ראה וקבל אפליקציית אייפון לפורום סקופים
קבל אפליקציית אנדרויד לפורום סקופים
קבל אפליקציית מחשב לפורום סקופים

גירסת הדפסה   שלח לחבר          
קבוצות דיון סקופים נושא #21772 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 21772      
דוידזון לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 3.3.08
85271 הודעות, 233 מדרגים, 377 נקודות.  ראה משוב
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    08:11   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  טרור ברחוב: מאחורי הקלעים של משמרות הצניעות בביתר עילית  

המקור | עודכן 23:02 21/05/2013 ישראל רוזנר
בעזרת ניסים חדד, חוזר בתשובה ואסיר לשעבר, הפעילה במשך שנים עיריית ביתר עילית משמרות צניעות שהילכו אימים על בני נוער שנשרו מהישיבות. נערים שסירבו להפסיק ולשמוע מוזיקה, נערות שהילכו ברחוב בלבוש לא מספיק צנוע - כולם נענו באלימות קשה. "אמרו לי להסתכל לאן אני הולך כי ירצחו אותי", משחזר אחד מהם. תחקיר "המקור" על עיר ללא רחמים

בחודש פברואר האחרון הודיעה המשטרה על מעצרם של ניסים חדד ועזרא דבורה, שני גברים מביתר עילית, בחשד שהפעילו משמרות צניעות ל"שמירה על הציביון החרדי" בעיר. לשניים יוחסו עבירות חמורות כגון איומים, חבלה בנסיבות מחמירות, תקיפה, חטיפה, כליאת שווא ועוד. צוות "המקור" יצא לרחובות העיר שבהרי ירושלים, כדי לרדת לנבכי האימה אותה הטילו השניים על מאות נערים בעיר, שהתמודדו עם טרור כמעט בכל מקום, מהרחוב ועד האוטובוס - וכל זאת בחסות העירייה.

הפרשה החלה לפני כ-5 שנים, כשאת ראשות עיריית ביתר עילית תופס מאיר רובינשטיין,עד אז נציג של מספר קבוצות חסידיות. רובינשטיין מחליט לטפל בנוער "הסורר" שפרש מהישיבות, ושוכר את חדד, חסיד ברסלב שחזר בתשובה ובעל רקע עברייני עוד קודם לכן, שכבר ריצה עונשי מאסר בגין סחיטה ואיומים. ההוראה שחדד מקבל פשוטה: טפל בבני הנוער הללו, המכונים שב"בניקים.

כך, מתחילות משמרות הצניעות לפעול במלוא העוצמה ברחבי העיר. ברחובות מפוזרים כרטיסי ביקור הקוראים לתושבים לדווח "על מפגעים פיזיים ורוחניים", כשעליהם מספר הטלפון של חדד. הוא מקבל מהעירייה רכב ומכשירי קשר, מגייס את חברו עזרא דבורה, ואוסף את הנוער למועדון בשולי העיר כדי לסייע לו. ההתחלה הייתה עוד טובה, עד שהדברים החלו להסתבך - והאלימות נכנסה. "כשלא עמדו בתנאים שלו התחיל הבלגאן", אומר איציק הלפרין, חרדי לשעבר שנפלט ממסגרות החינוך של המגזר.

"יום אחד שוחחתי עם מישהו, ניגשו אליי אנשים ואמרו לי שירצחו אותי", משחזר ישראל יראי, שטוען כי הותקף על ידי אנשיו של חדד ממשמרות הצניעות. "הם צעקו עליי בלי בושה, אמרו 'אנחנו נרצח אותך, תסתכל לאן אתה הולך ותהיה דרוך'. כמו עבריינים. ואז אחד מהם נתן לי אגרוף לפרצוף".

חשוב לציין שלהתרחשויות בביתר עילית יש כמה צדדים. העיר עצמה נבנתה כחרדית, והאברכים טוענים שמאז ומתמיד המתח בינם לבין אותם השב"בניקים היה בלתי נסבל. תושבים מעידים על נערים שהסתובבו עם כלבים ברחובות והפחידו בנות, כאלה שדהרו שם על סוסים והשמיעו מוזיקה בקולי קולות - גם בערבי שבת.

"אין מסגרת, מתייחסים אליהם כמו למיץ של הזבל"
נפתלי שני, לשעבר תושב העיר שטוען כי נפל גם כן קורבן לתקיפה של משמרות הצניעות, מגיב בביטול: "זו אחת השטויות הכי גדולות ששמעתי. נכון, היה ונדליזם. למה? כי זה 100-200 בחורים שפשוט אין להם מה לעשות. אבל זה מעולם לא היה ברמה שצריך להשתמש במשמרות צניעות כאלה".

אביבית רביע, שגם בתה טוענת שהותקפה משום שלבשה שמלה ללא שרוולים, הסבירה כי "אין לאנשים האלה פה מסגרת, אין מועדונים, אין חוגים, אין מגרש כדורגל. אין שום תעסוקה. כל מי שפורש מהישיבה, ישר מנודה, ומתייחסים אליהם כאל המיץ של הזבל". לדבריה, "ילדים מקבלים מכות, מקבלים איומים. יש לו פה סיירת, סיירת שלמה. זה כמו יחידת אבטחה לכל דבר".

הבת עצמה, מיה, נזכרה בתקרית: "אני ואחותי יצאנו בליל שישי. אני לא דתייה, אז הייתי עם שמלה בלי שרוולים. חדד התחיל לעקוב אחרינו, ואמר לי 'זו הפעם האחרונה שאת הולכת ככה פה. זו עיר חרדית. עניתי איזשהו משהו והוא החטיף לי כאפה".

חדד: "כשירקו עליי, הגנתי על עצמי. אני לא אוויר"
בשלב מסוים מצליח צוות "המקור" לשוחח עם חדד עצמו, ולאמת אותו מול ההאשמות הקשות. "אז אמרו שהכיתי, אז מה?", הוא פותח את השיחה. "התפקיד שלי היה רכז נוער בעיריית ביתר עילית. אם היה בא נער ותוקף אותך, אני הייתי הכי זמין כדי לשמור לך על הביטחון ולהגן עליך".

"תמיד באתי לעבודה עם חיוך". ניסים חדד צילום: חדשות 10 "הרי מי גורם לכל הבלגאן?", מאשים חדד. "אותם נערים, שאוהבים פרובוקציות, אוהבים להציק. אני ריכזתי אותם למועדון הנוער שברשותי, כדי למנוע את הבלגאן הזה. שרפו לי את הדלת של הבית, אני שרפתי למישהו משהו? מעולם לא. לא הרשיתי לו שימשיך, הגנתי על עצמי. אני לא אוויר, כשיורקים עליי אני מנגב את הרוק. אני לא עבריין, ההיפך, תמיד באתי בחיוך לעבודה".

מעיריית ביתר עילית נמסר בתגובה לתחקיר כי "עיריית ביתר עילית דוחה בשאט נפש את עלילות השווא. תמיד פעלנו ונמשיך לפעול מתוך מאור פנים ובדרכי נועם בלבד, ובהתאם לחוק". במשטרת ישראל מסרו בתגובה: "החקירה המוזכרת הינה חקירה מתנהלת בלהב 433 יאח״ה כך שאיננו מתייחסים לפרטים מתוכה. לעניין תלונות שהוגשו במחוז ש״י, נציין כי כל התלונות טופלו ומצויות בשלבים שונים של ההליך בעיניינן".

לצפיה בוידיאו כנסו למקור: http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=978817

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה           (ניהול: למבזק)           שתף       
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

האשכול     מחבר     תאריך כתיבה     מספר  
  והכל מאפיינים של כת. נקווה שלא יקום האדמו''ר שיפסוק שהתאבדות תקרב זמן משיח. אשדודה 22.05.13 08:23 1
     אשדודי נעשית אובססיבי aydidi 22.05.13 08:27 2
         מתריע מפני מצב מסוכן שקיים לקבוצה שסוגדת לבן אדם מבלי יכולת שיפוט של דבריו אשדודה 22.05.13 08:37 4
             אחרי שבבחירות האחרונות המליכו החילונים את האדמ''ור לפיד זהות בדויה2 22.05.13 08:42 5
                 לפיד הציע מצע ונבחר על תנאי. והאדמור הוא המלך הבלתי מעורער שכל שיאמר יבוצע אשדודה 22.05.13 08:48 6
             ״אם יאמר לך על שמאל שוא ימין...״ Emissary 22.05.13 09:42 14
     אני יכול להרגיע אותך שברחוב החרדי משמרת הצניעות היא פלג קיצוני והזוי אוהבחדשות 22.05.13 09:18 9
  לצערי זה פשוט ההיפך!!!יש לי משפחה בביתר ויצא לי להיות שם בשבת זהות בדויה2 22.05.13 08:36 3
     מזעזע חיפושית 22.05.13 08:49 7
     נכון ביותר yaakovvv 22.05.13 09:33 12
  עלק מישמרת צניעות, שיסתכלו כודם כל על הילדים שלהם צפתי 22.05.13 09:12 8
  כל הכבוד. הלוואי משמרות כאלה בכל השכונות yaakovvv 22.05.13 09:31 10
  פשוט בושה Peles_1 22.05.13 09:32 11
  הבעיה החמורה ביותר לדעתי היא תגובת המשטרה לתלונות-נדמה שהמקושרים גוברים על הכל 495 22.05.13 09:36 13

אשדודה לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 25.5.11
10106 הודעות, 72 מדרגים, 138 נקודות.  ראה משוב
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    08:23   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. והכל מאפיינים של כת. נקווה שלא יקום האדמו''ר שיפסוק שהתאבדות תקרב זמן משיח.  
בתגובה להודעה מספר 0

אחיי החרבנ"ים (חרדים בטלנים) חייבים להפעיל את ראשם ומוחם בהאזינם לדברי האדמו"ר שהוא גם בשר ודם ולא משיח, ספיידרמן, סופרמן או גיבור מצויר דומה אחר.
ונשמרתם לנפשותיכם ציווה האל ואין זכות לאדמו"ר שיקום ויצווה בשם האל מיתה כי כך לפתע קבע.
יש לשחרר את הסמול הקיצוני מלשרת בצה"ל מהטיעון "בגידתו אמנותו"

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
aydidi לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 26.9.07
896 הודעות, 8 מדרגים, 15 נקודות.  ראה משוב
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    08:27   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  2. אשדודי נעשית אובססיבי  
בתגובה להודעה מספר 1

תרגע קצת

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                     (ניהול: מחק תגובה)
אשדודה לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 25.5.11
10106 הודעות, 72 מדרגים, 138 נקודות.  ראה משוב
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    08:37   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  4. מתריע מפני מצב מסוכן שקיים לקבוצה שסוגדת לבן אדם מבלי יכולת שיפוט של דבריו  
בתגובה להודעה מספר 2

זהות בדויה2
חבר מתאריך 2.4.12
104 הודעות
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    08:42   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  5. אחרי שבבחירות האחרונות המליכו החילונים את האדמ''ור לפיד  
בתגובה להודעה מספר 4

והדתיים את האדמ"ור בנט מה לך כי תלין על החרדים....

אולי בהמשך....

אשדודה
חבר מתאריך 25.5.11
10106 הודעות
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    08:48   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  6. לפיד הציע מצע ונבחר על תנאי. והאדמור הוא המלך הבלתי מעורער שכל שיאמר יבוצע  
בתגובה להודעה מספר 5

Emissary
חבר מתאריך 26.4.13
100 הודעות
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    09:42   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  14. ״אם יאמר לך על שמאל שוא ימין...״  
בתגובה להודעה מספר 4

אני מסכים איתך שצריך טוב טוב לבחור את זה שיאמר לך.

תחליט: תורה או מדינה

אוהבחדשות לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 2.4.12
14646 הודעות, 72 מדרגים, 136 נקודות.  ראה משוב
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    09:18   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  9. אני יכול להרגיע אותך שברחוב החרדי משמרת הצניעות היא פלג קיצוני והזוי  
בתגובה להודעה מספר 1

הרבה מהחרדים סובלים מהם
ובלוי שפורסם פה
http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=show_thread&om=21714&forum=scoops1&viewmode=all&keywords=בלוי

הוא ה"רב" שלהם.

מצער שהעירייה שם וגורמים רשמיים משתפים פעולה
עם החבורה הקיצונית הזאת.

אבל לא כל החרדים כאלה,ויש הרבה נגדם.

שים לב גם פה לתגובת העירייה שמגבה איש
משמרת הצניעות עבריין מורשע שחשוד ברומן עם נערה.

דובר עיריית ביתר עילית מסר בתגובה כי: "אנחנו נותנים גיבוי לג' שעושה עבודת קודש. אינני מכיר מישהו בשם י' ולמיטב ידיעתי הוא מעולם לא עבד אצלנו. פעילות רכזי הנוער ממשיכה כרגיל, אף אחד לא ברח. מר ג' יצא לחופשה קצרה בחו"ל במסגרת ימי החופשה המאושרים".

http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/393/846.html

זהות בדויה2
חבר מתאריך 2.4.12
104 הודעות, דרגו את זהות בדויה2
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    08:36   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  3. לצערי זה פשוט ההיפך!!!יש לי משפחה בביתר ויצא לי להיות שם בשבת  
בתגובה להודעה מספר 0

מה שקורה שם זה פשוט הפקרות!!!אני לא מבינה למה היו צריכים את הפושעים חדד והשני שישמרו על הרחובות מה שצריך שם זה מ ש ט ר ה !!
ברחובות הראשיים רבי עקיבא ואלעזר המודעי מסוכן ללכת אחרי האוכל בליל שבת מ ס ו כ ן !!נערים מסתובבים שם הלוך חזור מסוממים ושתויים .מציקים לתושבים הנורמטיביים.אין צורך להכביר מילים כמה חרדים מפחדים מכלבים הם משחררים את הכלבים דווקא ליד בחורים חרדים חסידיים..הם מרעישים עד 4 לפנות בוקר!!מי שעובר טרור זה תושבי 2 הרחובות הללו שמפחדים לשלח את הבחורים לבית כנסת אחרי האוכל ..אם לתושבי ביתר היה קצת יותר אומץ לרדת ולצעוק על הנערים להיות בשקט היה כל שבוע מקרה "גדי ויכמן" בביתר.צעקות.שירים.קללות.הכל ברחובות הראשיים ..לפני כמה שבועות הם הגדילו לעשות ושעטו ב2 סוסים ב12 בלילה לאורך הרחוב ..את הפחד והטראומה לא צריך לכתוב...
זה פשוט מקרה מסולף!!!אולי גם הנערים סבלו מפושע זה או אמר וטוב שעצרו אותם אבל מי שסובל באמת כל לילי שבת זה משפחות שלמות שהלילה הכי שקט ונעים בשבוע הפך להיות סיוט!!!
אני אגב בעד שיתקצבו אוטובוסים בכניסה לעיר יקחו את הנערים והנערות שכבר לא שומרי שבת ובאמת אומללים שהם כלואים בעיר שומרת שבת .שיסעו לבלות במועדונים ויחזרו לפנות בוקר הם יהנו וגם תושבי ביתר יהנו ..לגבי אם ההלכה מאפשרת לעיריה לעשות את זה אין לי מושג...

אולי בהמשך....

חיפושית
חבר מתאריך 4.2.02
45888 הודעות
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    08:49   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  7. מזעזע  
בתגובה להודעה מספר 3

ועצוב

קרוב אליך: אינדקס אתרי היהדות הגדול: http://www.karov.weebly.com

yaakovvv
חבר מתאריך 2.4.12
316 הודעות
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    09:33   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  12. נכון ביותר  
בתגובה להודעה מספר 3

כולם סובלים מהם והם סובלים בבית שלהם ומציקים לכולם.
צריך לשכור להן דירות בתל אביב ושיעשו שם ילדים או מה שבא להם וישאירו את השכונות השלוות בשקט

צפתי לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 4.1.10
7867 הודעות, 97 מדרגים, 193 נקודות.  ראה משוב
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    09:12   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  8. עלק מישמרת צניעות, שיסתכלו כודם כל על הילדים שלהם  
בתגובה להודעה מספר 0

''אין לנו על מי להשען רק על אבינו שבשמים''

yaakovvv
חבר מתאריך 2.4.12
316 הודעות, דרגו את yaakovvv
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    09:31   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  10. כל הכבוד. הלוואי משמרות כאלה בכל השכונות  
בתגובה להודעה מספר 0

הנוער הזה מסתובב בלילות וצורח ברחובות, שוברים פנסי תאורה, מרססים על בניינים, דוהרים עם אופנועים הלוך וחזור, מפחידים ילדות ומכים אנשים עם חזות חסידית מדי...
הגיע הזמן לטפל בנוער המשועמם הזה ולהרחיק אותו מהשכונות החרדיות.

Peles_1
חבר מתאריך 2.4.12
355 הודעות
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    09:32   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  11. פשוט בושה  
בתגובה להודעה מספר 0

סתם מיותר

495 לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 16.4.02
42920 הודעות, 133 מדרגים, 230 נקודות.  ראה משוב
יום רביעי י''ג בסיון תשע''ג    09:36   22.05.13   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  13. הבעיה החמורה ביותר לדעתי היא תגובת המשטרה לתלונות-נדמה שהמקושרים גוברים על הכל  
בתגובה להודעה מספר 0

יותר ממה שנכנס לפה, יש להחמיר במה שיוצא מן הפה וגם מהמקלדת

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
archive