשפט. לאחר שהעיד כי הוא ואהוד ניהלו בהסכמה את הסיוע הכספי שהעניקו ליוסי, ציין ירמי בהמשך עדותו כי "אחרי שאהוד נבחר לראשות הממשלה (ב-2006. ח"מ) היו את כל אלה שהתקשרו לברך, התחושה של יוסי הייתה שעוצרים.. אמרנו ליוסי לאורך כל הדרך: חובתך לחשוב עליך ועל משפחתך, אל תיתלה בנו, לכל אחד מאתנו יש את המשפחה שלו ואת העניינים שלו".

לגבי התקופה שבה התחיל יוסי להסתבך בחובות, לפני 2004, העיד ירמי: הבהרתי בעדות שלי במשטרה ואני חוזר ואומר את זה היום: ידענו את תמונת המצב במה שנקרא הערכה כללית בלבד. הערכה כללית ולא סכום. יוסי פנה אליי מדי פעם ופעלנו באותו תהליך, באותה דרך של סיוע מהקופה ומיחזור של כספים. כלומר, לתת לו צ'קים. הבנתי שהוא בהחלט בלחץ, שזה לא סכום חד פעמי, זה לא איזה סיוע אחד שאני אפשיר לו מתוך הכספים ובזה תפתר הבעיה שלו".

כאשר נשאל עד כמה הוא נהג לעדכן את אהוד בשיחותיו עם יוסי, השיב ירמי: "תמיד. תמיד היינו כולנו בתמונה של השיחות ופעם היו גם ליוסי שיחות איתם".

בעדותו דיבר ירמי ארוכות על אחיו ותיאר את היחסים במשפחה. בין היתר הוא סיפר כי יוסי היה ילד מבריק וכי כבר בגיל 6 הוא קרא שישה כרכים שכתב וינסטון צ'רצ'יל על ההיסטוריה של דוברי האנגלית ועל מלחמת העולם השנייה.

"כדי לראות אם הילד מבין אבא שלנו היה מתחקר אותו כדי לראות אם הוא קולט, והוא קלט, היינו בטוחים שהילד הזה צריך להתפתח לכיוון של לימודי היסטוריה, מדעי המדינה, כל הדברים האלה ועובדה שבכיוון הזה הוא הלך בלימודיו האקדמאים".

בהמשך, העיד ירמי כי האישיות של יוסי לא התאימה לפוליטיקה וציין כי גם אהוד חשב כך. ירמי ציין כי יחסיו עם יוסי כיום מסתכמים במפגש חד-שנתי בארצות הברית. "אני פעם בשנה, בפברואר, נוסע לאולסטאר של הכדורסל האמריקני ואז בדרך כלל זה מאפשר לי לפגוש אותו אחת לשנה. זה הקשר שישנו", אמר.

על הקשר בינו לבין שני אחיו הנוספים, אהוד ועמרם אולמרט אמר ירמי: "היחסים מצוינים. תמיד היו, אין שום בעיה או קושי. אני חושב שבסך הכול היחסים אצלנו טובים. אני רואה לא פעם אנשים בכל מיני מקומות שיש ירושות, חלקות, נחלות, שהדברים הללו מובילים לקרעים ולמאבקים משפטיים ואנחנו ניהלנו לאורך כל הדרך את המודל המשפחתי בהחלטות ובהסכמות".

עדותו של ירמי אולמרט חותמת את פרשת התביעה במשפט פרשת הולילנד שנפתח בקול תרועה רמה ב-1 ביולי 2012 בבית המשפט המחוזי בתל אביב בפני השופט דוד רוזן. בשבוע הבא תפתח פרשת ההגנה בעדותו של נאשם מספר 1, יזם הולילנד, הלל צ'רני, המואשם במתן שוחד במיליוני שקלים.

פרשת הולילנד נחשפה בראשונה לפני כשלוש שנים ולפי הפרקליטות היא אחת מפרשיות השחיתות החמורות ביותר שהתגלו מעולם בישראל. לפי הפרקליטות - קידמו יזמי מתחם "הולילנד" בירושלים, הלל צ'רני ואביגדור קלנר את תוכניות הבנייה והקמת הפרויקט באמצעות מתן שוחד למספר גדול של נבחרי ציבור ועובדי ציבור, בשנים 1994-2007, בהיקף חסר תקדים של מיליוני שקלים. בין הנאשמים במשפט מלבד אהוד אולמרט - ראש עיריית ירושלים לשעבר, אורי לופוליאנסקי, וראש לשכתו לשעבר של אולמרט, שולה זקן.

עם פקידי העירייה המואשמים בלקיחת שוחד נמנה מהנדס העיר בעבר, אורי שטרית. מאיר רבין, שהיה עוזרו האישי של עד המדינה דכנר. בחודש מארס האחרון, בעיצומו של המשפט הלך לעולמו עד המדינה, שמואל דכנר, שותפם לשעבר של יזמי הולילנד שעדותו מהווה בסיס לכתב האישום כולו.

מקור: http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/470/363.html

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה           (ניהול: למבזק)           שתף       
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  משפחה זיפת elib 16.05.13 23:25 1

elib לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 13.12.07
12437 הודעות, 72 מדרגים, 75 נקודות.  ראה משוב
אור ליום ששי ח' בסיון תשע''ג    23:25   16.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. משפחה זיפת  
בתגובה להודעה מספר 0

אחד מורשע ומתנהג כאילו הוא זכה בלוטו.

השני ברח לחו"ל בגלל חובות והאחים שלו מחפים עליו.

והשלישי באח מהתוענית של הצריף של תמרי.
צבי הצב.

נשלח מאפליקציית רוטר לאנדרואיד

שנה שאני רוצה לאחל - http://rotter.net/forum/politics/25229.shtml

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
archive