בורגרנץ באלנבי תל אביב מצטייר ככשר אך הוא לא (תמונה)
ערכתי לאחרונה בתאריך 21.05.13 בשעה 16:59 בברכה, בוש
היום הלכתי ברחוב אלנבי בתל אביב נכנסתי לבורגרנץ בכניסה לשוק הכרמל. בכניסה כתוב באותיות קידוש לבנה "כשר". לאחר שהתחלתי את תהליך ההזמנה, שאלתי איפה התעודה, המוכר אמר לי "כל המוצרים כשרים אבל אין לנו תעודה".
הם באמת כשרים, כפי שהיית מצפה... יש משגיחי כשרות (אני נתקלתי ב2, אני מניח שיש עוד) שכמעט ולא עושים כלום כשהם באים לבדוק את עניין הכשרות בעסק. אני אומר לך את זה מניסיון וידע אישי.
וכל אחד יכול לשמור על כשרות ברמה שלו, אבל מי שחורג מההלכה כך שאין שום פסיקה הלכתית שמתירה את האוכל אינו יכול לכתוב "כשר", ובמדינת ישראל יש רק גוף אחד שרשאי לאשר לעסק להחשב כשר.
... ובמדינת ישראל יש רק גוף אחד שרשאי לאשר לעסק להחשב כשר. ציטוט מאת: סטטיסטיקאי
שיש רק גוף אחד שיכול להעניק תעודות כשרות תקפות ושבפועל המדינה נתנה בעלות על המונח לגוף אשר אינו מקובל על רוב הציבור בישראל. צריכים לשבור את המונופול ולתת לעוד גופים את הזכות הזו וכן לקבוע סולם של כשרויות.
כשרות מלאה, מזון כשר אבל פתוח בשבת, וכו'...
הנה תראו איש משתגע, למה תביאו אותו אליי. חסר משוגעים, אני, כי-הבאתם את-זה, להשתגע עליי;...
צריכים להיות קריטריונים מינימלים לאנשים שאינם מהדרים במצוות שיוכלו לאכול אוכל כשר.
הרבנות הראשית אמנם אינה גוף שכולם אוהבים (ואני מקווה שזה ישתנה בקרוב) אבל גם חרדים וגם חילונים מסכימים שהיא משגיחה על כשרות לפי ההלכה היהודית גם אם היא לא מהווה הקריטריון עבורם בבחירת המזון
מתבססים על נתונים הצהרתיים של המבוטח. גם פה זה צריך להיות ככה. כשר על סמך הצהרת העסק. במקביל יש לערוך ביקורות פתע מרובות ולשלול תעודה לעסקים אשר מצהירים כשרות בלי לקיימה. באופן כללי אם אני אקים מסעדה אין לי שום כוונה למממן מנגנון דוחה של משגיחי כשרות.