גירסת הדפסה   שלח לחבר        
קבוצות דיון סקופים נושא #22050 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 22050
רובי לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 8.12.08
8989 הודעות, 96 מדרגים, 151 נקודות.  ראה משוב
יום שני כ''ד בשבט תש''ע    13:42   08.02.10   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  יו''ר הרשות: סמכתי על הנשיא אובמה אבל הוא איכזב אותי  

יו"ר הרשות: סמכתי על הנשיא אובמה אבל הוא איכזב אותי
נכתב ע"י radio1
08/02/2010
"כמובן שאיני מרוצה מכך שהאמריקנים שינו את עמדתם. אבל אני לא אסוג מעמדתי". כך אמר יו"ר הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן), בראיון ל"דר שפיגל" הגרמני, שהתפרסם אתמול. אבו מאזן התלונן על כך שהנשיא ברק אובמה נסוג מתביעתו מישראל להקפאה מוחלטת של הבנייה בהתנחלויות, והסכים להסתפק ב"ריסון" הבנייה בלבד. לדבריו, זו הסיבה היחידה לחוסר נכונותם של הפלסטינים לשוב לשולחן המשא-ומתן.
"בתחילה הייתי אופטימי מאוד לאחר זכייתו של אובמה בבחירות", הוסיף יו"ר הרשות. "השליח שלו, ג'ורג' מיטשל, הבטיח לשכנע את הישראלים להפסיק את הבנייה בהתנחלויות לגמרי. הוא הבטיח שרק לאחר מכן יחודשו השיחות. האמריקנים נסוגו לפתע מעמדה זו בספטמבר".
בראיון חזר אבו מאזן והדגיש את שתי דרישות הסף הפלסטיניות לפתיחת מו"מ - הקפאה מוחלטת של ההתנחלויות, כולל מזרח אל-קודס, והכרה ישראלית בגבולות 67'. "אלו לא תנאים מוקדמים", התעקש. "אלו התחייבויות במסגרת השלב הראשון של מפת הדרכים. שלא כמו ישראל, אנחנו עמדנו בכל התחייבויותינו: הכרנו בזכותה של ישראל להתקיים, ואנחנו לוחמים בפלגים האלימים. האמריקנים, האירופים ואפילו הישראלים הודו בכך".
http://hebrew.irib.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=11724&Itemid=68

תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה                                    (ניהול: למבזק)  
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 

© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net

גולשים יקרים, אין להביא לפורומים תמונות או מאמרים שיש עליהם זכויות יוצרים