ננעל בתאריך 16.05.13 בשעה 18:37 על-ידי סוס-עץ. סיבה: פורסם בבוקר
קבוצת חוקרים הצליחה לייצר תאי גזע אנושיים מעורו של מטופל. מטרת המחקר לא היתה שיבוט אלא ייצור אברים חדשים כדי להחליף אברים פגומים. מומחים: המחקר מעורר שאלות אתיות ופילוסופיות רבות
אסף גולן | 16/5/2013 16:19 קבוצת מדענים מהאוניברסיטה לבריאות ומדע אורגון בפורטלנד ארה"ב, הצליחה לראשונה לייצר תאי גזע עובריים משוכפלים של אדם חולה ובכך נפתחה הדלת בפני האפשרות של שיבוט עוברים אנושיים. יצוין כי בשיטה זו הצליחו בזמנו מדענים לשכפל את הכבשה דולי ובעלי חיים אחרים.
מטרת המחקר, שבמהלכו התבצעה פריצת הדרך, לא היתה לשכפל עוברים אנושיים אלא לייצר תאי גזע של אדם חולה וזאת כדי להכין מתאים אלו אברים וחומרים גופניים אחרים שלא יידחו על ידי הגוף עצמו. לשם כך לקחו החוקרים תאי עור של הנחקר והכניסו את הגרעינים שלהם לביציות אנושיות שהגרעינים שלהם הוסרו.
באופן זה נוצרה תרבית חדשה שיצרה תאי גזע אנושיים כשמטרת היצירה היתה לדברי המדענים אך ורק כדי לייצר אברים ורקמות עבור החולה. עם זאת המדענים הודו כי בדרך זו ניתן למעשה לשכפל בני אדם על כל השאלות האתיות המוסריות והפילוסופיות שאפשרות זו פותחת בפני האנושות.
ד"ר שוכראת מיטליפוב, שעמד בראש צוות החוקרים הסביר כי עם תאי הגזע האלו ניתן ליצר אברים ממשיים של האדם כגון לב, שרירים, עצמות ורקמות אחרות ובכך להתמודד עם מחלות לב, פרקינסון ועוד. לדבריו "נוצר הפתח לפתח תרופות בדרך חדשה למיליוני בני אדם שמחכים להשתלות או לטיפולים במחלות קשות. בצורת הטיפול הזו שאנו יצרנו אפשר יהיה לייצר חלקי חילוף לאדם שיש לו רקמות פגועות".

שאלות פילוסופיות קשות. תינוקות משובטים רויטרס
ד"ר מיטליפוב, שמודע לסכנות הרבות שיש בפריצת הדרך המדעית החשובה שלו ציין כי בשום מצב הוא לא חקר את התחום כדי לייצר בני אדם משובטים אלא כדי למצוא מזור למחלות קשות בקרב בני אדם. "הפוקוס שלנו לא היה בשום פנים ואופן ייצור בני אדם. חיפשנו דרך לייצר אברים ורקמות לבני אדם חולים ואני לא מאמין שמשהו ישתמש בטכנולוגיה שלנו לייצור אנשים שהם העתק של עצמם" אמר.
עם זאת מומחים שהתייחסו למחקר ציינו כי אכן בפעם הראשונה הוכחה התקדמות מדעית מהסוג הזה והשאלה מתי יהיו בעולם בני אדם משובטים היא כעת רק שאלה של זמן. "פריצת הדרך הזו היא מאד חשובה מבחינה רפואית" אמר דוד מ. ראש קבוצה בינלאומית שעוסקת בניטור האפשרות של יצירת שיבוטים אנושיים שהזהיר עם זאת כי "אסור להיות שאננים השיבוט האנושי עתה קרוב מתמיד".
המחקר פורסם בכתב העת המדעי Cell ודיווח עליו הובא בהרחבה באינדיפנדנט הבריטי.
מקור: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/470/384.html